ISB VENYTTI RATKAISUN KOLMANTEEN

224 katsojaa oli saapunut sunnuntai-iltana katsomaan, onko ISB tosiaan niin paljon Papasta huonompi kuin lauantaiset numerot osoittivat. Rosterista tippui lauantaina Tuomas Haapalainen, mutta onneksi Ville Loukasmäki saatiin mukaan.

1.erä
Papas aloitti jälleen kovalla prässillä ja välillä vaikutti siltä, kuin tämä olisi tullut kotijoukkueelle yllätyksenä. Ajassa 02.26 ja 02.44 aikarauta pysähtyi maalin merkiksi ja molemmat osumat merkkautettiin vieraille. Ensimmäinen vitonen mentiin melko lailla täysin vihreäpaitaisten ehdoilla, kunnes Papas tarjosi jäähyn muodossa ISB:lle tilaisuutta tulla peliin mukaan. Paluun rosteriin tehnyt Loukasmäki näytti miksi hän kuuluu ylivoimaan ja laukoi vasemmasta laidasta sellaisen pommin, ettei reportterin vanhat silmät palloa kyllä nähneet. Tuskin näkivät Papas-vahdinkaan silmät. Minuutin kuluttua Kalle Keränen toisti eilisen temppunsa ja iski pikaisesti ISB-osuman jälkeen pelin 1-3:een. Erän puolivälissä ykköskentän pallonsiirtely tuotti tulosta kun Olli Yli-Karjanmaa iski pudotuksesta kavennuksen. Erässä nähtiin tilastomerkintöjä enää yksi, se oli kotijoukkueen jäähy, josta tuli ensimmäinen alivoima tässä ottelusarjassa, jonka ISB kykeni tappamaan.

2. erä
Erä ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun Sami Hillu nappasi keskialueen pomppupallon ja kanttasi pallon tutusti perille saakka. Erä oli kaiken kaikkiaan nautittavaa seurattavaa. Molemmat joukkueet pelasivat ja paikkoja syntyi. Erityisesti kotijoukkue esitti parastaan tähän ottelusarjaan. Molemmat joukkueet tappoivat yhdet alivoimat ja erä etenikin aina viimeiselle minuutille, kunnes ISB sai rankkarin. Jaakko Lehtolaisen (okei Teemu, oot säkin tässä onnistunut) patenttiratkaisu toimi ja ISB siirtyi johtoon. Ja kun vaihde oli silmässä, mitäpä sitä jarruakaan painaa. Loukasmäki nautiskeli Tatu Hietikon syötöstä taukolukemiksi 5-3.

3.erä
Aki Vainio-Hynnilän nautittava yläkulmalaukaus vei vajaan neljän minuutin kohdalla ISB:n jo 6-3 –johtoon, mutta vieraat eivät luovuttaneet. Kaksi jäähyä kotijoukkueelle noin minuutin välein ja Papas rankaisi molemmista, eikä eroa ollutkaan enää kuin yksi maali. Pelimiesten kympillä Miika Toivio punnersi todellisen tahtomaalin, sillä vaikka miestä otettiin keskialueella ihan kunnolla (tämä ei tarkoita välttämättä väärin keinoin), hän niittasi vaakatasostakin Matrix-kantin oikeaan kulmaan. Reilu 4 minuuttia ennen loppua Papaksen tehokkain Niko Shnoro kavensi ja viimeisistä minuuteista oli tuleva kihelmöiviä. Aikalisän jälkeen Papas otti maalivahdin pois, ja ajassa 58.28 Anssi Sirviö niittasi viisikon keskeltä pelin tasoihin. Viimeistä sanaa ei kuitenkaan oltu sanottu, vaan Olli Yli-Karjanmaan kaukolaukaus upposi ajassa 58.45. Loistavaa maskia tehnyt Tomi Ania sai samassa ajassa 2+10 epäurheilijamaisesta käytöksestä ja näin ISB joutui taistelemaan lopun ajan neljällä kuutta vastaan. Tämä kestettiin uhrautuvalla peittopelillä ja Timo Paakkisen muutamalla upealla torjunnalla.

Maalivahtien torjunnat 32 – 11 kertovat Papaksen saaneen maalille vetoja huomattavasti enemmän. ISB:n hyvästä otteesta huolimatta vedot painuivat liian usein vielä ohi tai yli. Huomenna kun saadaan tähän parannusta, niin luultavasti verkko helisee totuttuun malliin. Huomenna tämän ottelusarjan ratkaisu ei enää siirry, vaan jompikumpi lähtee kesälomille. Toivottavasti kannustus yleisön joukossa on vähintään tämäniltaisen kaltaista, se oli tänään se kuudes kenttäpelaaja!

Pöytäkirja: http://sbl02.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=26155&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2013

Jussi Niukkalan ottelukuvat: https://picasaweb.google.com/111295999249960955352/ISBPAPASTOINENKARSINTAPELI1732013

ISB – Papas, kolmas ja ratkaiseva ottelu
Ma 18.3.2013 klo 18.30

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus