KAKKOSDIVISIOONAKAUSI ALKAA VIIKONLOPPUNA

Kauden alkaessa Pohjanmaan lohko on kokenut uudistuksen viime kauteen nähden, sillä joukkueiden määrä on noussut 8:sta 10:een ja sarja pelataan kaksinkertaisena viime kauden kolminkertaisen sarjan sijaan. Näin ollen pelien määrä on pudonnut 21:sta 18:aan, mikä on ainakin ISB:n nettitoimituksen mielestä juuri se oikea lukumäärä. Seuraavassa pieni ja erittäin epäasiantunteva katsaus 2.divarin Pohjanmaan lohkon joukkueisiin, melko ilmajokisesta näkökulmasta katsottuna.

Himangan Pallo (HiPa)
Sarjanousija, joka voitti viime kaudella 3.divarin tyylillä. 18 ottelusta saldona vain kaksi tappiota ja maalisuhde 84-39 kertoo ainakin puolustuspelin toimimisesta. Huhujen mukaan HiPa onkin nimenomaan hyvin viisikkoina pelaava joukkue. Puolustuspeli joutuu tällä kaudella entistä kovempaan testiin, sillä tämän vuoden 2.divari on melko tasokas. Vierailee Ilmajoki-hallissa 20.10. heti toisessa koitottelussamme.

Jeppis FBC, Pietarsaari
Joukkue varmisti sarjapaikkansa kakkosessa viime kaudella viimeisen ottelun jatkoaikavoitolla ISB:stä. Hyökkäyspeli on hyvänä päivänä todella pitelemätöntä ja taitavat yksilöt pystyvät pyörittämään joukkuetta kuin joukkuetta tässä sarjassa. Nähdyn perusteella Jeppiksen suurimmat haasteet ovat pelitason pitämisessä korkealla koko kuusikymmentäminuuttisen ajan. Maaleja on perinteisesti ISB:n ja Jeppiksen kohdatessa tullut runsaasti. Esimerkiksi viime kaudella tulokset olivat 11-6, 11-10 ja 11-12 jatkoajan jälkeen. Pietarsaarelaiset vierailevat Ilmajoella runkosarjan viimeisessä kotiottelussa 10.2.2008.

Nibacos, Kokkola
Pelasi kaksi kautta 1.divaria, kunnes viime kauden päätteeksi kohtalona oli pudota kakkoseen. Erittäin rutinoitunut joukkue tähän sarjaan ja tulee varmasti taistelemaan paikasta nousukarsintoihin. Vierailulle pieneen Kanuuna-halliin ei ole yhdenkään joukkueen helppo mennä, eikä sieltä ole helppoa pisteitä hakea. Pelaajia tullut erityisesti kolmoseen tippuneesta seuran II-joukkueesta, jonka toiminta on ilmeisesti loppunut. Vierailu Ilmajoella tapahtuu joulukuun 8.päivänä.

Nurmon Jymy
Maineikas salibandyseura, jonka tämän hetken kunto on hieman arvoitus. Pelaajistosta löytyy niin kokemusta kuin nuoruuttakin ja Viidan Timppa on joukkueelleen edelleen tärkeä lenkki. Mikäli joukkue saa itsestään kaiken irti, se laittaa kampoihin mille tahansa tässä sarjassa. Valtteina ovat perinteisesti olleet puolustus- ja maalivahtipeli, joiden kautta pakkaa varmaan rakennetaan tänäkin vuonna. Nurmon kotikentän alustaa voisi kuvailla melko timanttiseksi. Jymy nähdään Ilmajoella 9.helmikuuta.

Peräseinäjoen Toive
Himangan tavoin sarjanousija kolmosesta, joka sarjan kakkossijallaan karsi vaasalaisen Jukoboxin kanssa 2.divaripaikasta voitokkaasti. Harjoitusottelussa ISB:tä vastaan osoitti maalivahti- ja puolustuspelin olevan melko hyvässä kuosissa. Lisäksi petolaiset iskivät viime kaudella 112 maalia, eli lähes kolmekymmentä enemmän kuin HiPa. Nähtäväksi jää, miten 2.divari sujuu. Oma veikkauksemme on, että taistelee sijoista 4-7. Ilmajoki-halliin PeTo saapuu 27.10.

Ykspihlajan Reima (Redy), Kokkola
Pyörinyt ISB:n kanssa samoissa kekkereissä jo alemmissakin sarjoissa ja värikkäitä kohtaamisia on ollut useita. Vahvuudet löytyvät erityisesti ahtaassa Kanuuna-hallissa pelattaessa ja ISB saikin viime kaudella todeta Redyn siellä paremmakseen lukemin 8-7, kun taas Ilmajoella pelatut ottelut päättyivät ISB:n voittoon 8-4 ja 16-4. Redy tuleekin olemaan kotisalissaan niin vahva, ettei sillä tule olemaan vaikeuksia sarjapaikkansa säilyttämisessä. Lisäksi rutiinilla tulee vieraistakin sen verran pisteitä, että uskoisimme kokkolalaisten kamppailevan samoista sijoista PeTon kanssa. Vierailee Ilmajoella uuden vuoden ensimmäisessä ottelussa 5.1.2008.

SB Vaasa
Muutaman ykkösdivisioonakauden jälkeen paluu kakkosdivariin tuntuu varmasti vaasalaisista vähemmän miellyttävältä, mutta urheilu on raakaa. Perustaa pelinsä todennäköisesti kovaan liikkeeseen ja pienestä kotisalista tulee tuskin kovin moni joukkue pisteitä hakemaan. Vahvistuksia tälle kaudelle on löytynyt mm. Suomenlahden eteläpuolelta, kun muutama Viron maajoukkueessakin esiintyvä pelaaja on rantautunut Vaasaan. Nähtäväksi jää, mihin riittää näiden miesten potku. SB Vaasa tulee joka tapauksessa taistelemaan paikasta aurinkoliigan yläpuolella, eli tässä tapauksessa 1.divarin karsintapaikasta. Vierailee Ilmajoki-hallin parketilla 18.11.

SBS Lapua
Nettitoimituksen lyhyen ja jostain syystä äänettömänkin äänestyksen voittaja sarjan suosikiksi. Kovan luokan vahvistukset ovat vahvistaneet jo ennalta kovaa nippua, joka voitti suvereenisti runkosarjan viime kaudella. Jättikokeneet Juoni Heikkilä ja Jarmo Eteläaho siirtyivät liigakentiltä kotikonnuille ja Petri ”termiitti” Pollarinen ISB:n riveistä. Riku Vennon muutto Kuopioon oli iso menetys, mutta eiköhän ainakin Spönde yltäne vähintään samalle tasolle. ISB:n avausvastustaja tulevana lauantaina ja Lapuan Urheilutalolla ISB:n uudet peliasut saavat kovimman mahdollisen kasteen. Vierailu Ilmajoella tapahtuu puolestaan 26.1.2008.

Seinäjoen Sisu
Perinteikäs seura on vallannut alaa myös salibandyareenoilla nousten jo aina 2.divariin asti. Löi kaksiosaisessa karsinnassa SB Vaasan II-joukkueen ja on näin siis selkeästi ansainnut paikkansa sarjassa. Joukkue on läheisestä sijainnistaan huolimatta melko tuntematon toimituksen sulkakynäilijöille, joten mitään viiltävää analyysiä on vaikea lähteä puristamaan. Se on toki tiedossa, että kovaa taisteleva ja innostunut ryhmä on tulossa vastaan heti ensimmäisessä kotiottelussa 6.10. Iso plussa kotikentästä, eli Seinäjoen Urheilutalosta. Uusi matto voi tuottaa hankaluuksia monille vierailijoille, ja siellä onkin Sisun paikka iskeä toden teolla.

Ilmajoen Kisailijat (ISB-Ilmajoki)
Omasta joukkueesta voi kertoa vaikka mitä, mutta valikoidaan vähän ja puhutaan vaikka vain pelaajatilanteesta. Uusia pelaajia ovat penkin takana viihtyneet Matti Pollari ja Antti ”GM” Kuusisto, jotka ovat tehneet vahvaa paluuta kaukaloon. Kesän aikana valmennusjohdon vakuuttanut Pekka Laitila tuli Atrian leivistä ja Aki Kohtamäki sekä Tomi Ania on nostettu junioreista/II-joukkueesta mukaan. Iso Kala oli Jukka Kantoniemen paluu Jukoboxista takalinjoille. Lisäksi viime hetkillä Mikkelin Hatsinasta on tullut rinkiin hyökkääjä Antti Laakkonen. Farmikuviot SPV:n kanssa toimivat edelleen hedelmällisesti ja sieltä tulee apuja tilanteen mukaan. Luottosentteri Tommy Koponen nähdään todennäköisesti ainakin Sisua vastaan kotiavauksessa ja Josban A-junnuista SPV:n treeneihin loikannut Anssi Kesonen vahvistaa myös ISB:n uutta sinipaitaa.

Osapuilleen näistä asetelmista lähdetään tulevaan 2.divarikauteen Pohjanmaalla. Taistelu kahdesta nousukarsintapaikasta on kovaa, samaten kaikki haluavat välttää viimeisen eli suoran putoajan paikan. Toivottavasti yleisö löytää tiensä ottelutapahtumiin, sillä salibandy on tällä tasolla hyvää ja vauhdikasta viihdettä!

Ilmajoen Kisailijoiden salibandyjaosto toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan tasokasta salibandyviihdettä Ilmajoki-hallille pitkin kautta, alkaen 2.divisioonan kotiottelulla Seinäjoen Sisua vastaan lauantaina 6.10.2007 klo 15.00. Otteluisäntänä Nordea Ilmajoki.