MALLIOPPILAASTA TARKKIKSELLE

Otsikon verran heittelivät ISB II:n peliesitykset sunnuntaina Töysässä ensimmäisen ja toisen pelin välillä. Kymmenen miestä mukaan saanut Kakkonen kohtasi aamuottelussa sarjakärjessä turnaukseen lähteneen SC Alavuden. Alkukankeuden jälkeen ISB käänsi pelin voitolliseksi lukemin 2-4 (2-1, 0-1, 0-2). Iltapäivän ottelussa SB Kauhajokea vastaan ISB:n peli muistutti puolestaan enemmän lammaslauman peliä, Kauhajoki vei pelin ansaitusti 10-2 (4-0, 2-1, 4-1).

Avauspeli sai huonon alun ja Alavus myllytti peliä ISB:läisten lähinnä roiskiessa palloa. 2-0 -tilanteessa alettiin vihdoin malttaa pelaamaan yksinkertaisesti ja syötellen. Siirretyn rangaistuksen aikana Janne Haapamäki niittasi erälukemiksi 2-1. Toinen erä oli sitten huomattavasti parempaa ja paikkoja luotiin mukavalla tahdilla. Kalevi Kuikan upea tarjoilu keskustaan Jarkko Ojalalle tuotti hienon osuman ja peli oli tasan. Muutoinkin Kuikan suoritus ensimmäistä kertaa pakin paikalla oli ihailtavaa, peittoja tuli vanhalle maalivahdille varmaan enemmän kuin muulla joukkueella yhteensä.

Kolmas erä jatkui edelleen ISB:n hallussa ja pallo liikkui välillä 4.divaritasoon nähden todella mukavasti. Hyvä työ palkittiin Pekka Huhtasen komealla vedolla ajassa 42.24. Huhtanen oli tähän asti kilautellut tolppia useamman kerran. Loppu pelattiin hyvin Alavuden otettua maalivahtinsa pois, pääsi Juha Puhtimäki viimeistelemään loppunumerot 4-2:een.

Toinen peli olikin sitten ihan toista maata. Avauserä turpaan 4-0 ja kaikki maalit lähietäisyydeltä puolustuksen pehmoillessa. Toinen erä oli hieman parempaa, ja Huhtanen onnistuikin ylivoimalla Puhtimäen syötöstä. Kolmannessa erässä kirivaihdetta ei saatu oikein päälle, vaan Kauhajoki onnistui neljästi. Urakkaa ei ainakaan helpottanut tuomareiden pillien hukkuminen johonkin, ainakaan ääntä niistä ei enää lähtenyt. Uusi takalinjojen lukko Ville Hotakainen ottikin paikkansa joukkueessa 16 jäähyminuutilla heti avausturnauksen toisessa pelissä. Viimeisellä minuutilla Jani Nurkka lähetti vielä putoavan perhosen kohti maalia ja kutihan upposi tyylikkäästi kahden tolpan kautta sisään.

Joulutauolle 10 pistettä plakkarissa, seuraava turnaus pelataan Alavuden parketilla 3.1.2009. Vastassa tuolloin SC Rebels Kuortaneelta ja Pallosuharit Töysästä.