KOKKOLA-TURNAUS OCH DET VAR JÄTTEBRA!

Tasan kolme kentällistä naisia lähti tavoittelemaan tärkeitä pisteitä ja päänahkoja Kokkolaan. Vaasa oli ensimmäisenä vastassa. Kokkolan kenttä on kapea ja pitkä, ja aikasta nihkeän tuntuinen, joten ne asiat piti ottaa huomioon, kun lähdettiin tulevaa peliä miettimään. Mieli ja paikat avoinna ISB:n naiset alottavat vahvasti ensimmäisen erän. Ensimmäinen maali on kuin suoraan oppikirjasta, Latvalan Tanja syventää ja antaa namusyötön Kallionpään Hannalle, joka on jo ehtinyt vastustajan maalisektorille ja vetää pallon näppärästi maaliin. Tästä menee puolisen minuuttia, kun maalivahti nappaa syöttöpisteen heittäessään Kääriäisen Marikalle pallon vauhtiin, eikä pistepörssin ykkönen erehdy. Ajassa 7. 45 ISB: n johtoasema senkuin vahvistuu, kun Välimaan Wilma tekee tilanteeksi jo 3-0 lähivedollaan. Ensimmäisessä erässä ei Vaasa onnistu maalinteossa sen lähinnä seuratessa ISB:N naisten vauhdikasta menoa.

Toisen erän alkuun Vaasa saa kuin saakin aikaiseksi maalin ajassa 16. 17. Ajassa 19. 05 Kääriäinen ”äänestetään” ( ts.pakotetaan ) kokeilemaan rankkaria. Marika saakin kelpokudin aikaiseksi, joka kilahtaa tolppaan. Seuraavana vuorossa on Ala-Lipastin Minna, joka onnistuneesti katkoo vastustajan huolimattoman syötön ja kurvaa maalin edustalle vain maali mielessään. Eikä pallo eksy reitiltä tälläkään kertaa. Toisen erän loppuun kapteeni Outi Latva-Kokko pistää pallon pienellä sievällä rystyvedolla maaliin tällä kertaa Marikan tarjoillessa. Tilanne rauhoittava 5-1 ISB:lle ennen kolmatta erää.

Vaasa saa kavennettua tilanteeksi 5-3 , kun he onnistuvat maalinteossa kahdesti vajaan puolen minuutin aikana. Pikkuinen herätys naisille, ettei vaan käy ” vanhan aikaaset”. Ei ISB:n naisilla koko pelin aikana silti ole hätää, vaan he hallitsevat ottelua nopeilla jaloillaan ja käsillään. Pelissä nähdään vielä kaksi maalia, joista toisen tekee Hellstenin Emilia, joka yleensä on siellä missä pitääkin turhia hötkyilemättä. Kososen Veera saa Empun maaliin syöttöpisteen, kun hän kokeilee ensin onneaan pallon karatessa kuitenkin peliin ja kukas muu kuin Emppuhan se siinä sutii pallon rystyltä maaliin. Viimeinen maali on Kääriäisen käsialaa Aution Armin tiputtaessa pallon Marikalle. Jos Löytyy vielä joitain ylistyssanoja Marikan pallotyöskentelylle, niin saapi laittaa postia tulemaan MarikaKääriäinen funclub.com 😀

Sitten päivän tärkeimpään peliin. Crusaders ajatteli varmasti cruisailla tapansa mukaan voittoon, mutta ISB:n suunnittelema pelityyli piti loppuun asti, ja tasapeli tuntuu nyt kyllä voitolta edellisen tappion jälkeen. 2-2 seisoi taulussa loppuvihellyksen aikaan, ja iloinen joukkue saa kyllä olla tyytyväinen päivän pisteisiin, sekä peliinsä kaiken kaikkiaan. Hieman kuitenkin itse pelistä…

ISB ottaa itselleen ensimmäisen maalimerkinnän ajassa 5.54, mutta pisteitä ei ole jaossa, sillä se on oma maali. Välimaan Wilma on pallon kanssa kulmassa ja vetää kohti maalia, mutta pallo kimpoaakin sitten vastustajasta maaliin. Ajassa 10. 27 Crusaders onnistuu tasoittamaan. Tästä menee parisen minuuttia, kun Crusaders onnistuu jälleen. Mutta ISB ei tästä lannistu, vaan yrittää kaikkensa maalinteossa. Oiva mahdollisuus siihen avautuu, kun vastustaja saa jäähyn mailaan painamisesta. 5 sekunttia riittää Kääriäiselle, kun hän vaparitilanteessa maalintekosektorilla saa syötön Kososen Vilmalta ja pallo ääntäkin nopeammin maalissa. Ensimmäinen erä päättyy tilanteeseen 2-2. Enempää maaleja ei koko pelin aikana enää nähdä, vaikka tilanteita on vuoronperään molemmissa päissä ja maalivahdit saavat tehdä tosissaan töitä välillä tolppienkin kilistessä kuin kassakoneet. Siltalan Maria taipuu parhainpaansa ja pitää omalta osaltaan ISB: tä pystyssä. Crusaders oli nopeampi pelin kääntämisessä, mutta ISB:n puolustus piti ja onkin tällä kaudella ollut paljon aikaisempia kausia uhrautuvampaa. Kaiken kaikkiaan loistava turnaus ja sarjataulukkokin on mukavaa katsottavaa, niinkuin pistepörssikin.

Pisteille pääsivät tällä kertaa mukavasti useampikin pelaaja:
Marika Kääriäinen 3+1
Emilia Hellsten, Hanna Kallionpää, Vilma Välimaa, Minna Ala- Lipasti sekä Outi Latva-Kokko 1+0 ja syöttöpisteen saalistivat Armi Autio, Vilma kosonen, Ella Harju, Tanja Latvala sekä Veera Kosonen.

Kääriäisen Marika sai ansaitusti parhaan pelaajan palkinnon molemmista peleistä. Kaikilta silti mahtavat pelit! Kososen Veeralle olisi suonut useammankin maalin, sillä niin kovaa hän tykitti molemmissa peleissä vastustajan maalia. Mutta ehkä sitä ” agrea” on itse kunkin hyvä kasvattaa seuraavaa turnausta ajatellen, sillä se taitaa olla vielä tätäkin turnausta tärkeämpi.

Seuraava turnaus pelataan jo 16.2. sunnuntaina ja paikkana on Uusikaarlepyy. Ensimmäisenä ( klo. 17) pisteitä naisilta yrittää Nibacos kokkolasta, joka viimeksi voitettiin 5-1 , ja toisena ( klo. 19) paikallinen Blue Fox, jonka kanssa pelattiin tasan 2-2. Tilanne on mitä kutkuttavin sarjataulukkoa ajatellen. Kaikki on vielä mahdollista, jos loppupelit menee niin kuin villeimmissä unelmissa. Mutta eipäs mennäkään asioiden edelle, vaan nämä viimeiset kaksi turnausta pitää pelata vielä ” nyt”- hetkessä nauttien pelaamisen riemusta. Saa tulla kannustamaan! Luvassa on taatusti kauden kiihkeimmät pelit.

Vielä loppuun pieni runonpätkä, jonka ehkä kuitenkin vain pelaajat itse ymmärtävät. Sen verran oli jännittävä reissu linja-autokyydistä lähtien, jotta runosuonikin alkas kukkimaan:)
” Elon loppumme tää
ei kevättä nää”

Näihin kuviin ja tunnelmiin…
#9#