harvinaisen värikäs ottelu kokkolassa

ISB reissasi viettämään perjantai-iltaa Kokkolaan, jossa paikallinen Nibacos isännöi Ilmajoen painijapoikia. Ottelusta muodostui tunteikas ja värikäs, monella tapaa mielenkiintoinen peli. Kumpikaan joukkue ei pelannut erityisen hyvin tai erityisen huonosti, mutta molemmilla joukkueilla oli pelin sisällä sellaisia vaiheita, joissa vastustaja näytti täysin vastaantulijalta. Peli kääntyi lopulta Nibacokselle, joka rankaisi valkopaitaisten henkilökohtaisista virheistä kovalla kädellä, lopputulos 10-6 (0-2, 4-2, 6-2).

Avauserä oli vierailijoilta erittäin ehjä esitys. Kotijoukkue pääsi vain harvakseltaan testailemaan Timo Paakkisen valveillaolon tasoa ja pallollinen peli oli hienosti hanskassa. Maalinteon aloitti ISB:n parhaana palkittu Miika Ulvila, jonka maanuoliainen upposi puolesta kentästämaalivahdin jalan kautta rysään. Pelikello näytti aikaa 2.35. Molemmat joukkueet kestivät erän aikana yhden alivoiman, mutta Nibacos ei enää toista, vaan Janne Ojala kuritti ylivoimamaalin aivan veskarin nenän alta ajassa 15.46.

Toisen erän alku olikin sitten valkoisille sysimusta. Ajassa 23.39 valmentaja Jukka Perälä oli pakotettu ottamaan aikalisä, sillä Nibacos oli alle neljässä minuutissa siirtynyt 4-2 -johtoon. Käsittämätön maalisade Nibacokselta ISB:läisten päästäessä löysiä punttiin. Neljästä osumasta viimeinen syntyi ylivoimalla. Jäähyn saanut Ulvila koki vieraiden mielestä suurta vääryyttä joutuessaan penkille, sen verran näyttävästi kylki-kylkeä vastaan tilanteessa Hirvi kaatui. Aikalisän jälkeen saatiin aikaan ryhtiliike, joka johti myös Nibacos-jäähyyn.

Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta ylivoiman jälkeisessä vaihdossa hyvässä pelivireessä ollut juniorikenttä (Ania -90, Vainio-Hynnilä -91, Kiviluoma -94) pakkeinaan ikinuoret Ojalat pistivät hyvän myllyn päälle, ja Kiviluoma ampuikin tarkasti ensimmäisen II-divarimaalinsa (toisessa pelissään) tolpan kautta. Syöttäjän ikijunnun Janne Ojala. Vain reilu minuutti ehti kulua tästä, kun kova karvaus tuotti päädyssä tulosta, Miika Toivio katkaisi syöttöyrityksen, siirsi kaimalleen Ulvilalle, joka oli noussut täysin yksin maalin eteen ja pisti verkot pehmikselle. Tasatilanteessa siirryttiin myös tauolle. Erän alku oli täysin kotijoukkueen, kun taas vieraat veivät erän loppua.

Päätöserää mentiin tasaisissa merkeissä ja ISB:n parhaat hetket olivat ennen erän puolta väliä, joka palkittiin lopulta Timo Ala-Lipastin ensimmäisellä II-divarimaalilla. Palloa maalille ja palkinto muutenkin hyvin sujuneesta pelistä nuorelle tulokkaalle maalin muodossa. Erän puolessa välissä tapahtui kuitenkin jotain käsittämätöntä. Kolmessa peräkkäisessä vaihdossa jokainen ISB-ketju otti maalin omiin ja johtoasema vaihtui salamavauhtia kahdenmaalin tappioasemaksi. Henkilökohtaisia virheitä ja laiskaa puolustus- ja merkkauspeliä, siinä yksinkertaisia syitä maalisateelle.

Teemu Turunen kavensi ISB:n maalin päähän ajassa 52.52 komean kuvion päätteeksi ja toivo eli vielä. Viisi minuuttia ennen loppua Turunen lähti kotijoukkueen Miika Ojalan kanssa yhteisistunnolle ja heti perään Olli Yli-Karjanmaan kyseenalainen jäähy juoksukilpailussa ja peli alkoi näyttää pahalta. ISB-leiriä kuumensi tilanteessa se, että tilanteen vieressä seissyt tuomari ei viheltänyt tilanteesta edes vaparia, kun taas kentän toisesta päästä juostiin käsi pystyssä paikalle.

4-3 -alivoimalla nähtiin Hirven veivit ja tämän jälkeen ISB:n yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia, Nibacos iski vielä kahdesti tyhjiin. Kaiken kaikkiaan ISB:n peli on tällä hetkellä vielä liian ailahtelevaista. Välillä pelattiin parasta peliä, mitä Hollihaassa on ikinä pelattu ja vastapainona sysimustia hetkiä, jolloin omissa soi useamman kerran. Tasaisuutta on löydyttävä ensi lauantain kotiavaukseen, tai muuten huippukunnossa oleva Jymy takoo taululle murhalukemat.

Pöytäkirja:
http://217.119.36.83/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=15378&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2012

Nibacoksen sivuilla juttua, maalikoostetta ja mm. paljon odotettu Ulpun haastattelu: http://www.nibacos.fi/

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus