Runkosarja
16.2.2019, 10:00
ISB
1 - 1
SB Vaasa Mummot
Vaasa, OP-Arena
Naiset edustus

Raportti

Kausi lähenee uhkaavasti loppuaan ja viime viikonloppuna pelattiinkin jo toiseksi viimeinen turnaus tälle keväälle. Vaasassa vastaan astuivat kotijoukkue SB Vaasa Mummot ja toiseen peliin SC Kokkola, joka piti hallussaan sarjan kärkipaikkaa.

Ensimmäiseen peliin päästiin valmistautumaan auringonpaisteen saattelemana ja pallotuntumaa hakien. Mummot olivat liikkeellä sankoin joukoin, kuten kotijoukkueen kuuluukin. Huolta ei kuitenkaan sen suhteen ollut, sillä myös Ilmajoelta lähdettiin melkein koko joukkueen voimin Vaasaan pisteitä hakemaan.

Peli lähti rullaamaan mukavasti jo ensimmäisessä erässä ja pallo pysyikin pääosin ISB naisten matkassa. Mummot kuitenkin osoittivat taistelutahtonsa vaarallisilla vastahyökkäyksillä aina jos pallon onnistuivat riistämään. Ensimmäinen erä jäi maalittomaksi, eivätkä maalivahtien torjuntojen määräkään päätä huimannut.

Toisessa erässä peli jatkui siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin: perusvarmaa peliä josta jäi hieman pumpulinen maku suuhun. Vetopaikat jäivät vähäisiksi ja Mummot ottivatkin emännän roolin ajassa 26.14 jolloin verkko heilahti ISB naisten harmiksi.

Mummojen maali toi kuitenkin kaivatun ryhtiliikkeen ISB naisten peliin. Maltillinen peli tuotti tulosta kun alimpana pakkina häärivä Leena sai avattua pelin täydellisellä syötöllä oikeassa laidassa juuri tällaista syöttöä hakevalle Lauralle Mummojen korkean karvauksen ohi. Tilaa ja aikaa laidasta löytyi ja kuin kopiona viime Vaasan turnauksesta ei kapteenin tarvinnut kuin ottaa tyhjät pois ja flätäästä pallo maaliin ilman häiriötekijöitä ajassa 28.12.

Kolmas erä ei tuonut toivottua muutosta loppulukemiin. Mummot pistivät parastaan korkealla karvauksella ja kovilla kulmaväännöillä, jotka useimmiten päätyivät rikkomiseen. Suuremmilta vammoilta kuitenkin vältyttiin vaikka salliva linja tuomareilla olikin rikkeiden suhteen. Pelillisesti pystyttiin toteuttamaan omia vahvuuksia ja pitämään palloa helposti, mutta maalipaikoille emme tällä kertaa löytäneet riittävän tehokkaasti joten tasapeliin oli tyytyminen. Mummoilta hienoa peli! Parhaana pelaajana palkittiin #5 Leena Perkiö.