Runkosarja
27.9.2015, 12:00
ISB
2 - 5
Crusaders
Vaasa, Kauppis
Naiset edustus

Raportti

ISB-Crusaders
Naisten kauden ensimmäinen turnaus järjestettiin Vaasan Kauppiksella sunnuntaina 27.9.2015. Matkaan lähdettiin hieman freesatulla joukkueella. ISB:n omista kasvattityttäristä debyyttipelinsä pelasivat Iida Rajamäki, Sanni Hirvelä, Janina Hirsimäki sekä Ellen Rinta-Jaskari. Uusia kasvoja joukkueessamme edustavat uusi maalivahtimme Hanna Rantala, Kauhajoen oma flikka Laura Pakkala ja ihanan murteen omaava Oulun tyttö Päivi Vartiainen. SPV:n viime kauden maalia vartioinut Ella Harju toimii tämän vuoden ”paluumuuttajana” . Muutama ”mammakin”, eli Johanna Mäki ja Eveliina Sivunen saatiin houkuteltua takaisin sorvin ääreen.

Ensimmäisenä vastaan asettui Crusaders, joka oli jo ensimmäisen pelinsä pelannut SB Vaasa II vastaan ja ottanut murskavoiton lukemin 11-2. Naiset olivat nähtävästi edelleen lyönnissä joten jännittävä peli oli alkamassa. Ensimmäinen minuuttikaan ei ehtinyt kulua kun ISB:n maalissa soi, kun SPV:stäkin tunnettu Janika Ollikkala laukoo taitavasti pallon maaliin. Tämä oli odotettavissa. ISB oli onnekseen keskittynyt reeneissä puolustuspelaamiseen ja se tuotti kyllä hedelmää, koska saimme aika hyvin jäädytettyä Crusadersin hyökkäykset varmalla miesvartioinnilla. Crusaders onnistui toistamiseen ajassa 12.02.
Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 0-2. Pelin kolmas maali olikin sitten jo ISB:n käsialaa, kun Veera Kosonen syötti maalin takaa Välimaan Vilmalle maalin eteen. Vaikka pallo tuli jalkojen seasta pomppien, niin Välimaa sai loistavan osuman ja talletti pallon maalin yläkulmaan. Crusadersin Tina Björkman rokotti parin minuutin kuluttua ja ISB:n verkossa soi. Toisen erän lopussa Ollikkala jälleen onnistui ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 1-4.
Viimeisessä erässä ISB:n loppuun asti taisteleminen toi palkinnon kaksikko ”Kosonen&Perkiölle”, kun Leena nousi pakin paikalta rohkeasti kaksinkamppailuun keskialueen irtopallosta, voitti pallon varmalla tyylillään ja näki vielä unelmasyöttöpaikan maalin edustalla. Pieni siirto Veera Kososelle ja ennen vetoa jo tiesi, että Veera tallettaa 100%:n varmuudella. Vierasjoukkue tykittää vielä kerran ja peli päättyy tilanteeseen 2-5. Huonomminkin olisi voinut käydä, oli Crusadersin laukaukset kyllä karehdittavan kaunista katseltavaa, mutta valmentajan taktiikalla ja kovalla puolustuspelaamisella lukemat jäivät kuitenkin siedettäväksi.

Tehot:
Veera Kosonen 1+1
Vilma Välimaa 1+0
Leena Perkiö 0+1