KESÄKUULUMISIA OSA 4: Pohjoisesta tuulee

Ja seuraavaksi valokeilaan astelee ISB:n facebook-sivustolla pelaajahaastatteluäänestyksen ylivoimaisesti voittanut Tuomas ”Zoom” Haapalainen.

Morjesta Tuomas!
ISB:n facebook sivustolla järjestettiin faneille kysely, missä valittiin seuraava haastateltava. Veit kyselyn ylivoimaisella äänivyöryllä voittaen toiseksi sijoittuneen fanien ikisuosikin, taikuri Hietikon. Olitko yllättynyt saamastasi suosiosta fanien keskuudessa?
”Jos tämä ”fanitus” olisi tullut Ilmajoen suunnasta niin olishan se ollut hämmentävää, mutta kun äänestäjälistaa katsoo niin, ei tää nyt välttämättä kovinkaan suuri yllätys itselle ollut, kiitos Pohjoisen poikien! =)”

Kerrohan vähän mistä päin maailmaa Haapalaisen Tuomas tulee ja mitä touhailet salibandyn ohella?
”Elikkäs, Kotoisin olen Pyhännältä, (pienen pieni kunta Pohjois-Pohjanmaalla) ja siellä vietin rauhallisen lapsuuteni aina 16 vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen silmissä alkoi välkkymään ison kaupungin valot ja edessä oli muutto Ouluun! Siellä vietin seuraavat 5 vuotta opiskellen ja salibandya pelaillen. 2011 piti elämään saada taas pientä vaihtelua ja lähdin tyttöystävän ja kavereiden perässä Seinäjoelle. Tällä hetkellä työskentelen Cramolla erilaisia koneita vuokraillen ja vapaa-aikana yritän mahdollisuuksien mukaan viettää aikaa kavereiden kanssa niin Oulussa, kun Seinäjoella!”

Millaista salibandy taustaa löytyy Tuomas Haapalaiselta?
”Salibandy”urani” aloitin Pyhännän paikallisen ylpeyden Pyhännän Palloseuran riveissä 12-vuotiaana! Tämän jälkeen Kylmäsen pallon ja Limingan niittomiesten kautta siirryin Merikoskeen pelaamaan. Siellä pelailin 4 vuotta juniori- ja edustusjoukkueissa, jonka jälkeen käväisin vielä reilun kauden Limingan edustuksessa pelaamassa ennen muuttoa Seinäjoelle. Täällä sitten kausi Sisussa ja joukkueen hajoamisen jälkeen nyt ollaan ISB:n paidassa.”

Kuuleman mukaan et pue sinivalkoista pelipaitaa ensikertaa päälle, vaan tililtä löytyy myös maajoukkue taustaa nuorten puolella, pitääkö paikkansa?
”Joo kyllähän paikkansa pitää, elikkä kaudella 08-09 olin mukana maajoukkueleirityksissä kolmen virallisen pelin ja useiden leirien ajan ennen kun loukkasin sarjapelissä selkäni, jonka seurauksena alkoi kuukausien kuntoutus ja pieni (iso) kierre alaspäin ja sitä nyt koitetaan uudella innostuksella pysäyttää!”

SISU:n jälkeen tie toi Ilmajoki-Halliin ja sinivalkoisiin väreihin, joko tulevaa kautta odotellaan vesikielellä?
”Todellakin odotellaan! Kauden jälkeen pelaajasiirtoa miettiessä tuli uusi kipinä koko lajiin ja panostin harjoitteluun enemmän kun varmasti koskaan elämässäni ja kutistuin siinä samalla lähes 10 kiloa. Harmittava loukkaantuminen vei kuntoa taas hieman alaspäin, mutta nyt salitreenien alettua mennään taas kovalla höyryllä eteenpäin.”

Loukkaannuit kesällä pelatussa kesäliigaottelussa SPV:N a-junnuja vastaan, mikä on pitänyt miehen sivussa harjoituksista aina viime viikkoon asti. Mikä on loukin tilanne tällä hetkellä, joko mies on kohta täydessä iskussa?
”Joo aika harmittoman näköisessä tilanteessa nilkasta venähti hieman nivelsiteet ja oon sitä nyt koittanut reilun kuukauden tässä kuntouttaa! Viime viikolla pääsin taas pitkästä aikaa nilkka teipattuna varovasti treenaamaan ja parempaan suuntaan ollaan menossa. Vielä kun saisi hiottua kuntoa paremmaksi, tottuisi uuteen mailaan ja alustaan niin eiköhän tästä ihan hyvä tule.”

Pelasitte kelpo harjoituspelin pari viikkoa sitten, vieläkö harjoituspelejä on luvassa ennen kauden aloitusta?
”Joo taikka pojat pelasi, itse olin tuosta pelistä vielä pois kokoonpanosta. Muistaakseni tässä oli vielä ainakin SB Kauhajoki, Spv:n junnut ja Nurmo vastassa ja sitten taitaa jo kauden alku pikkuhiljaa kolkutella ovella.”

Itse jouduit loukkaantumisen vuoksi olemaan sivussa ko. ottelusta, mitä tasatulos 1. Divarissa jo vuosia pelannutta joukkuetta vastaan kertoi mielestäsi ISB:n tämän hetkisestä tilanteesta?
”Kyseisestä pelistä ei tosiaan itsellä pahemmin havaintoja ole, mutta ainakin puheiden ja tuloksen perusteella tiukkaa on ollut ja niin pitää ollakin jos tavoitteena meinaa divaria pitää. Joukkueessa muutenkin on hyvä tilanne, sillä materiaalia tuntuu riittävän jopa neljään kenttään. ”

Onko mielestäsi joukkueen tekemissä harjoituksissa ja ihan yleensäkin näkynyt se fakta, että ensi kaudella kaikille pelaajille ei avauskokoonpanosta paikkaa löydy?
”Ei ainakaan ulospäin minään turhana puristamisena tai jännittämisenä. Enemmän tilanteesta on varmasti hyötyä koska kaikilla tuntuu olevan kova halu näyttää ja tavoitteet korkealla, joten näin ollen treenit ovat myös olleet laadukkaita. Myöskin monenlaisiin eri variaatioihin on mahdollisuudet materiaalin leveyden vuoksi. Kovasti koitetaan toisia kannustaa parhaimpaansa ja sitten kauden alussa nähdään millä mennään.”

Kaikkia varmasti kiinnostaa mistä lempinimi ”Zoom” on peräisin. Valaise meitä ja kerro mistä nimi on lähtöisin?
”Tähän ei valitettavasti löydy mitään kovinkaan mielenkiintoista tarinaa. Pikkupoikana piti keksiä nimeltämainitsemattomalle nettisivulle käyttäjätunnus ja koska kaikki Tuomakseen liittyvät oli jo varattuja, ei auttanut kuin keksiä jotain muuta. Tietokoneen vieressä sattui olemaan mtv3 laajakaistan mainos, missä luki isolla ZOOM, koitin sitä ja tässä ollaan. Sen jälkeen nimi on seurannut mukana, välillä tahtomattakin mutta ihan hyvä näinkin.”

Pari kysymystä jäljellä.. Lehtolaisen Jaska lähetti terveisiä kysymyksen muodossa: ”Mikä on suurin veikkausvoittosi, minkä olet saalistanut?”
”Oon ilmeisesti ollut sen verran ujo/epäonninen veikkaaja, että varmaan ala-asteella voitettu akvaario komeilee vieläkin ehdottomana ykkösenä!”

Sekä mitä haluaisit kysyttävän seuraavalta kohteelta?
”Kysytään nyt vaikka että Teemu vai Jari?”

Tattista Tuomas vastauksista ja tsemppiä syksyyn!
”Kiitti!”