Founders´ Cup 2005 Seinäjoki Areenalla

Kahden ja puolen viikon kuluttua Seinäjoella eletään mielenkiintoisia hetkiä. MM-kisojen jälkeen maajoukkueiden tärkein salibandyturnaus, Founders´ Cup, pelataan Seinäjoki Areenalla. Suomen, Ruotsin ja Sveitsin miesten maajoukkueiden lisäksi myös maiden U19 tyttömaajoukkueet nähdään tositoimissa. Areenalle pyritään erikoisjärjestelyin rakentamaan mahdollisimman paljon lisäkatsomoita, mutta salibandyihmisiä kehotetaan varaamaan lippunsa ajoissa suoraan Lippupalvelusta. Lippuja saa ostettua myös paikanpäältä, ellei tapahtumaa ole loppuunmyyty, kuten kävi viime vuonna Turussa pelatuissa maaotteluissa.

– On harvinaista saada näin merkittävä urheilutapahtuma lakeuksille. Meihin todella luotetaan järjestäjinä. Valmistelut tapahtumaa varten ovat olleet käynnissä jo pitkän aikaa, tapahtumajärjestelyistä yhdessä Salibandyliigan kanssa vastaavan SPV:n edustaja Taneli Tiilikainen toteaa. – Pyrimme huomioimaan salibandyväen tarpeet monipuolisesti. Katsomot pyritään sijoittamaan mahdollisimman lähelle kenttää, jotta yleisö voi seurata maailman parhaiden pelaajien otteita ja aistia otteluiden intensiteetin haluamallaan tavalla.

– Näissä peleissä pelaajien taitotaso on uskomattoman kovaa luokkaa ja pelit ovat todella fyysisiä. Sveitsi jyrää juuri fyysisellä ylivoimaisuudellaan, Ruotsi taas on henkisesti kaikkein kovin, mutta Suomen taktinen taito ja nuoret ennakkoluulottomat pelaajat höystettynä Pohjalaisella ”hullulla” yleisöllä, takaavat sen, että kenen tahansa on vaikea voittaa joukkuetta tulevissa trillereissä, Tiilikainen tiivistää. – Suomessa pelataan salibandyn MM-kisat seuraavan kerran 2010. Haluamme näyttää tapahtumalla, että Pohjanmaallakin kyetään järjestämään tuon tason otteluita. Yleisön rooli tunnelman luojana on kaikki kaikessa, joten toivon koko Pohjanmaan olevan liikkeellä lokakuun viimeisenä viikonloppuna, kun Suomi lähtee kaatamaan Sveitsiä sekä urheilukenttien arkkivihollistaan Ruotsia, päättää Tiilikainen.

Founders´ Cup 2005 Seinäjoki Areenalla (Kirkkokatu 23, 60220 Seinäjoki)
28.-30.10.2005
Founders Cupissa kohtaavat Suomen, Sveitsin ja Ruotsin miesten, sekä U19- tyttöjen maajoukkueet.
Turnauksen otteluohjelma:

Perjantai 28.10.
klo 13:00 tytötU19 Ruotsi – Sveitsi
klo 19:00 miehet Sveitsi – Suomi
Lauantai 29.10.
klo 16:00 tytötU19 Suomi – Ruotsi
klo 19:00 miehet Ruotsi – Sveitsi
Sunnuntai 30.10.
klo 13:00 tytötU19 Sveitsi – Suomi
klo 16:00 miehet Suomi – Ruotsi

Liput Founders´ Cupiin Lippupalvelusta