KESÄKUULUMISIA OSA 1: The Headcoach!

Itseoikeutetusti ensimmäiseen henkilöhaastatteluun astelee ensi kaudella pääkallopaikalta ISB-venettä ohjaava päävalmentajamme Mikko Vasanko!

Terve Mikko! Mitkä on fiilikset tässä vaiheessa kesää?

Moro! Fiilis on varsin hyvä. Hieman enemmän aurinkoa kaipaisi näkyviin, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä.

Vielä ennen kuin siirrytään vaikeimpiin kysymyksiin, niin varmasti osalle ihmisistä olet jo tuttu, mutta valotahan hieman itseäsi kansan tietouteen, minkälainen valmentaja on Mikko Vasanko?

Jaahas, aikamoinen avaus. Toivottavasti ainakin ikuisessa oppi-iässä oleva. Kohtuullisen paljon on tullut eri joukkueita valmennettua. Neljä aiempaa vuotta vierähtivät tuossa työväen penkin takana. Sitä ennen tuli oman pelaamisen ohella oltua vuoden verran Toivosen Sampan kaverina SPV:n A-junioreissa. Lisäksi on tässä vuosien saatossa tullut valmennettua lähes kaikenikäisiä vaahtosammuttimen kokoisista nassikoista B-tyttöihin.
Aina ajatusmaailma on kuitenkin ollut sama ja tulee olemaan jatkossakin. Suuria linjauksia vedetään, mutta lopulta pelaajat kuitenkin tekevät pelin.

Mikä sai sinut lähtemään ISB:n päävalmentajan pestiin mukaan?

Viime kauden aikana syntyi tarve joko pitää välivuosi tai saada uutta virtaa omaan tekemiseen uusien haasteiden muodossa. Aika pian kauden jälkeen alettiin tuon joukkueenjohtajan kanssa keskustelemaan ja kun ajatukset ja tavoitteet menivät yksiin, niin päätös oli varsin helppo.

Turha sitä on kiistää, mutta ISB:llähän on ensikaudella yksi kaikkien aikojen kovin nippu kasassa, miten ajattelit saada joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen?

Nojaten tuohon omaan ajatusmalliin, niin kyllä vastuu on jokaisella pelaajalla omasta tekemisestään. Toki kausi on pitkä ja heikkoja hetkiä tulee jokaiselle. Puhelin lienee kovassa käytössä tänäkin vuonna. Lisäksi porukassa tuntuu olevan tarvittava määrä henkisiä johtajia, jotka varmasti hoitavat myös oman osansa jos tarvetta ilmenee.

Huhupuheiden mukaan ISB:stä löytyy aika värikkäitä persoonia, miten ajattelit sulautua joukkoon?

Kokeilen valkoisella paidalla ja jos meno äityy villiksi, niin laitan sinistä.

Kuinka kesäharjoittelu on tähän asti sujunut?

Ainahan on parannettavaa. Jos ei olisi, niin huolettaisi enemmän. Harjoittelun monipuolisuuteen pitää olla tyytyväinen.

Mikä on joukkueen tavoite ensi kaudella?

Divari

Entäs henkilökohtaisella puolella?

Todeta keväällä, että jokainen pelaaja on antanut jokaisissa treeneissä ja peleissä kaikkensa, eikä jossiteltavaa ole.

Kiitos Mikko vastauksista ja tsemppiä kesäkauteen!