Naiset edustus

Raportti

Päivän toinen peli maalijuhlaa ISB:n naisille SC Kokkolaa vastaan

Valkku-Markku painotti ennen pelin alkua, että ensimmäiseen kaksinkamppailuun mennään täysillä ja se voitetaan. Taistelutahto ja peli-ilo näkyivätkin naisten jokaisessa vaihdossa.

Ensimmäinen tilastomerkintä tulee, kun Kokkolan pelaaja jostain syystä jättää mailansa keskelle kenttää ja alkaa pelata ilman sitä. Siirretyn rangaistuksen aikana Ellen pallottelee hetken kulmassa, laittaa Välimaan Vilmalle maalille, joka täräyttää 1-0 lukemat taululle muiden ISB:n naisten hämmästellessä vaihtopenkillä tilannetta. Pelikello näyttää tässä vaiheessa vasta 2:42. Maali lupaa hyvää jatkon kannalta.

Vajaa viisi minuuttia myöhemmin päästään omasta päästä pakin avauksesta muutamilla hienoilla, tarkoilla syötöillä päätyyn, jossa Armi on tapansa mukaan ensimmäisenä pallolla. Siitä nappisyöttö pikku-Vilmalle takaviistoon ”ja ykösellä veto vasen alakulma”, kuten Vilma itse tilannetta lyhykäisesti luonnehtii.

Ensimmäisessä erässä ei muita merkintöjä tule, joten jännittävä tilanne säilyy seuraavaan erään.

Toista erää on pelattu lähes 10 minuuttia, kun ISB saa vaparin läheltä maalia. Kososen Vilma on tapansa mukaan pilke silmäkulmassa, Jenni valmiina lataamaan, ja maalihan siitä on pakko tulla. Armi pitää muurin päässä tilanteen hallussa, kun Vilma siirtää Jennille viereen, joka pommittaa helpon näköisesti pallon ylänurkkaan. Tilanne 3-0.

Vastustaja viljelee pitkiä roikkoja, kun ei oikein muuten peli tunnu avautuvan. Tämä tuottaa tulosta ajassa 27:54, kun kaksinkamppailu hyökkääjän ja pakin välillä pitkän roikon jälkeen hävitään, ja maalivahti Hannan estelyistä huolimatta tilanne 3-1. Peli ei ole vielä pelattu. ISB:n pakit tunnetusti tukevat toisiaan, joten Salla päättää kuitata tilanteen heti seuraavassa vaihdossa. Tässä Sallan oma, vaatimaton kuvaus maalistaan: ”Mä olin jotenki eksyny hyökkäyspäähän, sielä kulmas pallon kans, eikä kukaa tullu päälle. Yritin ettiä kelle syöttää ja siinä oli sit hyvä väylä, muutama askel eteenpäin ja veto maalivahdin käden ylitte vasempaan yläkulmaan.” Hieno röyhkeys ja pelisilmä nuorelta pakiltamme!

Kolmannen erän alkuminuuteilla nähdään jälleen ISB:n maali. Pelin pyöriessä hyökkäyspäässä Leena laittaa keskialueen paremmalta puolelta vapaana jolkottavalle Jennille takatolpille, joka saa rauhassa ottaa pallon haltuun ja jälleen napsauttaa pallon yläkulmaan Kokkolan maalivahdin vetäessä maihin.

ISB:n kuudes maali syntyy ajassa 34:14, kun Välimaan Vilma on laittanut pallon päätyyn työmyyrä Ellenille, joka hienon väännön jälkeen saa syötettyä Vilmalle takaisin. Vilma saa ”maata pitkin pyöräytettyy pallon maaliin”.

Kokkola koittaa ottaa loppukiriä viisi minuuttia ennen summerin pärinää, kun pakin lähtö keskialueelta jää epäonnisesti vastustajan lapaan, hyökkääjä yksin läpi, veto oikeaan alanurkkaan ja peli on 6-2. Tämä kiri ei kuitenkaan riitä, ja naisilla ei riemussa ole rajoja, kun saadaan pitkän tauon jälkeen kotiturnauksesta täydet neljä pojoa. Kotiturnauksessa naisilla oli kyllä kova taistelutahto ja halu viedä molemmat pelit nimiinsä. Kaikilta kentiltä todella hyvää ja tasaista, varmaa ja ennen kaikkea itsevarmaa peliä. Tänään pelipäivä todellakin oli juhlapäivä!

Ps. Parhaan pelaajan palkinto meni oikeaan osoitteesen, kun Jenni Kokki-Keturi löytää palkintokassista keittokirjan 😉