Isostakyröstä tuliaisena 3 pistettä!

Lauantaina 29.11 D-pojat suuntasivat Isonkyrön liikuntahallille. Vastassa SB Vaasa sekä 2. sarjataulukossa majaileva SC Alajärvi. Joukkueen pelaajarivistössä oli jälleen kerran yli kolme kentällistä, ja poissa oli vähäisistä puollustajista kaksi. Peliin lähdettiin muutetuilla kentillä, joka antoi vastustajille pienoisen etulyöntiaseman.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli SB Vaasa. Peliin lähdettiin jalkoja säästellen neljällä hyökkäyskentällä ja kolmella pakkiparilla, tämä kuitenkin aiheutti sekaannusta pelissä, mutta kotijoukkue ISB onnistui ottamaan johtoaseman ajassa 12.20 kun Eero Santaharju ujuttaa syöttönsä poikkikentän suoraan Juuso Haapamäen lapaan, josta hän saa virittää pomminsa vasempaan yläkulmaan! Erässä ei muita osumia nähty…

Toiseen erään tehtiin kenttämuutoksia kaventamalla kolmeen kentälliseen. Erän alussa Vaasa tulee tasoihin, kello tällöin oli 16.43. Pelikello ehtii vanheta minuutin kun Vaasan puollustaja laittaa epäonnistuneen purun suoraan Joonas Walliuksen lapaan maalin eteen, Joonas pääsee koittamaan vetoa, jonka Vaasan maalivahti kuitenkin onnistuu torjumaan eteensä, mutta Joonaksen jääkiekkotaustasta saadut nopeat kädet ovat hyödyksi kun Joonas ottaa reboundin ja sijoittaa pallon varmasti maalinkattoon. Jo seuraavassa vaihdossa Henri Pakka on yllättää Vaasalais veskarin maatapitkin lauottu veto osuu tolppaan ja kimpoaa maalivahdille joka on pari metriä ulkona maalilta, mutta maalia ei synny. ISB lisää johtoa ajassa 19.23 Jere Lahti-Röykö Henri Syrjä antaman avauksen haltuunsa, pieni kantti ja pallo varmasti verkkoihin, tilanne tällöin 3-1 sinipukuiselle ISB:lle. SB Vaasa kuitenkin onnistuu kaventamaan. Ilmajokelais yleisö saa jälleen juhlimisen aihetta kun ensimmäistä peliä pelaava Sebastian Iso-Tuisku katkaisee vastustajan hyökkäykseen lähdön antaa viereen Sameli Reinilälle, joka rankaisee Vaasalaisporukkaa ujuttamalla reikäkuulan etukulmasta sisään ajassa 25.13. Hetkeä myöhemmin Juuson karvaus tuottaa tulosta hänen ryöstäessään pallon vastustajan lavasta, ja viimeistelee suorituksen kylmästi sijoittamalla pallon syöksyvän maalivahdin alta! Erässä ei lisämaaleja nähty, tilanne 5-2.

Kolmanteen erään lähdettäessä ISB alkaa pelaamaan puollustus painoitteisesti, mutta Vaasan pojat saavat jostakin lisäpuhtia ja onnistuvatkin tulemaan jo maalinpäähän viidessä minuutissa. ISB ottaa aikalisän ajassa 35.29 ja lähtee varmistamaan pisteitä tiivistämällä kentät kahteen. Tulosta syntyy ajassa 38.20, kun Konsta Heikkilä ajaa itsensä maalipaikkaan pelaamalla Henri Pakan kanssa jalkapallosta tutulla tavalla, eli seinäsyötöllä Pakan syöttö tavoittaa Konstan uudestaan maalivahdinalueen rajalla, josta ei Kosta enää erehdy! Minuutti tästä Juuso riistää pallon vastustajalta omassa päässä, tällöin Miikka Viitasaari on jo kuitenkin juoksemassa läpiajoa kohti, Juusolta hyvä avaus joka kuitenkin jää vähän eteen, Miikka saa ujutettua pallon vastaantulevan maalivahdin kainalon alta ja pääsee katsomaan maaliansa lähietäisyydeltä kompastuessaan maalivahtiin (Tuomarit eivät kuitenkaan suoneet Juusolle tästä syöttöpistettä). Vaasa ottaa aikalisän ja koittaa kääntää vielä tilanteen päälaelleen, tilanne tällöin 7-4 Ilmajokisille. Tästä ei ole kuitenkaan apua, tosin ISB onnistuu vielä kahdesti. Molempiin maaleihin syöttäjäksi merkitään Konsta Heikkilä, mutta maalit menivät Henri Pakalle (8-4) ja toinen Sameli Reinilälle (9-4). Ottelu päättyy Ilmajokisten 9-4 (1-0,4-2,4-2) voittoon.

Toisessa pelissä vastassa oli SC Alajärvi, joka majaili 2. sijalla sarjataulukossa, eli edessä oleva peli oli kamppailu sarjan 1. paikasta. Tulosten valossa Alajärvi oli loistanut FBC Remixiä ja Woodcutterssia vastaan juoksemalla heidän yli puhtaasti 12-0. Kuitenkin yksi kärsitty tappio heillä oli NJ-95 vastaan 5-11. ISB voitti Remixin 9-7, Woodcutterssin 10-3, sekä pelaajavajaudesta kärsineen NJ-95 6-1. Joukkueenjohto totesi ensimmäistä kertaa kokeillut kentät toimiviksi joten kenttämuutoksia ei nähty.

Ensimmäinen erä alkoi Alajärven hienoisessa painostuksessa, joka tuotti tulosta kun Alajärvi siirtyy johtoon ajassa 5.42. Peli tasoittuu ja molemmilla on paikkansa, mutta kumpikaan ei onnistu viimeistelyssä. Alajärven keskialueen sumputtaminen ei antanut Ilmajokisille tilaa pelata peliä jonka se osaavat parhaiten. Erässä ei lisämaaleja nähdä.

Toisen erä ehtii vanheta vain 11 sekuntia kun Eero Santaharju soveltaa Alajärven pelityyliä, hän voittaa aloituksen, ottaa pallon itselleen ja lähtee itse nousemaan. Eero pystyy helposti pujottelemaan seisovin jaloin olevia Alajärveläisiä ja pääseekin puolittaiseen läpiajoon, harhauttaa maalivahdin kyljelleen ja siitäkös Eeron on helppo työ tuoda ISB tasoihin! ISB:n peli avautu maalin johdosta hetkeksi kunnes Alajärvi ottaa jälleen kiinnityksen täyteen pistepottiin tekemällä tilanteeksi 1-2 Alajärvelle. Erä loi jännittyneisyyttä katsomoon joka oli harvinaisen äänekäs tämän ikäisten turnauksissa!

Kolmanteen erään lähdettäessä Ilmajokiset kavensivat kahteen kentälliseen tasoitusmaalin toivossa. Peli jatkui tasaisena, mutta lähinnä ISB:n painostaessa, joka pakottaa SC Alajärven turvautumaan aikalisään ajassa 40.25. Kuitenkin minuutti tästä Joonas Wallius jakaa pallon Eero Santaharjulle, jonka lämäri pienellä onnellakin pomppii maalin osuttuaan puollustajien jalkoihin, (syöttöpiste maaliin merkittiin Iiro Iso-Tuiskulle). Aivan pelin lopussa Samelille pelataan paikka tehdä voittomaali, mutta Sameli ei ennätä läpiajoon kun kaksi Alajärveläistä on kamppaamassa häntä, tästä tuomitaan elokuvamaisesti rangaistuslaukaus ISB:lle pelikello näyttää 44.55. Rangaistuslaukausta ampumaan asetetaan joukkueen sekä seuran nuorin pelaaja eli kylmähermoinen Juuso Haapamäki, harhautukset upposivat täysin Alajärven maalivahtiin, mutta Juuson ratkaisu osui kuitenkin Alajärjen maalivahdin käteen joka sattui olemaan pystyssä, tästä huolimatta pallo tippui aivan tolpan juureen mutta ohitti maaliviivan tolpan väärältäpuolelta. Ottelu päättyi 2-2 (0-1,1-1,1-0) Jokainen poika ylitti itsensä tässä pelissä.

Tehoille: Eero 2+1, Sameli & Juuso 2+0, Konsta 1+2, Henri P 1+1, Miikka, Jere & Joonas 1+0, Sebastian, Henri S & Iiro 0+1

Yhteenveto: Pelit pelattiin maalisuhteella 11-6, tällä hetkellä ISB:llä on toiseksi vähiten päästettyjä (21 päästettyä maalia) sarjassa, sekä 3. eniten tehtyjä maaleja. Joukke on kehittynyt pelaamaan molempiin suuntiin. Maalissa Severi on pelannut nyt ensimmäisen turnauksen jälkeen jättipelejä ja on ollut jokaisen pisteen takana! Isossakyrössä erityisen maininnan ansaitsevat Joonas Wallius joka puollusti antaumuksella ja peitti kaiken mitä oli peitettävissä, sekä Eero Santaharju joka pelasi puollustuksen tukena kokopelin, hän sai myös merkinnät tehdyistä maaleista Alajärvi-pelissä.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus