3 PISTETTÄ KURIKASTA

Tavoiteltu täysi pistepotti Kurikan Monnarilta jäi saamatta, kun IU venyi tasapeliin 2-2 (2-1, 0-1, 0-0) Kakkosta vastaan. Toisessa ottelussa SC Saragoza taipui lukemin 3-5 (1-1, 2-3, 0-1). Puhtimäen viime hetken poisjäänti pisti suunnitelmia uusiksi ja ketjut menivät uusiksi. Isojoki oli matkassa 7 miehellä, ja kaiken järjen mukaan vauhdinpidolla ja yksinkertaisella pelillä olisi homma pitänyt hoitaa. Ensimmäisessä erässä homma toimi vielä kutakuinkin hyvin. IU sai tosin rankkarin heti alkuminuuteilla, mutta Jani Latvala teki nämä maalintekoaikeet heti turhiksi. Kymmenen minuutin kohdalla alkoi tapahtua, kun Miikka Mantila tarjoili keskustaan ja Juha Udelius lähetti (bile)pörriäisen ykkösellä alakulmaan. Parin minuutin päästä Mantilan syötöstä kiitti puolestaan Raine Lamberg. Heti seuraavassa vaihdossa kuitenkin kolisi, kun IU:n Kellosalmi ohjasi takatolpalta pallon tietämättään tyylikkäästi reppuun.

Toisessa erässä peli muuttui seisovammaksi. IU peitti sektorin, ja ISB hallitsi perin näennäisesti laidoissa ja kulmissa. Isojokiset saivat haluamansa tasoituksen ajassa 26.25. Kolmas erä ei tuonut muutosta pelin kulkuun juurikaan. ISB:llä pallo ei liikkunut aivan tarpeeksi nopeasti, eikä maalipaikoista saatu kaivattuja onnistumisia. Peli siis tasan 2-2 ja pisteet jakoon.

Iltapäiväottelussa vastassa ollut SC Saragoza tarjosi vastusta riittämiin, eikä ISB:n peli kulkenut oikein vieläkään. Maalinteon aloitti ISB:n limbo-Lamberg ajassa 3.39. Erän lopussa ISB sai myös rankkarin, mutta kapteeniksi palannut Manne Niemelä ei tällä kertaa onnistunut. Sen sijaan SCS onnistui alivoimalla vielä aivan erän loppuhetkillä.

Toisen erän alussa Niemelä paikkasi rankkarin ja latoi johtomaalin. Tasoitus syntyi kuitenkin tuossa tuokiossa. Erän puolessa välissä ISB:llä oli hyvä puoliminuuttinen. Ensin osui Arttu Rahko Pekka Huhtasen syötöstä ja heti perään Huhtanen onnistui itse maalinteossa. erän loppupuolella Janne Haapamäki oli tuomarin kanssa eri mieltä tuomariston kanssa kamppailutilanteen kulusta ja puhui itselleen pelirangaistuksen (2+5+20min). SCS onnistui vitosellaan kerran, minuutin kuluttua jäähyn alusta. Muuten Tomi Ruohoniemi piti maalinsa puhtaana.

Kolmannen erän alussa Huhtanen pääsi myös penkille istuskelemaan ja SCS sai tilaisuutensa jopa 5-3:lla, mutta ei enää onnistunut. Maalittomana kulkenut erä piti pelin jännittävänä, kunnes Huhtanen vapautti tunnelman 5-3 -maalilla. Syöttäjänä onnistuneen päiväpuhteen pelannut Mantila.

Kolmella pisteellä ollaan todennäköisesti taulukossa edelleen sijalla neljä. Tätä kirjoitettaessa ei pyhä ja kaikkitietävä Kiistapallo ole vielä kertonut kaikkia päivän tuloksia. Mutta se tiedetään, että Manku teki melkein maalin.

Päivän tehomiehet:
P. Huhtanen 2+1, Mantila 0+3, Lamberg 2+0 sekä Udelius, Niemelä ja Rahko 1+0.