Runkosarja
26.10.2019, 11:00
Jeppis FBC
1 - 6
ISB
Ilmajoki, Ilmajoki-Halli
Naiset edustus

Raportti

Jeppis FBC – ISB

Naisten kotiturnaus tuo pelaamiseen aina pientä hermostuneisuutta ja ylimääräistä jännitystä. Varsinkin, kun tiedossa oli Jeppiksen maaginen kyky sekoittaa ISB:n pelitaktiikkaa. Pelin alku meni, kuten niin monta kertaa aiemminkin Jeppistä vastaan. Helppoja syöttöjä omien lapaan ei meinattu saada sitten millään ja hätäily korostui Jeppiksen karvatessa korkealta. Noin kuuden shokkiminuutin jälkeen ISB alkoi saada pelin juonesta kiinni. Korkean karvauksen purkua on harjoiteltu treeneissä syksyn aikana paljon, ja se alkoi näkyä myös pelissä. Pallo alkoi pyöriä hyökkäyspäässä mallikkaasti, ja vastustaja tekikin jäähyn arvoisen erheen ajassa 09:22. Pallo pysyi hienosti ylivoimalla lähes koko ajan ISB:n hallinnassa. Harjoiteltua kuviota ei kuitenkaan päästy oikein todenteolla kokeilemaan, sillä vastustaja peitti syöttölinjat hyvin. ISB jaksoi kuitenkin jauhaa rauhassa, eikä tehnyt hätiköityjä ratkaisuja. Markku alkoi jo varoitella penkin päästä ylivoiman olevan pian lopussa. Leena lähti hyökkäyspään vasemmasta kulmasta liikkeelle kohti ”siniviivaa”. Syöttö Sannalle toiseen laitaan, joka otti pallon haltuun ja lähti kantille. Kaksi vastustajaa seurasi Sannan liikettä, jolloin juuri oikea-aikainen tiputus Leenalle takaisin teki sopivan tilan laitaan. Katja oli oikeassa yläkulmassa, johon saikin syötön. Katja palautti pallon ykkösellä Leenalle, joka veti heti. Pallo upposi maalin oikeaan laitaan Jeppiksen omien pelaajien ollessa sopivasti maskissa. Kello pysähtyi aikaan 11:14. Maalihanat aukesivat tästä, sillä vain kymmenen sekuntia myöhemmin Janika pääsi ohi vastustajasta vasemmassa laidassa keskialueella, ajoi keskelle, syötti Hennalle viereen, joka pyörähti näppärästi paikoillaan ja veti tarkan vedon oikeaan alakulmaan. Tilanne 2-0 ISB:lle.

Toinen erä oli pääosin ISB:n hallintaa, vaikka Jeppis edelleen jaksoikin prässätä korkealta. Se saikin muutamia riistoja hyökkäyspäässä, mutta vetojen peittäminen ja vahvat kaksinkamppailut satoivat ISB:n laariin täysin. Myös ISB sai hyviä pallonriistoja ja sitä kautta nopeita avauksia ohi vastustajasta. Myös piikkipelaajien korkea prässi ja pallonriistot hyökkäyspäässä olivat hienoa katseltavaa. Vastahyökkäykset toivat tulosta ajassa 22:45, kun Annika teki pallonriiston ”noin keskialueella”, harhautti yhden pelaajan, ajoi keskelle ja sihdin ollessa kohdillaan veto upposi suunnitellusti oikeaan ylänurkkaan. Pallo olisi pitänyt säästää, sillä kyseinen maali oli Annikan ensimmäinen ikinä. Onnittelut hienosta suorituksesta!

Kolmatta erää oli pelattu vasta vajaa minuutti, kun kaksikko Henna ja Janika olivat taas asialla. Janika veti pallon kohti maalia. Pallo osui maalivahtiin, josta kimposi sopivasti Hennan lapaan. Veto upposi jälleen tarkasti oikeaan alanurkkaan ohi vastustajan maalivahdista. Koko pelin hyvin pelannut kaksikko palkittiin jälleen hyvästä työskentelystä. Muutama minuutti myöhemmin pallon pyöriessä ISB:n päässä Jeppiksen pienoisessa hallinnassa, tuomari tulkitsi mailaan lyömisen tulleen vetotilanteessa, josta Armi laitettiin kahdeksi minuutiksi penkille. ISB näytti kuitenkin jälleen, miten alivoimalla kuuluu pelata, eikä vastustaja saanut maalihanoja auki. Peliä oli pelattu 40:50, kun Jeppis otti aikalisän. Maalivahti otettiin saman tien pois maalin suulta ja Jeppis alkoi jauhaa kuudella viittä vastaan. Se saikin paljon vetoja aikaan, mutta ISB:n puolustus sai peitettyä ne tyylikkäästi. Lopulta vedot tuottivat kuitenkin tulosta ajassa 41:54, kun veto Jeppiksen kapteenilta upposi maalin oikeaan laitaan ohi hienosti pelanneen Pihlan. Jeppis jatkoi vielä ilman maalivahtia hakien kavennusta, mutta Annin hieno katko keskialueen tuntumassa ja nopea veto kohti maalia muutti tilanteeksi 5-1 ajassa 42:35. Jeppis laittoi maalivahdin takaisin maalinsuulle ja ISB kuittasi vain 14 sekuntia myöhemmin tilanteeksi 6-1. Jenni pudotti viivaan Leenalle, joka veti maalivahdin rintapanssariin. Armi tapansa mukaan oli maalilla pistämässä karat tupiin, ja ISB:n voitto oli valmis. Ilahduttavaa oli, että eri maalintekijöitä saatiin oikein ”ripakopallinen”. Hienoja onnistumisia sekä pyöritystä vastustajan päädyssä siivitti tälläkin kertaa tiimin taistelutahto sekä yhteishenki.

Parhaan pelaajan palkinnon sai ansaitusti Henna.

Pistepirkot tässä pelissä olivat: Henna 2+0, Leena 1+1, Janika 0+2, Annika 1+0, Armi 1+0, Anni 1+0, Katja 0+1

#5