ISB/TEAM ATRIA JATKOI VOITTOJEN TIELLÄ

ISB/Team Atria sai lauantaina 23.10. vieraaksi naapurikaupunki Seinäjoelta Valaat. Valaiden tiedettiin olevan nälkäisiä karvaiden yhden maalin tappioiden jälkeen muille sarjakärjille.

Kotijoukkue pelasi surunauhoissa ja ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki ja muistopuhe ISB:n vanhan valmentajan Markus “Manku” Kujanpään poismenoa kunnioittaen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta juuri oikealla tavalla Seppo Peltolan laukoessa pallon Valaiden maaliin Miko Mettälän syötöstä jo ajassa 0:41. Muutaman minuutin päästä täysiä seinille vedoista tunnettu Jarno Mäki-Jussilla laukoo pallon ilmasta maaliin Mikko Savusen tarjoiltua lättysyötön. Alle minuutti tämän jälkeen kapteeni Juha-Matti Kiviluoma laukoi tulostaulun koristamaan jo 3-0 tilannetta. Yhtäkkiä Valaat sai pelin juonesta hieman kiinni tehden ensimmäisen maalinsa ajassa 11:43 ja alle kahden minuutin päästä Valaiden Kristian Heinänen laukoi tilanteen 3-2. Minuuttia myöhemmin kotijoukkueen huikea ykkösketju oli eri mieltä Valaiden nousun suhteen ja teki ensin 4-2 maalin ajassa 13:58 jonka teki Miko Mettälä ja heti seuraavassa vaihdossaan ykköskenttä laukoi taululle jo 5-2 maalin vähemmän yllättäen tekijänä Seppo Peltola. Yhtäkkiä tuomari joutuu viheltämään ottelun ensimmäisen jäähyn ajassa 17:07 ja yleisö pidätti hengitystään, koska maassa makasi jalkaansa pidellen pelillisesti tulikuuma Mikko Ala-Huikku. Mikon peli päättyi tähän. Ensimmäinen erä päättyi 5-2 tilanteessa.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta tukalasti kun ajassa 27:52 Valaiden Jani-Juhani Hautanen laukoi pallon maalivahti Timo Paakkisen taakse. Kotijoukkueen epäonneksi Valaat teki ajassa 37:08 jo neljännen maalinsa ja tilanne taululla oli tukala 5-4. Ajassa 39:11 Valaiden Janne Kilpeläinen otti 5 minuutin jäähyn estämisestä. Kotijoukkue ISB/Team Atria oli toisessa erässä Valaiden talutushihnassa, mutta onneksi kotijoukkueen maalilla oli tiukka muuri Timo Paakkinen joka keräsi 17 torjuntaa ja lähes puolet oli niin sanottuja urheiluruutu torjuntoja.

Kolmannen erän kotijoukkue pääsi aloittamaan ylivoimalla jota oli jäljellä vielä 4.11 minuuttia. Hetken pyörittämisen jälkeen kotijoukkue ISB/Team Atrian ylivoima rankaisi vastustajaa ajassa 41:54 maalin ja samalla hatun täyteen iski Seppo Peltola syöttäjänä oli Arttu Rahko. Seuraavan kerran kello pysähtyi ajassa 53:18 kun Valaiden Janne Kilpeläinen laukoi pallon maalin ja myös hatun täyteen. Tätä kotijoukkueen Tiitus Ahokas ei sulattanut ja laukoi ISB/Team Atrian 7-6 johtoon Jarno Mäki-Jussilan syötöstä. Vain 2.15 minuuttia ennen loppua tuomari vihelsi ehkä jopa hieman kyseenalaisen jäähyn ISB/Team Atrian Miko Mettälälle. Tämän ylivoiman Valaiden Miki Kattelus päätti käyttää Valaiden hyväksi ja laukoi pallon maalin ja samalla tilanteeksi 7-7. Kolmas erä päättyi ja vuorossa oli jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 27 sekuntia, kun kotijoukkueen Timo Rahkola hassutti vastustajan puolustajia ja maalivahtia ja ujutti pallon kaverin maaliin ja ratkaisi pelin.

Pisteet:

Seppo Peltola 3+2, Miko Mettälä 1+1, Jarno Mäki-Jussila 1+1, Juha-Matti Kiviluoma 1+0, Tiitus Ahokas 1+0, Timo Rahkola 1+0, Tommi Lähdesmäki 0+1, Arttu Rahko 0+1, Mikko Savunen 0+1, Jukka Mäenpää 0+1.

Maalivahti Timo Paakkinen torjui 30 kertaa.

Iso kiitos yleisölle.

#20