ISB:lle KAKSI PISTETTÄ KÄLVIÄLTÄ

Sunnuntaina 17.2.2008 Kälviällä pelatussa C-poikien yläloppusarjan viimeisessä turnauksessa ISB kävi hakemassa kaksi pistettä ja varmisti sarjan kakkossijan. Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin sarjakärki Panthers, joka oli ilmajokelaisia niukasti parempi, lopputuloksen ollessa 7-8 (2-4, 1-0, 4-4). Toisessa pelissä otettiin HiPalta pisteet lukemin 6-4 (2-0, 1-1, 3-3).

Ensimmäiseen peliin lähdettiin ennakkoluulottomasti haastamaan Panthersin vahvaa hyökkäyspään osaamista. Valmennusjohto painotti ennen ottelua viisikkopuolustamisen merkitystä, sekä tarkkaavaisuutta erityisesti syöttölinjojen peittoon. Peli kuitenkin eteni, kuin pahin painajaisuni. Panthers takoi taululle neljässä minuutissa tylyt 0-4 lukemat ja aikalisä oli paikallaan. Palopuheiden jälkeen keskityttiin taas pelaamiseen ja heti päästiin yrittämään kavennusta ylivoimalla, joka tuotti toivottua tulosta Lampisen iskettyä pallon häkkiin Rahkon syötöstä. Avausmaalista saatiin tarvittava kipinä kunnon taistelumielen syntymiseen ja ISB sai pelijuonesta koko ajan paremmin kiinni, mistä osoituksena Lähdesmäen tahtomaali vielä erän loppuun.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja molempiin päihin tuli tilanteita tasaiseen tahtiin. Ajassa 17.21 kellot pysähtyivät Lampisen takoessa illan toisen maalinsa. Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty muutamista maalipaikoista ja tolppien kolisutteluista huolimatta. Erän loppuun Panthers pääsi kokeilemaan ylivoimalla tuloksetta, alivoiman taistellessa uhrautuvasti. Myös ISB-vahti Juho Rinnalla oli sanansa sanottavana nurmolaisten laukauksiin.

Viimeiseen erään lähdettiin maalin takaa-ajo asemasta. Erän alkuun jouduttiin jälleen alivoimalle ja tällä kertaa vastustaja ei erehtynyt. Vain muutama minuutti tästä ja Panthers karkasi jo 3-6 johtoon. ISB ei kuitenkaan luovuttanut vaan lisäsi liikettä viimeiselle kymmen minuuttiselle. Palloa toimitettiin vastustajan maalille ahkeraan tahtiin ja kavennus saatiin ajassa 35.51. Maali merkattiin omaksi maaliksi, mutta vain puoli minuuttia tästä ja jälleen kolisi omissa. Maali karkelot jatkuivat, kun Tuohisaari kavensi minuuttia myöhemmin ja ajassa 39.02 Lampinen iski hatun täyteen ja toi ISB:n maalin päähän. Kylmää suihkua tuli kuitenkin jo minuuttia myöhemmin, kun Panthersin maalitykki Jani-Juhani Hautanen iski ottelun viidennen maalinsa. Joukkueen kapteeni Arttu Rahko sytytti joukkueen vielä kerran fyrrypallolla puolesta kentästä. Joukkue taistelikin pelin loppusummeriin asti ja pääsi vielä yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta ihan ei riittänyt ja kaksi pistettä lähti Nurmoon.

Illan toisessa ottelussa haettiin asetelmia tulevaan jatkoturnaukseen Ilmajoelle ja se myös ilmeisesti aiheutti hieman lisäjännitettä kentällä ja jopa vaihtopenkillä. ISB sai otteluun hyvän alun, kun koko päivän hyvin töitä tehnyt Jarno Latva-Hoppala iski ranteella pallon ylämummoon jo parin minuutin pelin jälkeen, samalla muuten putosivat Lauri Jaakkolan kiikarit syöttöpinnan muodossa. Jatkoa seurasi erän puolivälissä Tuohisaaren terävällä kierrolla alanurkkaan, syöttäjänä Rahko. Erä oli selkeästi ISB:n hallussa ja maalissa hyvin pelannut Kössi Kuusisto napsi muutamat marjat talteen, sekä erän alussa ollut alivoima hoidettiin mallikkaasti.

Toinen erä alkoi mukavasti Lampisen tarjoillessa Lähdesmäelle, joka ei erehtynyt. Hetkeä myöhemmin molemmista joukkueista laitettiin miehet boksiin pienen nahinan päätteeksi ja ennusmerkit tulevasta alkoivat olla ilmassa. Erän puolivälissä HiPa kuitenkin ilmoittautui peliin mukaan ja kavensi taukolukemiksi 3-1.

Heti kolmannen erän alkuun hyvän vaihteen löytäneet himankalaiset iskivät kaksi maalia ja peli oli yhtäkkiä tasan. Ajassa 32.07 Tuohisaari täräytti jälleen ISB:n johtoon Lähdesmäen syötöstä. Peli näytti kääntyvän, kun Latva-Hoppala kisutti HiPan pakit kebabille, mutta maali jäi syntymättä, koska viikatetta tuli, kuin heinätalkoissa konsanaan. Tilanteesta kuitenkin rangaistus, sekä rankkari ja sitä ampumaan Tuohisaari, mutta HiPan veskarin uskomaton torjunta piti tilanteen muuttumattomana. Kaiken hyvän lisäksi ylivoiman pienen lepsuilun seurauksena HiPa tasoitti pelin alivoimalla. Seuraavan kerran kellot pysähtyivät aikaan 42.28, kun Tuohisaari iski pallon hurjalla vedolla vasemmasta laidasta takatolpan juureen, syöttäjänä Rahko. Tämä oli muutenkin ottelussa lämpöisenä käyneelle HiPa-pelaajalle liikaa ja tuomari sai kuulla kunniansa, tästä kaveri palkittiin 2+10 minuutin rangaistuksella. Päivän taistelija, Koskenkorvan karpaasi Tuohisaari kiitti ja latasi täysin identtisen pommin takanurkkaan minuutti ennen loppua, syöttäjänä jälleen Rahko. Viimeisellä minuutilla kavennus maaleja yrittäneen HiPan siivet katkesivat kuitenkin lopullisesti parikymmentä sekuntia ennen ottelun loppua tulleeseen rangaistukseen, joten pisteet lähtivät ansaitusti Ilmajoelle.

Kälviällä pelattiin kaksi hyvää peliä, joissa molemmissa jätkien halu menestyä ja voittaa pelejä joukkueelle näkyi loistavana asenteena kentällä. Tästä on hyvä lähteä hakemaan paikkaa SM-välikarsintaan. Koko kauden jatkunut kehitys saa toivottavasti jatkoa Ilmajoen turnauksessa 2.3.3008.

Tehoille

Tuohisaari 5+1, Rahko 1+4, Lampinen 3+1, Lähdesmäki 2+1, Latva-Hoppala 1+0, Jaakkola 0+1