Miehet edustus
Tuomarit: Mikko Helanen, Joakim Renlund

Raportti

ISB/Team Atria edelleen voittamaton

ISB/Team Atria jatkoi voitokasta syysvirettään SB Vaasan kustannuksella kotiparketillaan viime sunnuntaina Ilmajoella. Ottelun valotaululla vilkkui 60 peliminuutin jälkeen komeat 11-5 voittolukemat.

1.erä.

Paikalle suorastaan rynnineen kotiyleisön mieliksi Seppo Peltola pysäyttää Ilmajoki-hallin digitaalisen ajanottolaitteiston aikaan 2:03, kun Kiviluoma löytää ”maalisepon” maalinkulmalta, tilanne 1-0. Vierailijat luikertelevat ottelussa ensimmäistä ja viimeistä kertaa peliin mukaan ajassa 11:18, kun tilanne muuttuu vakioveikkauksen ”varman” tavoin ristiksi. Ajassa 15:35 kotiyleisölle tarjoillaan silmäkarkkia oikein huolella, kun Arto Roumio passaa ja Tero Koskilammi pommittaa tilanteeksi 2-1. Lisää ei tarvitse odottaa, kuin seuraavaan vaihtoon, kun ISB/Team Atrian ikioma puolustuksen hirvikärpänen Sami Kortesmaan kierrekantti laulaa tuttua sävelmää ajassa 16:17, 3-1. Vierasjoukkueen ylivoima oli vaarallinen koko ottelun ja ensimmäinen kotijoukkueen jäähy kostautuu ajassa 18:38, kun SB Vaasa kaventaa tilanteeksi 3-2. Hätäisimmät kaffittelijat painoivat jo Ilmajoki-hallin käytävillä termospulloista kahvia, kun Jyri Ala-Piirto karkaa läpiajoon ja viimeistelee tilanteeksi 4-2 ajassa 19:24. Maaliin puhuu syöttöpisteen Kiviluoma.

2.erä

Erätauolla joukkueen huolto onnistui sekoittamaan urheilujuomat vettä väkevämmäksi. Liekö se ollut syynä siihen, että Seppo Peltola pyssytti ajassa 23:44 ehkä uransa kovimman lyöntilaukauksen ylivoimalla Joonas Olkkosen esityöstä, 5-2. Epävirallisen tiedon mukaan pallo liikkui vain 2km/h hitaammin, kun ISB-legenda Ville Loukasmäen kanuuna ennen vanhaan hallilla.  Seuraavaksi  on SB Vaasan vuoro pitää ottelu kuitenkin tiukkana kaventaen pelikellon näyttäessä 32:16. Vain puoli minuuttia edellisestä ja kotijoukkueella ei ole riemulla rajaa, kun on…. vierasjoukkue taas kolmen maalin verran takana. Koskilammi viimeistelee pelin toisen Roumion toimiessa jälleen kapelimestarina. 7-3 maalin värkkää Suupohja-akseli, kun Olkkonen hiipii keskisektoriin kulmavaparista ja Kiviluoma syöttää, mukava huomata, että Suupohjassa toimii edes jokin. Ennen erätauon mehuhörppyjä Vaasalaiset kaventavat vielä tilanteeksi 7-4.

3.erä

Kolmannen erän aloittaa jo Batmania ja Robiniakin tutumpi duo Ilmajokelais yleisölle, kun Koskilammi täräyttää jälleen Roumion syötöstä. Tämä oli Koskilammen kolmas, joten otteluun tuli pieni tauko, kun tuhatkunta hattua lensi kentälle ja vapaata viikonloppua viettäneet siivoojat jouduttiin hälyttämään töihin. Ajassa 45:19 jysähtää sitten oikein kunnolla, kun Miika Haapaniemi laukoo uransa ensimmäisen 2-divisioona maalinsa Kortesmaan poikkarista. Tilanne jo 9-4 kotijoukkueelle. Vierasjoukkueen hieman synkkään iltaan Ilmajoella valoa tuo jo ottelun kolmas ylivoimamaali ajassa 50:18. Miika Haapaniemi oli kuitenkin tyly vierailijoille ja sammutti Vaasalaisten viimeisen ajolyhdyn ottelussa iskemällä heti perään illan toisensa, jälleen Kortesmaan poikkarista. Illan viimeisen kierroksen vierailijoille tarjoaa Seppo Peltola, joka kaivaa alivoimalla pallon Hitachimaisen varmasti ja siirtää Kiviluomalle takatolpalle, joka saa rauhassa putata pallon reppuun. Näin loppulukemat kirjataan Ilmajoki-hallilla lopulta 11-5.

Ehjän 60-minuuttisen pelannut kotijoukkue saa olla tyytyväinen koko kuusikon peliin vaihto toisensa jälkeen. Ainaisesta kenttäviisikosta puhuminen ei nimittäin antaisi oikeutta ISB-Team Atrian maalilla ainakin kaksi metriä venyneelle Timo Paakkiselle.

Ottelussa pisteille kotijoukkueesta ylsivät: Kiviluoma 1+3, Koskilammi 3+0, Peltola 2+1, kortesmaa 1+2, Roumio 0+3, Haapaniemi 2+0, Olkkonen 1+1, Ala-Piirto 1+0