ISB KOTIVOITTOON

ISB sai vastaansa kaudella pirteästi pelanneen SB Vaasa Young Boysin.

1. Erä
Ottelua oli ennakkoon uumoiltu vauhdikkaaksi ja aktiiviseksi salibandypeliksi. Edellä mainitut odotukset täyttyivät heti alkuminuuteilta lähtien. Vaasan nuoret veljet olivat tulleet Ilmajoelle taistelemaan tosissaan sarjapisteistä.
Avausmaali antoi odottaa itseään reippaat seitsemän minuuttia, kunne Joonas Sjöblom täräytti kulmavaparikuvion päätteeksi pallon reppuun, syöttäjänä toimi Jaakko Lehtolainen. Tämän jälkeen vaasalaiset iskivät kaksi seuraavaa osumaa, toinen maalinedushässäkästä ja toinen lähivaparin päätteeksi. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi tilanteiden luomksista. Rahtusen alle 11 minuuttia digitaaleissa, kun Junnu Kiviluoman syötöstä Ville  Loukasmäki jysäytti lämäri etukulmasta sisään. Seuraavassa vaihto ja taas kolisee, tällä kertaa sarjan pelätyin pakki  Olli Yi-Karjanmaa niittasi Eero Rahnaston passista pallon voimalla yläkulmaan. 3-2 lukemissa siis toiseen erään.

2. Erä
Erän alku oli rikkonainen ja sekava tasavajauksineen päivineen. Sekavuuden päätti kuitenkin kotijoukkue Jarno Mäki-Jussila iski maalin edestä Ville Loukasmäen namupassista 4-2. Samalla ISB otti kuskin paikan ottelussa lopullisesti. Seuraavasta osumasta vastasi sama ketju, nyt asialla Kiviluoma Loukasmäen karoista. Hieman erän puolenvälin jälkeen oli jälleen Sjöblomin vuoro, Lehtolaisen lähettämä kiripallo kiinni ja veskarin pään kautta pallo maaliin lukemat 6-2. 7-2 osuma oliskin sitten knallin arvoinen, tekijänä siis taas Sjöblomin, tällä kertaa näppärä ohjaus ylivoimalla, maalin edestä. Syöttäjänä toimi kaikkien aikojen Aki Vainio-Hynnilä.

3. Erä
Viimeisen erän ensimmäisen maalin loihti Mikko Ala-Huikku mainion syöttöketjun päätteeksi. Pallo lähti Maalivahti Paakkisen kädestä Yli-Karjanmaalle, pitkä poikkari Rahnastolle, ykkösellä pallo takatolpalle, josta Ala-Huikku puttasi pallon maata pitkin rysään. Seuraava osuma syntyi tasavajaalla, tekijänä jälleen Sjöblom, pohjustajana Vainio-Hynnilä. Puoli minuuttia tästä, kun Yli-Karjanmaa runnoi taas pallon maaliin vaparikuvion päätteeksi, syöttäjänä taas Rahnasto. Kosmeettisen kavennusmaalin jälkeen loppu pysyi maalittomana, molemmilla oli hyviä tontteja, mutta terävin tarmo oli jo hiipunut.

Lopputulos: 10-3 (3-2, 4-0, 3-1)

Summa summarum: Kotijoukkue oli melko rikkonaisessa ottelussa yksinkertaisesti parempi. Parkettialusta antoi etua ja eritoten viimeistely oli ISB:llä selkeästi paremmalla tasolla. Maalivahti Timo Paakkinen oli erittäin varma otteissaan. Joonas Sjöblomin maalikarkelot alkavat muistuttaa Loukasmäkeä, jonka raportinkirjoitusvuoroa tässä naputtelen. Ville, nyt pitää lisätä kierroksia.

Ensi sunnuntaina kaikki Ilmajoki-hallille, sillä vastaan asettuu iki-ihana arkkivihollinen Nurmon Jymy, kärkikamppailua siis luvassa. Ottelu tulee olemaan takuulla kiihkeä ja runsasmaalinen. Tervetuloa.