KAKKONEN VARMISTI SARJAPAIKAN KOKKOLASSA

ENSIMMÄISESTÄ PELISTÄ TASAPELI

ISB:n kakkosjoukkueen kahden maalivahdin ja kahden kentällisen taktiikka kokee takaiskun heti aamusta kun yksi taistelija tippuu rivistä pois. Näin ollen puolustajille on luvassa peliaikaa, kun hommiin lähdetään kolmen pakin voimin. Vastapuolelle ensimmäisessä ottelussa astelee paikallisen salibandyn lippulaivan SPV:n kakkosjoukkue.

Ensimmäistä erää ehditään pelailla neljä minuuttia, kunnes Ville ”MG” Metsä-Ketelä lähettää Tommi Lähdesmäen laidasta juoksuun. Peliveljien maalivahti jättää etukulman auki ja Seppä takoo pallon nuottaan. Kovin kauaa johtoasemasta ei ehditä nauttia vaan SPV tasoittaa vajaa kaksi minuuttia tästä. Uudelleen johtoasemaan ilmajokiset pääsevät kymmenen minuutin kohdalla, kun Janne Haapamäki pääsee nauttimaan Markku Neva-Keturin tarjoilusta. Vajaa kolme minuuttia tästä ja Metsä-Ketelä on kaivanut laukustaan vetomailan. Pallo poikittaissyötöstä ylähyllylle ja kädet kohti kattoa. Syötön antaa Antti Ålander. Kovin kauaa tästäkään tilanteesta ei päästä nauttimaan, vaan Mr. SPV, Tommy Koponen tuo veljet jälleen maalin päähän. Näistä numeroista siirrytään myös tauolle.

Toinen erä jatkuu pelillisesti ensimmäisen kaavalla. SPV pitää palloa ja ISB kyykkii nöyrästi omissa ja iskee vastaan. Erää ehditään tahkoamaan lähes kymmenen minuuttia, kunnes SPV tasoittaa numeroiksi 3-3. Heti seuraavassa vaihdossa Seppä Lähdesmäki on kuitenkin jälleen nöyryyttämässä vastustajan kassaria. Tällä kertaa pallo vanhanaikaisella maaliin ja ISB jälleen johtoon. Tähän myös tilastomerkinnät loppuivat toisen erän osalta, joten kolmanteen erään matkataan lukemista 4-3

Kolmannen erän alkuun SPV tulee jälleen tasoihin. Asialla toistamiseen T. Koponen. Seuraavat viisi minuuttia mennään maaleitta, kunnes ISB pääsee jälleen siirtymään kuljettajan paikalle. Jarno Mäki-Jussila punnertaa parhaassa sektorissa, siirtää heikommat syrjään ja painaa pallon riman alle. Syötön saa J. Haapamäki. Pelin hengen mukaisesti kauaa ei tästäkään johtoasemasta päästä nauttimaan. Heti seuraavassa vaihdossa SPV puolustajan puolenkentän lehmänhäntä (vitsi, vitsi Lauri. Hyvä veto se oli) uppoaa Tomi Ruohoniemen selän taakse. Ajassa 41.10 SPV siirtyy ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun laidasta napsahtaa hieno veto etuyläkulmaan. Kaksi minuuttia tästä ja Lähdesmäki pelaa joukkueelle. Tanssipari hakuun vastustajalta ja kohtuullisen nopeasti sellainen löytyykin. Molemmat istunnolle ja saadaan kentälle tilaa. Ilmajokisten valmennus reagoi aikalisän muodossa ja piirtää ylivoiman hallin lattiaan. Reilu minuutti ennen pelin loppua miesylivoima tuottaa tulosta ja Neva-Keturi laukoo suoraan syötöstä pelin tasoihin. Enempää maaleja ei enää nähdä, joten pisteet tasataan lukemin 6-6.

Nimeään pöytäkirjaan saivat: Lähdesmäki 2+0 (2min), Haapamäki 1+1, Metsä-Ketelä 1+1, Neva-Keturi 1+1, Mäki-Jussila 1+0 (2min), Vasanko 0+1, Ålander 0+1

#71

Kakkonen varmisteli sarjapaikan säilymisen SC Kokkolaa vastaan

Pelin teema oli selvä ainakin osalle ISB:n miehistöstä. Jos hävitään 3 tai siitä alle maaleilla niin sarjapaikka säilyy varmasti, vaikka yksi turnaus onkin jäljellä. Ottelun alku onkin ISB:n hallintaa ja ajassa 3.27 Janne Haapamäki iskee verkot tötterölle Markku Neva-Keturin syötöstä. Kauaa ei ISB ehdi johtoaan pitää, kun Kokkola tasoittaa lähivaparista allekirjoittaneen katsellessa isotissistä blondia katsomossa. Tästä eteenpäin vastustaja ehkä hieman hallitsee ottelutapahtumia ja ensimmäinen erä päättyy heidän 1-3 johtoasemassa.

Toisessa erässä Kokkola lisää vettä myllyyn heidän iskiessä 40 sekunnin sisään 2 maalia. Ensimmäinen syntyy jälleen vaparista Kuusiston katsellessa tällä kertaa yhden bruneten mautonta jassoa katsomossa. Enempää erässä maaleja ei sitten nähdä eli tauolle mentiin tilanteessa 1-5.

Kolmannessa erässä ISB yrittää saada kiriä aikaan ja kaksikko Neva-Keturi/ Lähdesmäki iskeekin 2 maalia parin minuutin sisään. Molempien maalatessa ja syöttäessä kerran. SC Kokkola karkaa kumminkin ajassa 40.28 jälleen 3 maalin johtoon ja he olivatkin iskeä 4 maalin karkumatkalle, mutta Köyden uskomaton haamupelastus maaliviivan päältä vasemman käden heilahtaessa sinetöi isb:n paikan 3.divarissa myös ensi kaudelle. Ottelu päättyy siis SC Kokkolan 3-6 voittoon, mutta ISB voikin tämän ansiosta lähteä viimeiseen turnaukseen Ylistaroon 7.3. paineettomasti.

Tehoille: Markku Neva-Keturi 1+2, Tommi Lähdesmäki 1+1, Janne Haapamäki 1+0 ja Tero Lehtinen 2 min. korkea maila.