HOPA – PANTHERS TAPANINPÄIVÄNÄ KLO 14.30

Vuosi 2008 huipentuu Tapaninpäivänä pelattavaan klassikko-otteluun Homesojan Pallo – Panthers. Joukkueet ovat kohdanneet ennen vuosituhannen vaihdetta useasti tulikivenkatkuisissa otteluissa Ilmajoen herruudesta taisteltaessa. Nykyisin jo joulunpyhien perinteeksi muodostunut kohtaaminen tapahtuu nyt kolmannen kerran, aiemmat pelit ovat päättyneet molemmille kertaalleen voitokkaasti. Peleissä on koettu monenlaista tunteiden vuoristorataa ja sitä on varmasti luvassa tälläkin kertaa. Ottelu pelataan ensimmäistä kertaa Ilmajoki-hallilla Koskenkorvan urheilutalon sijaan, syynä tähän on urheilutalon katsomoiden riittämättömyys nousujohteisen suosion myötä. Olosuhteiden muuttumisen myötä mahdollistuu myös ottelutapahtuman kehittäminen. Tänä vuonna kuulutuksesta huolehtii alan ammattilainen, olympiapainija Jarkko Ala-Huikku. Ottelun alkamisaika on klo 14.30.

Hopa lähtee otteluun pitkälti vanhalla tutulla kokoonpanollaan, ainoastaan Jussi Ala-Nikkola ja Matti Vierula ovat ilmoittaneet joutuvansa jäämään ottelusta sivuun. Tästä syystä entistä suurempaan arvoon nousee tuttu ykkösnyrkki Jani Mansikkamäki – Ilari Tupila. Homesojankujalle kantautuneiden tietojen mukaan Mansikkamäki puhkuu kovaa joulukuntoa ja on ilmoittanut valmiutensa pelata tarvittaessa kahdessa kentässä. Tupilalta taasen on lupa odottaa komeita taklauksia ja jokunen maali siihen kylkeen. Hyökkäyksessä riittää muutenkin laajuutta, siitä pitävät huolen nimet Teemu Mattila, Ville Loukasmäki, BB-Jarkko Ojala. Akilleen kantapää on tälläkin kertaa puolustus, viime vuonna se petti pahemman kerran Panttereiden tulituksessa. Tähän toivotaankin parannusta kovuuden osalta ja sitä on luvassa uusvanhan HoPalaisen Juha Toivion muodossa. Maalissa aloittaa Timo Paakkinen, joka on noussut Keihäsen varjosta kantamaan vastuuta Hopan maalinsuulle.

Panthersin viimeinen korkeanpaikanleiritys Kalajaisissa on vielä käynnissä, eikä tietoja mahdollisista ketjukoostumuksista ole tihkunut julkisuuteen. Ville Koskimäki on kuitenkin nähty pururadalla kantamassa Jani Mannilaa reppuselässään, joten tässä on uumoiltu olevan yksi mahdollinen tehokaksikko. Petri ”Scäli” Talvitie uhkuu puolestaan kovaa joulukuntoa, jopa vanha kynsilapa on kaivettu HoPalaisia kiusaamaan. Kalajaisjärven hyytävässä hileikössä on nähty myös Juha-Matti Vallin ja Timo Fältin perhosuinti-intervalleja, sekä Ege Rahnasto ottamassa aurinkoa jalassaan pitkät, pitkät bermudashortsit. Joukkueiden viilenneet välien vuoksi tarvitaan kuulemma totuttelua kylmiin oloihin. Espoon slummeissa (Westend) aikaansa nykyään tuhlaava Janne Kallioniemi toimii Panttereissa kiintiön täyttävänä vähemmistön edustajana (intiaani). Eläinkuntaa edustaa maskin takana kuikkiva Kuikka.

Otteluun on mahdollista päästä myös paikan päälle tapahtumaa todistamaan. Kaiken lisäksi vieläpä ilman sen kummempaa pääsymaksua. Paikan päällä kannattaa kuitenkin olla ajoissa, sillä parhaat paikat viedään ensimmäisenä!

HoPa:
Timo Paakkinen mv
Miika Toivio p
Timo Ala-Lipasti p
Janne Meriläinen p
Juha Toivio p
Ville Loukasmäki h
Teemu Mattila h
Jarkko Ojala h
Jani Mansikkamäki h
Ilari Tupila h

Panthers:
Kalevi Kuikka mv
Toni Ylinen-Luopa p
Antti Kuusisto p
Olli Yli-Karjanmaa p
Janne Kallioniemi p
Jarkko Hietikko p
Timo Fält p
Juha-Matti Valli p/h
Ville Koskimäki h
Jani Mannila h
Petri Talvitie h
Eero Rahnasto h
Markku Neva-Keturi h
Antti Paunonen(?) h