C2-poikien kauden avaus

Joukkue koki kesän aikana hieman muutoksia, kun D1 sarjasta siirryttiin C2 sarjaan. Runkopelaajat pysyivät, mutta muutama menetys tuli, kun osa D1 joukkueesta lopetti ja osa viime kauden pelaajista pysyi D1 joukkueessa. Kuitenkin saimme myös muutaman hyvän lisäyksen rosteriin. Kesän harjoituskausi kuitenkin oli hyvin rikkonainen, emmekä päässeet kunnolla pelaamaan joukkueena.

Ennen kautta osallistuimme Qmax:illa järjestettävään Junior Cup 2015 harjoitus turnaukseen. Sarja, johon osallistuimme oli C1 sarja, eli -00 syntyneiden sarja, joka kuitenkin koostui pääasiassa -01 joukkueista. Ottelut olivat lyhyitä 1x25min pelejä, mutta alkukosketus saatiin joukkueen vahvuuksiin ja heikkouksiin. 7. sijoitus oli hyvin silmiä avaava kokemus, vaikkakin pelit olivat hyvin tiukkoja.

Junior Cup 2015 12.9

  • SB Vaasa I – ISB 2-1
  • ISB – FBC Remix 2-5
  • Blue Fox – ISB 2-2
  • Sijoitusottelu 7. – 8.: PSB Lapua – ISB 3-8

Kaudelta 15-16 ensimmäinen tavoitteemme on päästä ylempään jatkosarjaan, johon pääsee 2-4 joukkuetta meidän lohkostamme. 1. ja 2. sijoittuneet suoraan. 3. ja 4. sijoittunut pelaa karsinta ottelun toisen lohkon 3. ja 4. vastaan ristiin.

Pyrimme myös tuomaan miesten 3. joukkueeseen pelaajia harjoitus rinkiin mukaan. Toistaiseksi  mv Timo Rahkola ja kh Mikko Savunen ovat nostettu 3. joukkueen harjoitus rinkiin. Rahkolan debyytti miesten 5. divisioonaan tapahtuu 7.11 Qmax arenalla.

Kausi avattiin kotiturnauksella Ilmajoella. Ensimmäinen ottelu SB Kauhajokea vastaan, oli ennakkoon hyvin jännittynyt. Kauhajoki oli kokenut myös pelaajissa vaihtuvuutta ja huomattavaa pituus kasvua muutaman pelaajan kohdalla.

Ensimmäinen erä oli hyvin Ilmajokisten hallussa ja erätauolle lähdettiin 5-0 johdossa. Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 1.26, kun Jukka Haapala kiitti Antti Etelämäen tarjoilusta ja jatkoa saatiin 14 sekuntia myöhemmin Joona Lähdesmäen yksilösuorituksella.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Kuitenkin erän puolessa välissä ISB lopetti pelaamisen ja päästi Kauhajokiset takaisin peliin mukaan. Maalipaikkoja oli molemmilla runsaasti, mutta Timo Rahkola ISB:n maalilla piti joukkuetta pystyssä. Vaatimaton 0-0 toisen erän tuloksena.

Kolmas erä sai vaihdikkaan alun, kun Kauhajoki rankaisi Ilmajokisia nukahtelusta, vain 51 sekuntia erätauosta ja Rahkolan nollapeli oli viety. Tämä sai ISB:n pojat syttymään, viimeiset 14 minuuttia toivatkin 7 maalia kotijoukkueelle.

Kauden avaus oli hyvä, toista erää lukuunottamatta. Kukaan pelaajista ei noussut selvästi yli muiden ja maalit jakautuivat tasaisesti kenttien välillä.

Päivän toinen peli SPV-02 joukkuetta vastaan. Paljon tietoa joukkueesta ei ollut, odotuksena oli nopea tempoinen ottelu jossa tulisi paljon maaleja. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena vääntönä, hieman SPV:n painostaessa. Erätauolle mentiin kuitenkin SPV:n 2-0 johdossa.

Toinen erä osoitti ISB:n ylilatautumisen ja jatkuvan puristamisen. 1v1 tilanteet hävittiin ja yritettiin vain puskea läpi. Erän loppuhetkillä alkoi jo näkyä luovuttamisen merkkejä. SPV sai erä voiton maalein 4-0.

Kuitenkin erätauolla saatiin ISB:n pojille lisää virtaa ja saimme korjattua pieniä virheitä. Ottelusta tuli tasaväkisempi, mutta SPV silti hieman niskanpäällä. Erä päättyi 0-0 ja Ilmajokiset jätettiin maaleitta.

Erityismaininta annetaan Timo Rahkolalle, joka piti joukkuetta pystyssä ja antoi anteeksi paljon puolustus pään virheitä. Toinen maininta Lauri-Elias Korkeakankaalle, -03 syntynyt D1 joukkueen pelaaja, joka viime kaudella pelasi E-pojissa. Ensimmäinen peli vanhempien joukossa ja pelasi loistavan pelin, ollen joukkueen parhaimpia pelaajia.