EDUSTUKSELLE VIERAITA VAASASTA

Miesten edustusjoukkue saa lauantaina vieraita Vaasasta, kun SB Vaasa Young Boys saapuu Ilmajoki-hallille. Kyseinen joukkue nousi viime kauden päätteeksi kolmosesta ja edustaa käytännössä nuorempaa vaasalaista salibandyosaamista.

Viime kaudella vaasalaiset voittivat 3. divisioonan häviten ainoastaan kahdesti. Kovin huonosti ei ole kausi alannut myöskään sarjaporrasta ylempänä. Neljän ottelun jälkeen joukkueella on myös vastaava määrä pisteitä. Voitot ovat irronneet SB Kauhajoesta ja Jeppiksestä. Takkiin on tullut sarja-avauksessa SB Vaasan ”pappa-joukkueelta” ja viime kierroksella SC Alajärven vieraana. Varsin katsojaystävällistä pelityyliä joukkue ilmeisesti harrastaa, koska maaleja on vaasalaisten peleissä toistaiseksi tehty 19 ottelua kohdin. Tehtyjen osalta lukema on identtinen kotijoukkue ISB:n kanssa. Molemmat osuvat vastustajan maaliin tasan kymmenen maalin keskiarvolla ottelua kohdin.
Vaasalaisten ylivoima on kauden alussa on ollut myös varsin tuloksellista. Neljän ottelun jälkeen koossa on seitsemän ylivoimamaalia.
Pelaajista esiin on luonnollisesti nostettava viime kaudella Saksassa pelannut Ilkka Kittilä. Hartiat kipeinä pokaaleita nostellut (pelaajana miesten cup- ja liigamestaruus, valmentajana naisten vastaavat) Kittilä haki tälle kaudelle paikkaa Vaasan divarijoukkueesta, mutta on ainakin alkukauden ajan vahvistamassa Young Boysia.

Kotijoukkue ISB on neljästä ottelusta kerännyt yhtä monta voittoa. Helppoja voittoja mukana ei oikeastaan ole, vaan alkukaudesta joukkuetta koetellut loukkaantumis- ja matkailusuma on verottanut menoa sekä harjoituksissa, että peleissä. Nyt tilanne alkaa viimein helpottua, vaikka kyseisiltä poissaoloilta ei tälläkään kertaa vältytä mm. Veli-Matti Vasangon ollessa tällä kertaa matkusteluvuorossa. Vastaavasti paluun joukkueen riveihin tekee rapakon takaa reissusta palannut Jaakko Lehtolainen.

Lauantaina siis sankoin joukoin Ilmajoki-hallille kello 15.00, kun sarjan ainoa ottelu viikonlopun osalta pyörähtää käyntiin!

MAH

Mikko Ala-Huikku on heiluttanut vastustajan verkkoa toistaiseksi jokaisessa ottelussa.