CUPISSA ODOTTAA 4.KIERROS

Ilmajoen Kisailijoiden Salibandy toivotti Suomen cupin 3.kierroksella kotisaliinsa 150 katsojan silmien eteen Merikoski SBT:n Oulusta. Sunnuntai-iltapäivän peli näytti suuntaa jo tulevalle kaudellekin, ennen kauden alkua pelatuista peleistä tämä antoi ehkä parhaiten osviittaa ISB:n tämän hetken osaamisesta. Kenraaliharjoitus 1.divariin toi voiton lukemin 12-6 (3-2, 4-3, 5-1) ja samalla arvokkaan paikan cupin 4.kierrokselle, jossa mukaan tulevat myös liigajoukkueet. Viimeisellä, ja samalla ainolla, kerralla kun ISB on 4.kierrokselle yltänyt, se sai vastaansa Jyväskylän Happeen. Tuon ottelunhan Happee voitti 5-8.

Merikoski lähti peliin hyvällä sykkeellä, mutta monta kertaa ISB:n helmasyntinä ollut heikko pelin alku ei toistunut tänään. Avausmaali nähtiin ajassa 5.25, kun Sami Hillun avauksesta Aki Vainio-Hynnilä lähti vahvaan nousuun ja päätti sen terävään laukaukseen. Kainalosta sisään ja tilanteeksi 1-0. Pari minuuttia myöhemmin Olli Yli-Karjanmaa löi pisteen maaliedustilanteelle läppäämällä selkä maaliin päin rystypompun komeasti takakulmaan. Merikosken kavennettua Tatu Hietikko laukoi upeasti kierrosta yläkulmaan. Vielä kerran tulivat kuitenkin oululaiset, ajassa 19.42 Juhani Granroth laukoi taukotilanteeksi 3-2.

Toisen erän alussa näytti hetken siltä, että ISB karkaa. Jo 15 sekunnin pelin jälkeen hienon sommitelman päätteeksi Tatu Hietikko tarjoili Petri Pollariselle takatolpalle, josta maali tarvitsi vain kumartaa. Vielä kun saatiin ylivoima kohta perään, niin asiat näyttivät valoisalta. Ylivoiman aikana kuitenkin Pollarisen maila nousi tahattomasti vastustajan kasvoihin ja seurauksena 5 minuutin jäähy. Kyseisen vitosen aikana Merikoski rokotti armottomasti kolme kertaa ja tilanne oli yhtäkkiä kääntynyt päälaelleen.

Takaa-ajo alkoi jo minuutin kuluttua jäähyn päättymisestä, kun ajassa 30.49 Vainio-Hynnilän syötöksi tarkoittama riipaisu meni omista sisään ja tilanne oli tasan. Erän loppua värittivät edelleen ISB:n jäähyt, sillä vielä kahdesti vieraili valkopaita boksissa. Enää ei kuitenkaan Merikoski onnistunut yv:llä, vaan sen sijaan Pollarinen rankaisi alivoimalla Teemu Turusen esityöstä. Ja jos teki Merikoski pukukoppimaalin ensimmäisen erän loppuun, niin tällä kertaa niin teki ISB. Ottelun voittomaaliksi jääneen osuman kiersi sisään Miika Toivio ajassa 39.53.

Kolmas erä lähti käyntiin hyvin ja ISB hallitsi enenevässä määrin kenttätapahtumia. Toivion todellinen tahtomaali nähtiin ajassa 45.20. Vahva punnerrus miesten välistä keskelle, pallo sisään ja peli alkoi saada ratkaisun muotojaan. Kovasti yritti vielä kuitenkin Merikoski ja kapteeni Eetu Vehanen näytti omilleen mallia kavennuksella. Viimeinen kymppi, eli se kuuluisa pelimiesten kymppi, ratkaisi kuitenkin lopullisesti pelin Pohjanmaan pojille. Turunen kahdesti, Vainio-Hynnilä kertaalleen ja vielä kapteeni Eero Rahnasto tyhjiin sinetöivät ottelun lopputuloksen.

Hyvän vastuksen antoivat Merikosken pojat, ja peli oli todella viihdyttävä myös monen katsojan mielestä. Oululaisten maalivahdeilla ei ollut ihan paras päivänsä, mutta tuskin peli siihen ratkesi. ISB:n maalilla Jani Syysmäki otti kiinni oikeastaan kaiken mitä oli otettavissa, eli puhtaat paperit menevät sinne suuntaan. ISB jäähyili vielä liikaa (11 min), mutta siihen koitetaan saada parannus viimeisen vajaan kahden viikon aikana ennen divarikauden avaavaa Ilves-peliä. Tuomaripari Lewis-Lampinen hoiti hommansa moitteetta, niin kuin liigatason tuomareiden kuuluukin.