Runkosarja
11.2.2018, 12:00
SC Kokkola
3 - 3
ISB
Vaasa, Kauppis
Naiset edustus

Raportti

Tasaistakin tasaisemma runkosarjan jyvät eroteltiin tänään akanoista, kun viimeiset ja ratkaisevat ottelut saatiin tänään pelatuksi. Sarjan neljä parasta kohtaavat toisensa vielä kerran maaliskuun aikana, tuolloin kaksi parasta jatkavat nousukarsintoihin.

ISB naiset lähtivät kaatamaan SC Kokkolaa ja SB Kauhajokea kahden maalivahdin ja kolmen kentällisen voimin. Mukana myös pelikentille palannut Armi Autio. Tavoitteena tietenkin 4 pistettä ja sarjakärjen paikka.

SC Kokkolan peliin lähdettiin haastamaan sekä jalalla, että hyvällä pallon liikkeellä.  Tehokas alku tuotti tulosta ja pallo löytyi vastustajan maalivahdin takaa ajassa 5:32 Alisa Hirvelän syöttäessä ja Vilma Kososen viimeistellessä varmalla vedollaan. Hyvän alun jälkeen tahti hiipui ja SC Kokkola onnistui seisovallakin karvauksella katkomaan ISBin naisten avaukset. Vastustaja onnistuukin tasoittamaan pelin kun kello lyö 11.13. Loppu erä pelattiin maaleitta.

Toiseen erään lähdettiin parantamaan kaikkia osa-alueita, mutta tulokset jäivät tällä kertaa laihoiksi. SC Kokkola pystyi pitämään tasonsa onnistuen sekä hyökkäys- että puolustuspäässä nousten johtoon erän ainoalla maalilla ajassa 25:34.

Kolmas erä lähti käyntiin siitä mihin edellinen erä päättyi: SC Kokkola jatkoi hyvää karvauspeliään ja aiheuttaen harmaita hiuksia ISBn naisille nopeilla siirroillaan ja rohkeillä haastoillaan. Vain muutaman minuutin kuluttua kolmannen erän alusta SC Kokkola kasvattaa johtoasemaansa vielä yhdellä maalilla. Takaa-ajo asema kuitenkin herättää ISBn naiset ja pallonhallinta siirtyykin pikkuhiljaa Ilmajokisten haltuun. Pallo ja jalka liikkuu aikaisempia eriä terävämmin, mutta maalit jäävät syntymättä, kunnes Vilma Kosonen ottaa tilanteen haltuun ja toimitaa pallon maaliin, kun pelikellossa on 42:56. Vain hetki tämän jälkeen vihelletään ottelun ensimmäinen, kyseenalainen jäähy estämisestä. SC Kokkolan ylivoimalla pallo kuitenkin pomppii ja ISBn alivoima käyttää tilanteen hyväkseen riistäen pallon. Muutaman tarkan syötän pääteeksi vaihtopenkillä juhlitaan kun tasoitusmaali syntyy alivoimalla ajassa 43:47. Pisteet ansaitusti myös ensimmäisen maalin taituroineille Vilmalle ja Alisalle.

Erän loppu muodostui todelliseksi trilleriksi, kun ISBn maalinedustalla Laura Pakkala ottaa palloon kontaktia kädellään jäähyn ja rankkarin arvoisesti. Rangaistuslaukaus kuitekin hylättiin ja ISB onnistui peittämään SC Kokkolan viimeiset yritykset ratkaista peli 5-3 ylivoimalla.

Tasapelin myötä kumpikin joukkue täydensi tiliään yhdellä pisteellä. ISBn parhaana pelaajana palkittiin joukkueen kapteeni Jenni Neva-Keturi.

#6