Runkosarja
13.10.2018, 16:00
ISB
3 - 3
Nibacos
Vaasa, OP-Arena
Naiset edustus

Raportti

Kauden toinen turnaus pelattiin Vaasassa uudella Op- areenalla. Matto tuntui alun lämmittelyjen jälkeen melko hyvältä, ainakin paremmalta, kuin edellisen turnauksen pomputtava matto.  ISB:n naiset saivat lämmittelyssä jo hyvän fiiliksen päälle, joten sillä oli hyvä lähteä kohti ensimmäistä peliä. Vastustaja tiedettiin kovaksi vastukseksi, koska se edellisessä turnauksessa pisti SPV: nkin koville pelaamalla tasapelin heidän kanssaan ja toisen pelin he voittivat.

ISB saikin kokea kauhunhetkiä jo ensisekunneilla, kun Nibacos katkaisi pakki- pakki syötön, ja näin he saivat pistettyä pallon maaliin. ISB:n naiset eivät saaneet oikein omaa peliään haltuun, vaan vastustaja pääsi pyörittämään peliä ja katkoivat naisten syöttöyritykset. Ajassa 7.17 Neva- Keturin emäntä sai jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta, vaikka ensimmäistäkään virhettä ei oltu edes vihelletty. Mutta niin kuin aina ennemminkin, on ISB:n naiset osanneet hoitaa alivoiman kunnialla, niin kuin nytkin.  Erä jatkuu vastustajan hallinnalla ja se tuottikin jälleen tulosta ajassa 11.33, kun Böössin toinen sisko lataa lukemiksi jo 2-0. Tästä eivät kuitenkaan naiset lannistuneet, vaan saivat, kuin saivatkin hieman omaa peliään kohennettua ja kavensivat lukemiksi 2-1. ” Piikkinä lihassa” alias Aution Armi sai alakerrasta pitkän pallon päätyyn, syöttö ja Myllyahon Sanna viimeisteli maalin. Tältä neidiltä ei vauhtia ja taitoa puutu, ja pallokin saa yleensä kovat kyydit. Ensimmäinen erä päättyi lukemin 2- 1.

Toinen erä oli jo tutumpaa ISB: tä. Pallo saatiin paremmin omille, eikä virheitä juurikaan tullut. Tosin virheet korjasi talteen Pihla ” liima” Liimatainen, joka teki kyllä aikamoisia pelastuksia. Peli eteni ISB:n sanellessa tahdin, mutta maalit tuntuivat olevan tiukassa. Lopulta ajassa 27.28 hyvin tukeva pakki Leena onnistui maalinteossa, Sannan syöttäessä vapaana hääräilleelle Leenalle. Tuo tontti sopikin Leenalle hyvin, ja vielä kun vedot menivät kohti maalia kovana. Erä päättyi jännittäviin  lukemin 2-2 .

Kolmatta erää ei oltu pelattu kuin vasta parisen minuuttia, kun Sanni joutui jäähypenkille taklaamisesta. Alivoima oli taas täyttä kultaa, eikä vastustaja päässyt lisäämään maalieroa. Täyskentällisillä  ISB:llä oli paremmat maalintekopaikat, mutta maalia ei vain tuntunut syntyvän. Ajassa 39.02 vastustaja sai rankkarin, mutta, Pihla maalilla selvitti tilanteen. Rankkari muutenkin oli aika kesy, ottaen huomioon, että Nibacokselta löytyy läjä pallonikkareita. Erän loppu olikin jännitysnäytelmää, kun Nibacos onnistui maalinteossa ajassa 41.16. Aikaa takaa- ajoon ei olisi siis hirveästi. Maalin jälkeen, valmennuksen mallikkaasti hoitanut Ella otti aikalisän, joka tulikin hyvään aikaan. Aikalisän jälkeen ehti kulua vain noin puoli minuuttia, kun Armi tuttuun tapaansa ehti ensimmäisenä pallolle, syötti jälleen kerran hyvin nousseelle pakille, ja Leena sai viimeistellä loppulukemiksi 3-3. Enempää maaleja ei pelissä nähty, vaikka Leenan hattutemppu ei kaukana ollutkaan. Näin pisteet menivät jakoon. Peli oli suurimmaksi osaksi ISB:n hallintaa, joten pelin tulos  hieman harmittikin, mutta on se piste  se yksikin piste. Pääasia, että tappioasemasta noustiin ja saatiin oma peli kuntoon.

Pelin pistenaisina häärivät:

Leena 2+0

Sanna 1+1

Armi 0+2

Parhaan pelaajan palkinnon pokkasi jälleen kerran Sanna, joka on todellakin osoittautunut vahvistukseksi ISB:n ihanaisten joukkoon.

#9#