LAUANTAINA VUOROSSA VÄLIENSELVITTELY

Lauantaina se jälleen pelataan, nimittäin vuotuinen Ilmajoki vs Seinäjoki ISB-kaukalopallo-ottelu. Kauden kohokohdaksin monessa eri lähteissä mainostettu ottelu pelataan toista kertaa. Viime vuoden ottelun voitti Seinäjoen puolitehoille viritetty joukkue lukemin 7-9.

Suurimmaksi kysymysmerkiksi on nousemassa sää ja tällä hetkellä näyttääkin todella pahalta jään kestävyyden kannalta, sillä parin päivän märkä räpäskä on tekemässä suurta vahinkoa Ilmajoen hornankattilan jäähän. Vaikka ottelua ei pelattaisikaan, on otteluennakko aina paikallaan, kenties raporttikin tulee vaikka peliä ei pelattaisikaan…

Vaikka Ilmajoki onkin tänäkin vuonna kiistaton altavastaaja, niin on se myös lauantaina tarjoamassa huippujännittävän ottelun Ilmajoen Keskuskentän urheilupyhätössä. Muutama muutos on viime vuoden otteluun verrattuna jouduttu tekemään, kun pahoista selkävaivoista toipuva Arto Pekkanen on joutunut jättämään maalin Paakkisen tieltä. Paakkisen kunto on tiedossa salissa, mutta mysteeri on, mikä on kunto pihalla samenttisella jäällä. Viime vuonna Patja pelasi kentällä ja tämä vaihdos ei varmaan Patjan suoritustasoa ainakaan laske viime vuoden peliin verrattuna. Meno oli tukkoista, kuten lähes koko muullakin Ilmajoen joukkueella.

Puolustuksesta ei kirjoittaja osaa sanoa juuri mitään, Ilmajokiset pitävät rosterinsa salassa aivan viime minuuteille saakka. Puolustuksesta vastaavat ainaki Junnu Valli ja Timo Fält.
Huhut ovat muun muassa tuomassa Kajaanista Ilmajoen puolustuslinjoille Ville Metsä-Ketelää. Liekö vain huhu, mene ja tiedä, mutta seinäjokiset ovat lähteiden mukaan hykerrelleet tyytyväisyydestä tämän huhun kuullessaan. Ilmajokisten hyökkäysarsenaalissa luutii todennäköisesti ainakin aina vaaralliset Neva-Keturi ja Loukasmäki.

Seinäjoen joukkue puolestaan lähtee tietenkin voittamaan ottelua. Joukkue on kokenut viime päivinä kovia menetyksiä, kun muiden muassa Tatu Hietikko joutuu jättämään pelin väliin. Seinäjoen leiristä poissaolon syyksi on kerrottu ”alaraajavamman”. Myös hyökkäyksen sielun, Eero Rahnaston poisjäänti tekee ison loven seinäjokisten hyökkäykseen. Muutenkin vielä on usvan peitossa millä kokoonpanolla joukkue lähtee koitokseen. Jarkko Ojalan pelaaminen on vielä epävarmaa.

Maalissa seinäjokisilla on edellisvuoden tapaan kivenkova Pekka Laitila. Tämä kuuma maalivahti ei tunnetusti ole helppoja päästellyt, joten ilmajokisilla tulee olemaan täysi iltapuhde Peksin ohittamisessa. Puolustuksessa häärivät muiden muuassa Yli-Karjanmaa, Kuusisto ja Nikkola. Huhut kertovat myös, että Sami Hillu olisi liittymässä linjoille. Ei tarvitse näistä herroista enempää varmaan kertoakaan.

Hyökkäyksestä vastaa ainakin Turunen ja Vainio-Hynnilä. Muilta osin hyökkäyskalusto on vieläkin sankan usvan peitossa. Pelaako Toivio, entä torstaina harjoituksissa ikävästi varpaansa loukannut Janne Ojala? Näihin saamme vastauksen vasta lauantaiaamuna. Hyökkäyksessä mielenkiinto keskittyy näillä näkymin lähinnä kahteen seikkaan: pystyykö Turunen tänä vuonna pelaamaan täydet minuutit, ja luisteleeko Pösö Ilmajokiset jälleen pyörryksiin?

Voiton avaimet

Johtoasemaan päästyään Seinäjoki on hankala vastus. Aikainen kotijohto pakottaisi Seinäjoen avaamaan peliään, jolloin Ilmajoki voisi iskeä. Varmaa on se, että ilmajokiset ovat hereillä eikä lepsuilua nähdä. Seinäjokisten murheenkryyni on ollut mittavat poisjäännit, joten illan asetelmat ovat hyvin mielenkiintoiset.

Onko Rono lauantaiksi jo pelikunnossa? Mikä on maalivahti Paakkisen kunto? Entä mikä on Artsin rooli, mikä Tati Hietikon? Vastaukset näihin kysymyksiin saat Ilmajoen jääurheilukeskuksesta lauantaina klo 15.00!

Seuraa heitä:

Ville Metsä-Ketelä

Kovempi kuin yö putkassa. Metsä-Ketelä tuo varmasti kipeästi kaivattua kovuutta ja näkemystä ilmajokisten puolustukseen. Pieni mysteeri on, miten tämän kuuma-kallen kotelo kestää pelin tiimellyksessä.

Patja Paakkinen

Paakkinen on nyt kovan, ellei jopa mahdottoman savotan edessä. Laukauksia tulee satelemaan kuin automaatista konsanaan. Ilmajokisten voitto vaatii Patjan lähes täydellistä onnistumista.

Jarkko Ojala

Tätä sirklaamista tuskin kukaan haluaa jättää näkemättä.