EDESSÄ 8 PISTEEN VIIKONLOPPU?

ISB:n miehillä on edessään kova savotta tulevana viikonloppuna. Edustusjoukkue lähtee lauantaiaamuna etelänlomalle, kun taas II-joukkueen matka taittuu kohti tuttua Nurmon urheiluhallia. Nurmossa nähdään melko lailla vajaamiehinen kakkonen, mutta taistelutahtoa löytyy sitäkin enemmän. ”Vaikka nousu neloseen on jo varma, lähdemme silti hakemaan 4 pistettä”, kertoili joukkueen kapteeni Manne Niemelä ja jatkoi samaan hengenvetoon jotain sisäisestä pistepörssistä, mutta se meni reportterilta ohi korvien…

Nousu on siis varma, samoin kuin Team Atrialla ja järjestävän Jymyn II-joukkueella. Enää käydään taistelua sarjan piikkipaikasta. ISB II ajaa turnauksessa jälleen b-junnuja sisälle miesten peleihin ja kokoon saatiinkin varsin junioripitoinen nippu. Puolet kenttäpelaajista onkin junnuja ja uutena miehenä Mika Yrjänäinen korkataan miesten peleihin. Osan pelaajapuutoksista selittää se, että hallipesäpallossa käydään lopputurnaus juurikin tulevana viikonloppuna. Poissa vahvuudesta ovat siis Puputti, Puhtimäki ja Ranto. Lisäksi erityisesti Koivuniemen puuttuminen takalinjoilta henkilökohtaisten syiden vuoksi askarruttaa. Onneksi Metsä-Ketelä ilmoitti viime hetkellä mukanaolostaan. HUH! Eniten reportteria mietityttää kuitenkin valmennuspuoli, sillä Valkku on edustuksen kanssa etelän lämmössä. Loukkaantumisesta kärsivä Petri Kivimäki on saanut kontolleen valmennusvastuun ja tulikasteessa mitataan kaverin taidot tähän hommaan.

Edustuksen tie käy lauantaina kohti Sipoon kuumia hiekkarantoja. ÅIF johtaa karsintasarjaa viidellä pisteellään ja eihän Etelä-Suomessa lohkon voittava joukkue voi olla huono. Edellinen ÅIF:n ottelu päättyi Lahdessa jatkoajalla sipoolaisten 6-7 voittoon, kun jatkoaikaa oli pelattu kokonaista 7 sekuntia. Vierashallissa on luvassa matto, jota ISB:n pelaajat eivät kuitenkaan yleensä hirveästi vieroksu, vaikka kotiareena parketti onkin. Taistelemaan lähdetään hampaat irvessä ja mailaa puristaen. Myös etelän agentin vakoilutietoja tullaan käyttämään hyväksi.

Sunnuntaina hyvin nukutun yön jälkeen on edessä lähtö takaisin pohjoista kohti, mutta pidetään ensimmäinen paussi Hyvinkään kohdalla ja katellaan saataisko jotain pelejä siellä aikaan. Siellä on kuulemma parkettia tarjota, joten eiköhän me jonkinlaiseen sopimukseen päästä, vaikka sitten sekajaoilla. SCH on pelannut sarjassa tähän mennessä yhden pelin, jonka se hävisi Sipoossa 9-6. Lauantaina hyvinkääläiset vierailevat Kuopiossa, joten nähtäväksi jää, miten paljon maito-nimiset hapot jylläävät heidän pohkeissaan sunnuntaina. ISB:n kesäisten mäkitreenien tehokkuus testataan puolestaan juuri nyt, kauden ratkaisuvaiheilla pelattavissa tuplaviikonlopuissa.

Ilmajoen salibandy-ylpeyksillä on siis mahdollisuus rikastuttaa sarjataulukkojen tilastoja jopa 8 pisteellä tänä viikonloppuna. Palataan pelien jälkeen asiaan ja katsotaan kuinka on käynyt.