EDUSTUSJOUKKUEEN SOPIMUSPELAAJAT 2013-2014

Edustusjoukkueen tiedotusosasto piti tänä kesänä kaikki vuosien saatossa kertyneet lomat putkeen ja hiljaiselo onkin ollut vakuuttavan pitkä. Nyt palataan kuitenkin sorvin ääreen kuin koululaiset konsanaan ja aloitetaan heti joukkueen julkistamisella. Kesä kulutettiin suota, sotilasesterataa, hieman jopa pururataa ja Joupiskaakin ja raapaistiinpa lihaskuntopuolella esimerkiksi crossfit-harjoitusta.

Maalivahtiosasto ohentui Jani Syysmäen siirryttyä sarjanousija Mailattomiin, ja tämä kausi pyritään pärjäämään kahdella veskarilla. Puolustusosastolta miinuspuolella on isojen pelien miehen Sami Hillun siirtyminen Divariin SB Vaasan riveihin, myös jo kesken viime kautta muualle siirtynyt Jarkko Ojala on poissa alakerrasta. Uutena mukaan on nostettu kakkosjoukkueesta Haapamäen veljessarjan toiseksi nuorin pelimies, Joonas. Neuvotteluja käydään vielä Marko Viinikaisen ja Timo Ala-Lipastin kanssa.

Hyökkäyskalusto harveni Jymyyn siirtyneen Tomi Rinta-Jaskarin sekä Helsinkiin työn perässä muuttavan Tuomas Haapalaisen verran. Jere Kiviluoman alkukautta häiritsee palvelus Puolustusvoimien Niinisalon yksikössä ja nähtäväksi jää, miten alkukausi hoituu Jeren osalta. Teemu Turunen on edelleen poissa ainakin joulukuulle. Näin hänen polvivammansa tulee vaatimaan ainakin vuoden paranemisajan. Tulopuolella on Seinäjoen Sisun kaikkien aikojen tehokkain (190 ottelua, 188+159=347) pelaaja Veli-Matti Vasanko. Vaasassa asuva Vekku palaa pelikentille akut täynnä välivuoden jäljiltä. Kakkosjoukkueesta on nostettu mukaan omia kasvatteja, kun Jukka Mäenpää, Mikko Ala-Huikku ja Jouni Lampinen hakevat läpimurtoa edustusjoukkueen ympyröissä. Lampisella tosin pääpaino on SPV:n A-junioreiden SM-sarjakoitoksissa, mutta aina aikataulujen salliessa on mukana ISB:n paidassa.

Päävalmentaja Mikko Vasanko on tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen. ” -Selkeä muutos viimevuotiseen on, että omille nuorille on haluttu antaa aito mahdollisuus murtautua joukkueeseen ja toistaiseksi huutoon on vastattu. Kesän aikana on ainakin käynyt selväksi, että fysiikka ei tule muutaman kaverin kohdalla muodostumaan esteeksi, päinvastoin. Kun lisäksi kokeneet vastuunkantajat ilmoittelivat heti kauden jälkeen jatkavansa, niin nuorisolla on hyvää oppia paikalla jokaisissa treeneissä. Täysin ulkopuolelta haettiin ainoastaan selkeitä täsmähankintoja. Näistä itselle suhteellisen tuttu kaveri tarttui haaviin ja muutaman viikon lajitreenin jälkeen näyttää istuvan porukkaan myös erinomaisesti. Kaikkineen jalkeilla on erinomaisen iskukykyinen joukkue ja lähtökohta on, että pelit jatkuvat viime kautta pidemmälle. Sarjaan on saatu mielenkiintoisia uusia joukkueita ja huhujen mukaan viime kauden kärkiporukat olisivat ainakin paperilla vahvistuneet. Kuulostaa siis kaikinpuolin siltä, että edessä on hieno kausi. Keväällä oli mukavaa karnevaalimeininkiä katsomossa ja sitä lähdetään ehdottomasti hakemaan lisää.”

Kausi alkaa harjoitusotteluilla, niistä kerrotaan myöhemmin. 21.-22.9. käydään Ilmajoki-hallilla viiden joukkueen kesken Suomen Cupin 2.kierroksen turnaus, jossa ISB on mukana. Sarjakausi alkaa näillä näkymin 5.10.

Sopimustilanne 8.8.13
Maalivahdit
Jukka Rahko
Timo Paakkinen

Puolustajat
Olli Yli-Karjanmaa
Antti Kuusisto
Tatu Hietikko
Jarno Haapamäki
Joonas Haapamäki

Hyökkääjät
Miika Toivio
Eero Rahnasto
Pekka Laitila
Tomi Ania
Aki Vainio-Hynnilä
Jukka Mäenpää
Mikko Ala-Huikku
Jaakko Lehtolainen
Veli-Matti Vasanko
Jouni Lampinen
Ville Loukasmäki

Valmennus
Mikko Vasanko
Jukka Perälä

Joukkueenjohto
Markku Neva-Keturi