jymy paikallistaiston hallitsija

ISB ja Nurmon Jymy mittelivät paremmuudestaan ISB:n kauden koitavauksessa. Takalinjojen pelaajakato näkyi jonkun verran (poissa Nikkola ja Ala-Lipasti), mutta yllättävän hyvin viidellä puolustajalla pysyttiin pelillä. Jymy vei kuitenkin peliä ja johti ottelua 59 minuuttia ja 23 sekuntia, avausmaali ISB:n päässä soi nimittäin jo ajassa 0.37. Loppunumerot ISB:n pienestä kolmannen erän kiristä huolimatta 5-7 (1-2, 1-3, 3-2) Jymylle.

Jymyn toinen osuma näki päivänvalon ajassa 05.34, ja sekin sudittiin verkkoihin aivan maalin edestä. ISB:n parhaana palkittu Aki Vainio-Hynnilä kavensi ajassa 06.07 ja tämä jäikin erän loppulukemaksi, vaikka Jymy sai kokeilla kolme kertaa ylivoimaansa erän loppupuolella.

Toisen erän avausmaali nähtiin alivoimamuodossa, kun Jymyn Lauri Lehtimäen tarkka veto upposi tolpan kautta sisään, ISB:n pelatessa päivän kahdesta ylivoimastaan ensimmäistä. Yhden pelin taukoa hattutemppuputkestaan pitänyt Ville Loukasmäki ujutti illan ensimmäisensä maalinvahdin alta kainalosta sisään ja peli oli jälleen tiukempi. Jymyn kaksi erikoistilannemaalia erän loppupuolella (TV ja YV) veivät Jymyn kuitenkin kolmen maalin karussa pukusuojaan. Ylivoimamaalin aikaan ISB:n Tero Koskilammi istui 5 minuutin jäähyä.

Päätöserän alku oli katastrofaalinen, sillä Jymyn kaksi ensimmäistä vaihtoa tuottivat osumat ja ajassa 41.09 Jymy oli jo turvallisen tuntuisessa 2-7 –johdossa. ISB ei ole tottunut luovuttamaan kotikentällään ja sai tänäänkin aikaan jonkinlaisen kirin, tosin se jäi vajaaksi. Loukasmäen kaksi tarkkaa laukausta ja päivän pirteintä ISB-hyökkäysketjua johtaneen Vainio-Hynnilän illan toinen toivat kotijoukkueen 5-7:ään. Aikaakin oli vielä yli 7 minuuttia jäljellä, mutta täällä kertaa ei riittänyt paukkuja ottaa sarjajohtajaa kiinni asti.

Pöytäkirja: http://217.119.36.83/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=15382&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2012

Maalikooste: http://www.youtube.com/watch?v=iwPK8A3iI-E

Rumba jatkuu jälleen ensi viikonloppuna, vastassa kotiparketilla sarjanousija Toholammin Urheilijat. Ottelu alkaa klo 15.00.