ISB II SAALISTI JÄLLEEN 1 PISTEEN

Mustasaaren Botnia-hallissa käytiin lauantaina 17.12. neljäs V-divarin turnaus. Ensimmäisessä pelissä aamukymmeneltä asettui vastaan FBC Luja II Laihialta. Molemmilla joukkueilla oli ennen turnausta kasassa 3 pistettä. Ottelu alkoi laihialaisten melko selkeällä painostuksella, mutta maalissa Jani Latvala napsi vedot hyvin kiinni. Erän loppupuolella myös kahdella täydellä kentällisellä pelannut ISB sai otetta pelistä.

Heti toisen erän alkajaisiksi veljeskentällinen iski 1-0 Iisakin toimesta. 21 minuutin kohdalla Laihia tasoitti, mutta 24 minuutin kohdalla sama kentällinen seisautti pelikellon. Ala-Nikkolan häjykloppi taisteli pallon roikkona maalille ja yläflyygaanhan se upposi! Kolmas erä alkoi taas hieman Lujan tahdissa, ja he menivätkin erän puolivälissä 40 sekunnin sisään tekemillään kahdella maalilla 2-3 ? johtoon. Kova taistelu palkittiin ja ajassa 42.44 arvoisa pj. Jouppila iski tasoituksen 3-3:een Ala-Nikkolan syötöstä. Lopussa molemmilla oli vielä paikkansa, ja ylivoimaa päästiin kokeilemaan vielä viimeiset 22 sekuntiakin, mutta siitä, kuten ei kolmesta muustakaan ylivoimasta, saatu aikaan maalia. Peli päätyi näin siis lukemiin 3-3.

Toisessa pelissä vastaan asettui sarjakakkonen Wasa Devils. Avausturnauksessa kärsitty niukka 5-4 tappio antoi uskoa peliin, mutta kyyti oli melko lailla kylmää. Jo ajassa 0.51 heilui ensimmäisen kerran. Kapteeni Laitisen ottama päivän ainoa ISB-jäähy kostautui ja vastustaja siirtyi johtoon. Lusmu päätti korvata jäähyn ja ajassa 4.12 puolustajan tontilla pelannut raataja pisti omasta noususta viuhuvan maanuoliaisen pakin längistä kohti maalia. Sattumoisin pallo meni myös jostain syystä seisaallaan olleen maalivahdin längistä ja tilanne oli 1-1. Maalivahti Ruohoniemi piti ISB:tä mukana avauserässä hyvillä torjunnoillaan, koko muun joukkueen ollessa oikeastaan puoliunessa.

Toiseen erään lähdettiin 3-2 ? tappioasemasta kultakypärä Niemelän tehtyä päivän ensimmäisensä avauserän loppupuolella. Toinen erä meni 3-1 vastustajalle ja näin kolmanteen erään lähdettiin siis 6-3 ? tilanteesta. Erän ainoa valopilkku oli uusitun ylivoiman ensimmäinen maali, tekijänä jälleen Niemelä pj. Jouppilan syötöstä.

Kolmanteen erään lähdettäessä peli näytti melko saamattomalta ja Johannekseltakin vääntyi vielä nilkka. Ainoa jännityksen kohde oli Niemelän ja Ruohoniemen jo ammoisina aikoina lyömä veto, joka ei ollut vielä tähän päivään mennessä ratkennut. Panoksenahan oli astiallinen erästä koskenkorvalaista viljatuotetta ja voittajaksi selviytyisi Ruoska, mikäli pitäisi nollapelin. Jos taas Niemelä ehtisi tekemään sitä ennemmin hattutempun, olisi hän tuon mysteerisen ?kulhon? omistaja.

Valkku näki tilaisuutensa tulleen ja nosti hyökkäykseen Niemelän rinnalle konkarit Jouppila & Laitinen ja ajassa 42.12 ikiaikainen veto sai vihdoin päätöksensä! Toivottavasti sitruuna-Niemelä osaa arvostaa taktista muutosta? Muutoin peli oli vastustajan hallussa ja lopputulos 11-4 Devilsille.

Tehoille ISB II:sta pääsivät tänään:
Niemelä 3+0, Jouppila 1+2, Ala-Nikkola 1+1, Laitinen 1+0, I. Ala-Kauppila 1+0.

Seuraava ISB II:n turnaus Ilmajoella 21.1.2006. Silloin vastassa jälleen FBC Luja II ja Vikings Närpiöstä.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus