AVAUSPELISTÄ PISTEET KOTIIN

2.divisioona alkoi ja niin alkaa myös ISB:n peliraporteissa uusi aikakausi. Kiertävä raportinkirjoitusvuoro tuo peliin erilaisia näkökulmia pelin sisältä eri kirjoittajilta vuorollaan. Ensimmäinen näkemys tulee kuitenkin laatikon ulkopuolelta, kun uransa ensimmäiset sarjapisteet Ilmajoki-hallilta mukaansa napannut päävalmentaja Vasanko pääsee ääneen. Ensi sunnuntaina sitten taas jotain ihan muuta…

1. Erä
Muutaman minuutin tutkimisen ja vauhdikkaan pelin jälkeen alkaa tapahtua. Marko Viinikainen toimittaa pallon puolesta kentästä riman alle ja kotijoukkue 1-0 johtoon. Hetki tästä ja taikuri Hietikko tarjoilee hopeavadilla. Jere Kiviluoma laittaa lavan oikeaan paikkaan ja ohjaa maalin edestä tilanteeksi 2-0. Kotijoukkueen hallinta jatkuu, mutta päivän teema alkaa tulla jo esille. Paikkoja on kuin hammaslääkärissä, mutta tänään ei ihan jokaisesta laiteta. Ja jos et laita, kaverille maistuu kyllä. Puolenkentän menetys ja Pete Seppälä laukoo kavennuksen. Keskiviiva liittyy vahvasti myös kotijoukkueen kolmanteen maaliin. Miika Toivio tiputtaa, Antti Kuusisto vaihtaa puolta ja Olli Yli-Karjanmaa asettaa kuulan ylähyllylle. Erän loppu ei kuitenkaan mene kuin Strömsössä. Ensin pallo pomppii Kiviluoman mailasta Matti Petäjä-Suvannolle, joka kiittää. Viimeisen puoli minuuttia ISB pitää palloa ja lähtee viimeiseen hyökkäykseen.. josta tulee toiseksi viimeinen hyökkäys ja Harri Keskisipilä tuo Lammin pojat tasoihin sekunti ennen erän loppua.

2. Erä
Toisen erän alku lupaa kotijoukkueelle hyvää. Kuusisto painii omassa kulmassa, Toivio käy korjaamassa pallon parempaan talteen ja kääntää pelin. Yli-Karjanmaa tarjoilee ja Rahnaston Eero yllättää katsomon. Pallo kantista verkkoihin ja valkoiset jälleen kuskin paikalle. Seuraavaa maalia saadaan odottaa kolme minuuttia, jonka aikana TU:n ei tarvitse hyökkäyspeliään liikaa murehtia. Kiviluoman kentällinen laittaa pesukoneen pyörimään, mutta puhdasta ei näyttäisi tulevan. Kolme ensimmäistä maalipaikkaa mustat vielä kestävät, mutta suuntavaiston kadotessa linkouksen aikana Lehtolainen puttaa lopulta takatolpalta valkoisen verkkoihin.
Hetki tästä eteenpäin ja Tuomas Määttälä napauttaa ylivoimalla pallon telkänpönttöön. Tarjoilusta vastaa Keskisipilä. Erän puolenvälin jälkeen nähdään vielä yksi maali, joka kuuluu osastoon YouTube. Teemu Turunen siirtää lähivaparin viereen ja Sami Hillu roikottaa. Näin viimeiseen erään lähdetään kotijoukkueen 6-4 johdosta.

3. Erä
Pelikello näyttää hieman reilua viittä minuuttia, kun ottelu alkaa saamaan ratkaisun makua Turusen laukoessa pallon etukulmasta sisään melko helpon näköisesti. Syöttöpisteen merkkauttaa Hillu. Kaksi minuuttia eteenpäin ja molemmat joukkueet ovat ehtineet hankkimaan jäähyt itselleen. Tasavajaa sopii ISB:lle ja Hietikko laittaa tolpan juureen Lehtolaisen tarjoilusta. Ennen erän puoltaväliä vierasjoukkue pääsee toistamiseen kiittämään puolenkentän menetyksestä. Asialla TU:n parhaana ansaitusti palkittu Määttälä. Maalien muodossa tilastointi päättyy vajaa viisi minuuttia ennen loppua. Rahnaston kentällinen kääntää kikka-kirjasta uuden sivun ja asettuu antamaan puolenkentän vapaalyöntiä. Maalikoosteeseen tullaan lisäämään joku vanha maali ja tämä pidetään vielä salassa. Sen verran voidaan paljastaa, että asialla oli Rahnasto, Toivion syötöstä. Pelin loppuun vielä Pekka Laitila ottaa refleksi-boxin, mutta vierasjoukkueelta on jo paras puhti poissa ja näin avauspelistä pisteet jäävät Ilmajoelle.

Summa summarum
Uuden sponsori-lakanan hankinta lienee väistämättä edessä, siinä määrin vanha alkaa kerätä pallon jälkiä. Yhteenvedon voisi tiivistää ottelun laukauksiin: ISB 81 – TU 29.

Ps. Mihulle terveisiä, vihdoinkin.

Pöytäkirja: http://217.119.36.83/mpublic/index.php?cha=385fc1211cd53547f5454a231d17ccf2