Runkosarja
5.1.2019, 17:00
Nibacos
5 - 2
ISB
Pietarsaari, Rettig Sport Center
Naiset edustus

Raportti

Vuoden ensimmäinen turnaus pelattiin Pietarsaaressa Rettig Sport Centerissä. Joululoman aikana nautitut kinkut ja suklaat saisivat nyt kyytiä. Matkaan lähdettiin vasta iltapäivällä, koska pelit olivat iltapelejä. ISB:n naisten joukkueen harmiksi, osa pelaajista joutui pelaamaan puolikuntoisena flunssa-aallon verottaessa ehkä sitä terävintä kuntoa. Mene ja tiedä, oliko sillä vaikutusta siihen, että naisten otteet eivät kummassakaan pelissä olleet millään osa-alueella sitä tuttua ISB:tä. Myös pelipaikat vaihtuivat tiuhaan, ja osa hyökkääjistä joutui kokeilemaan pakinkin tonttia. Sitten itse peleihin…

Ensimmäisenä vastassa oli Nibacos, joka hävisi ensimmäisen pelinsä SPV: lle 7-1. Olikohan naisilla mielessään helppo voitto vai mikä, mutta vastustaja ei todellakaan ollut niin huono, mitä ehkä lopputulos SPV- pelistä antoi ymmärtää. Ensimmäisen 10 minuutin sisään Nibacos onnistui kahdesti. ISB:n naisten ensimmäinen erä muutenkin oli monelta kantilta katsottuna heikkoa, syötöt eivät napsuneet kohdilleen, kaksinkamppailut hävittiin, puolustus tökki jne. jne. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja toiseen erään lähdettiinkin kavennus mielessä.

Toisen erän alkuun Nibacos pääsi ylivoimalle, kun Lähdesmäen Linda otti jäähyn. Jäähy kestettiin kunnialla. Ajassa 23.39 Nibacos lisäsi johtoaan jo 3-0, eikä seuraava maali ajassa 23.54 aiheuttanut muuta kuin harmaita hiuksia valmennukselle. Ella ottikin aikalisän, ja teroitti, että ”oma peli pitää saada kuntoon ja tehdä niitä asioita, mitä ollaan harjoiteltu. ” Ilmeisesti puhe meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kun jo ajassa 26.54 Nibacos höykytti ISB:n naisia tekemällä 5-0 maalin. Hieman lohtua toi Sanna Myllyahon maali ihan erän loppuun. Sannan kikkailut tuottivat taas tulosta, ja Sanna sai vetää pallon maaliin ihan maalin edustalta Armin toimiessa maskina.

Kolmanteen erään lähdettiin siis 5-1 tappioasemasta. Päivänselvää oli, että parannusta peliin olisi saatava, ettei Nibacos pääsisi enää maalintekoon ja että loppulukema pysyisi säädyllisenä. Tosin takaa- ajoa ei helpottanut Pakkalan Lauran kaksi jäähyä, joista Nibacos ei päässyt onneksi rokottamaan, vaan ISB:n naiset hoitivat alivoimat tyylillä. Jos jotakin plussaa haluaa väkisin keksiä pelistä, on se tuo alivoiman pelaaminen. Vastustajalla ei ollut mitään ”tsäänssejä” . Ehkä toiseksi plussaksi voisi sanoa myös kolmannen erän pelin parantumisen, sillä Nibacos ei päässyt lisäämään enää johtoaan, vaan lukemia kaunistelee 5-2 Neva-keturin Jennin tarkka veto Armin tarjoillessa namupassin.

Pisteille pääsivät:

Sanna 1+0

Jenni 1+0

Armi 0+1

Parhaana pelaajana palkittiin Pihla Liimatainen

#9

Kokoonpano

Nimi M S P J
0000
0000
0004
0110
1010
0000
0000
0000
1010
0000
0000
0000