NAISILLA HUKKAREISSU RANNIKOLLE

ISB-Nibacos

Lauantaina 12.11 naiset lähtivät turnausreissulle Uuteenkaarlepyyhyn ja ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kokkolasta tuleva Nibacos. Pelin alku oli tasaista vääntöä puolin ja toisin, mutta erän lopussa Nibacos sai kuitenkin nopealla ja tarkalla syöttelypelillä käytettyä koko ison kentän tuoman edun hyväkseen ja toimitettua pallon ISB:n maaliin ajassa 12:34.

Toinen erä alkoi taas tasaisella väännöllä, eikä kummallakaan joukkueella ollut montaakaan vaarallista maalintekopaikkaa. Seuraava merkintä pöytäkirjaan saatiin ajassa 26:24, kun Nibacoksen pelaaja taklasi Vilma Välimaata rangaistuslaukauksen arvoisesti. Välimaan hyvästä yrityksestä huolimatta maalia ei syntynyt, ja ylivoima-aikakin käytettiin loppuun asti ilman osumaa. Viimeisessä erässä ISB yritti vielä saada tuloksia aikaan kuuden kenttäpelaajan voimin, mutta pelikellon näyttäessä 43:42 Nibacos sai toimitettua reikäpallon tyhjään maaliin ja peli päättyi ISB:n kannalta harmillisesti 0-2.

#17

SBK-ISB

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui SB Kauhajoki, joka on ISB naisille tuttu vastus 3.divari ajoilta. Kauden peleja seuranneena tiedettiin, että vastassa on voitonnälkäinen ja fyysisesti pelaava porukka, jonka ärhäkkä pelitapa on poikinut maaleja sarjan kärkijoukkueitakin vastaan pelatessa.

SBK aloitti pelin odotetusti kovalla kolinalla, mutta ISB naiset eivät tästä hätkähtäneet vaan saivat palloa hyvin liikkumaan halliten ensimmäistä erää suvereenisti. Maalipaikkoja tuli tasaisesti joka kentälle, mutta SBK:n maalivahti napsi ilman maskia tulleet vedot varmoin ottein. Omassa päässä tiukka puolustus toi tulosta SBK:n naisten joutuessa tyytymään lähinnä maalintakana pallotteluun.

Toiseen erään lähdettiin 0-0 tilanteesta maalinnälkäisinä ja voitontahtoisina. Ajassa 23:53 SBK:n Roosa Kaukola-Risku passitettiin jäähylle väärin arvioidun etäisyyden seurauksena ja ISB:n naiset pääsivät kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta. Tällä kertaa naisia ei kovasta työstä palkittu ylivoiman aikana, mutta sen päätteeksi Leena Perkiö onnistui taiteilemaan pallon SBK:n puolustuksen läpi keskustasta oikeaan laitaan syöttäen pallon joukkueen kapteeni Jenni Neva-Keturille, joka sivaltaa pallon maalin taka-alakulmaan.  Ajassa 26:09 juhlitaan siis ottelun ensimmäistä ja toisen erän viimeistä maalia.

Maalin innoitamana kolmanteen erään lähdettiin johtoasemaa puolustamaan. Aikaisempien erien mukaisesti ISB emännöi erän alkua SBK:n yrittäessä murtaa ISB:n puolustusta nopeilla keskialueen avauksilla, jotka ISB:n naiset tottuneesti katkoivat. Lopulta SBK:n rymistely kuitenkin palkitaan kun joukkueen nuorempaa sukupolvea edustava Sanna Myllyaho onnistuu neppaamaan itsensä vapaaksi ja saa onnistuneen laukauksen kohti maalia yllättäen ISB:n maalivahdin ajassa 38:08. Maalin myötä peliin mukaan päässyt SBK onnistuu toisen kerran ajassa 43:09, kun maalineduskamppailun jälkeen Roosa Kaukola-Risku onnistuu kääntämään pallon onnekkaasti maaliin. ISB:n naiset hakivat vielä tasoitusta erän loppuun kuuden kenttäpelaajan voimin tuloksetta. SBK:n Myllyaho kaunistelee lukemia tyhjään maaliin erän päätteeksi ajassa 44:52. Lopputulos 3-1 Kauhajoelle.

Hyvästä pelistä huolimatta vastustaja onnistui tälläkertaa maalinteossa paremmin ja kotiin viemisiksi jäi turnauspäivästä vain entistä kovempi nälkä.

Toisen ottelun pistenaisina Jenni Neva-Keturi 1+0 ja Leena Perkiö 0+1. ISB:n parhaana pelaajana palkittiin Leena Perkiö.