BOTNIAHALLI TYLYNÄ KAKKOSELLE

UNIHIEKKAA JA 7 MINUUTTIA PELILLÄ

Lauantaina aamulla startattiin klo 0800 Mustasaaren Botnia-halliin testaamaan kotijoukkue SB Vaasa III:n virkeyttä. Ja olihan sitä, siksi tämä otteluraportti alkaa pelikellon näyttäessä aikaa 20.24. Tuolloin taululla tylyt 4-0 vaasalaisille. ISB:n ajoittain aikaan saama pallollinen peli pyöri kulmissa ja todellisille maalipaikoille ei päästy. Vaasalaiset olivat matkassa hyvällä sykkeellä ja ottivat Isbiläisiltä ajan ja tilan pois tehokkaasti. Valoa tunnelin päähän saatiin ajassa 20.55, kun Petri Kivimäki siirsi pallon vaparista Juha Toiviolle, jonka pommi upposi vasempaan alakulmaan (hieno ja harvinainen alas suuntautunut laukaus Ketjulta!). Kahden pelatun erän jälkeen taululla lukemat 4-1.

Kolmas erä vanheni nelisen minuuttia, kun yv-tutkaparin statusta tavoittelevat Fält-Jo Haapamäki juonivat pallon reppuun, Fälän viimeistellessä tulisella vedolla viivasta. Tässä vaiheessa kaikki näyttikin vielä mahdolliselta ja dieselkoneiden lämpiämistä oli havaittavissa. Erän puolivälin jälkeen lämpömittari oli tapissa ja ilmajokelaiset olivat aktiivisempi joukkue kentällä. Peliä saatiin painettua kaverin päätyyn, mutta tärkein jäi tekemättä. Maalipaikkoja saatiin, mutta tolppia lähemmäs ei päästy. Lisäksi Vaasan veskari otti muutaman maukkaan kopin. Peli sai lopullisen ratkaisunsa vajaa minuutti ennen loppua, kun vaasalaiset iskivät pallon tyhjään rysään. Loppusummeri ja kättelyt päälle.

Pelistä jäi mieleen ISB:n löysä asenne ja poikkeuksetta pokatut hopeamitalit kaksinkamppailuissa. Kössi Kuusisto pelasi maalilla ok pelin ja olikin ainoa, jonka voi sanoa olleen omalla tasollaan. Muille lampaanpe….tä. Tuomarilinjaa reportteri voi erikseen kehua. Pelata sai kovaa ja linja pysyi läpi ottelun.

#26

TAPPION KARVASTA KALKKIA

Päivän toiseen otteluun asettui vastaan Jeppis. Peliin lähdettiin tutulla kaavalla eli takki ei ollut auki, vaan se jätettiin pukukoppiin. Totuus valkeni kuitenkin suhteellisen nopeasti, sillä jo ajassa 5.06 oli pallo kaivettu kolmesti kauden ensimmäistä peliään pelanneen pelaajamaalivahtivalmentaja Ruohoniemen selän takaa. Mainittakoon kuitenkin, että maaleista ei voi syyttää maalivahtia. Reportterin näkemyksen mukaan veljet tekivät itsestään etenkin henkisesti pieniä ja 60 minuutin paine unohtui. Tästä joukkueen pelaajamaalivahtivalmentaja teki omat johtopäätöksensä ja marssi maalilta penkin taakse. Myös joukkueen kapteeni ilmoitti kolmen miinuksen riittävän ja siirsi itsensä vilttiketjuun, jonne olisi myös allekirjoittanut voinut ilmoittautua tavanomaisen sähäkkyyden sekä totuttujen jättikanttien ollessa täysin kateissa.
Nämä vaihdokset herättivät ISB-miehistön ja kavennus 1-3 syntyi ajassa 5.56 Jukka Mäenpään lavasta, syöttäjänä Mika Yrjänäinen. Erän loppuun ISB sai vielä kaksi maalia, tekijöinä Sameli Niemi (syöttäjä Janne Haapamäki) ja Mikko ”heimopäällikkö” Ala-Huikku. Erätauolle lähdettiin siis tasalukemista 3-3.

Toiseen erään ISB tuli vilkku päällä ja ajassa 25.22 Timo Fält iski jättilämärillä pallon ylähyllylle. Syöttäjänä tässä loistokkaassa ylivoimamaalissa toimi Joonas Haapamäki. Johtoasemasta ei kuitenkaan kovin pitkää tovio saatu nauttia, kun ISB:lle koitti harvinaisen musta hetki. Jeppis takoi vajaassa kahdessa minuutissa taululle kolme maalia. Reportterin näkemyksen mukaan Jeppiksen pelaajat olivat videopalavereissaan huomanneet, että ISB:n maalinedustalla saa odotella kaikessa rauhassa palloa ja naputella maaleja niin kuin tykkää.

Kolmannessa erässä sama tahti jatkui, nimittäin 7-4 syntyi jälleen maalin edestä. ISB tuli vielä 7-5 Neva-Keturin maalatessa Mäenpään syötöstä ajassa 33.04. Kiri tyrehtyi kuitenkin hetkeä myöhemmin Jeppiksen tehdessä 8-5 ja naula arkkuun tuli noin kaksi minuuttia ennen pelin loppua Jeppiksen maalatessa jo yhdeksännen kerran. Erän loppuun joukkueen toiseksi paras änäritaituri Ala-Huikku taituroi vielä loppuluvuiksi 9-6. Tämä tänään ja paljon muuta. Kuljussa on nähty hirvi, menen paikalle.

#44