KESÄKUULUMISIA OSA 3: Jaskan juttutuokio

Seuraavana piinattavaksi astuu Seinäjoen Sisun paidassa viime kaudella 17 ottelussa tehot 12+21 nakutellut hyökkääjä, Jaakko ”Jaska” Lehtolainen.

Terve Jaska! Kuinka kesä on lähtenyt kääntymään syksyyn?
”Elokuun alussa alkoi noin kolmen viikon loma töistä ja opiskeluista, joten eipäs tämä paljon paremmin voisi kääntyä.. Kelitkin parani sopivasti, joten aamuiset golfkierrokset ISB-openia silmällä pitäen ovat olleet mieluisia.. Myös lajitreenien alkaminen on ollut äärimmäisen mukavaa, joskin melkoista hakemista on pallon kanssa teutarointi ollut.”

Kerrohan vähän kun olet uusi tuttavuus, niin millainen ihminen on Jaakko Lehtolainen?
”Millainen ihminen.. Kentän ulkopuolella olen melko positiivisesti elämään suhtautuva tyyppi, pohdiskelen ja hämmästelen ympäröivää elämää.. Opiskelen sosionomiksi, töissä olen nuorten parissa koulun ohella. Vapaa-aika menee avovaimon, kavereiden, kirjojen ja kaikenlaisen urheilun parissa. Teemu Selännettä fanitan kuin pikkulapsi pokemoneja.
Kentällä olen kai jonkin sortin pelintekijä. Hidas, kankea, huono ottamaan peittoja.. Hyvänä päivänä syötöt osuu kohdilleen ja ”tulinen” laukaus osuu puiden väliin. Kliseisesti sanottu, mutta joukkueen menestys on tärkeintä.”

Olet ennemmin tottunut pitämään kotiluolana Seinäjoen Urheilutalon mattoa, onko sieltä siirtyminen kimmoisalle parketille tuottanut vaikeuksia?
”On. Aivan käsittämättömän paljon. Kolikon kääntöpuoli, tuleepahan vierasreissuihin uutta mukavuutta, kun saa nauttia alustasta. Kun tuohon parkettiin nyt ennen lokakuuta tottuisi.”

Olette ISB:n kanssa taistelleet samoista pisteistä useamman kauden ajan, miltä tuntuu pukea ns. paikallisvastujan paita päälle?
”Hieman erikoiselta, vuosi sitten en oikein osannut edes kuvitella, että pelaisin joskus Ilmajoen väreissä. Punavalkoisesta sinivalkoiseen, herättää jopa poliittisia ajatuksia. Mutta nyt mennään täysiä ISBin ehdoilla.”

Kuinka olet kotiutunut ISB:n joukkueeseen ja miksi juuri ISB?
”Mielestäni hyvin, melko moni pelaaja olikin jo entuudestaan tuttu ja Sisusta lähti hyviä kavereita mukaan, joukkueeseen on ollut helppo liittyä mukaan.
ISB oli selkeä ykkösvaihtoehto, kun Sisun pelit loppuivat 2.divarissa. Vasanko kysyi lähtisinkö, itse kysyin Rinta-Jaskarin klopilta, Tomppa oli mukana ja tässä sitä ollaan.”

2.Divarin Pohjanmaan lohko on kokenut kovia muutoksia edelliskaudesta, mitkä joukkueet taistelevat ensi kaudella lohkon kärkisijoista 1-3?
”ISB, Nibacos ja ???. Sanotaan vaikka Toholampi.”

Onko tässä vaiheessa harjoituskautta jo alkanut löytyä ketjukoostumuksia ensi kautta ajatellen?
”No itse olen Tompan kanssa kujeillut 4 kautta letkuun, joten hänen kanssaan sujuu aika mukavasti, jos siihen kolmanneksi tulisi sellainen kaveri joka tykkää laukoa olisi se aika hyvä lisä. Meillä Tompan kanssa joskus unohtuu syöttönappi pohjaan.”

Mitä odotuksia sinulla on ensi kauden suhteen?
”Pelataan niin hyvin, ettei jää mitään jossiteltavaa kevään saunailtoihin. Voittoja, Voittoja!!!”

Ja vielä loppuun, mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?
”Mikä on suurin veikkausvoittosi??”

Ai niin, yksi kysymys oli kokonaan unohtua.. Onko totta, että löit ensimmäisenä ISB :n joukkueesta Hole in One:n?
”Kuukausi sitten kilautin ensimmäiseni, se pitää kutinsa, mutta en tiedä onko joku muu tovereista jo saman saanut aikaiseksi.”

Oletko ainut joka pelaa joukkueessa Golfia?
”En tokikaan. Joukkueessa on muitakin, jotka ymmärtävät golfin viehätyksen.”

Kiitos vastauksista ja tsemiä syksyyn!
”Kiitos!!”