Ilmajoki, Ilmajoki-Halli
Naiset edustus

Raportti

ISB – Nibacos

Toisessa pelissä vastassa oli Nibacos Kokkolasta. Ottelun ensimmäisen maalin tehtaili Sanna Myllyaho päästyään läpiajoon Hirvelän Sannin passista- pelikello seisahtui ajassa 1:39 pallon upottua vasempaan yläkulmaan. Nibacoksen pelitempo oli päivän ensimmäistä vastustajaa selkeästi hitaampi,mikä aiheutti jonkin verran haastetta kotijoukkueelle. Omaa pallollista peliä ei saatu kunnolla pyörimään, lisäksi karvaus- ja puolustustilanteissa oltiin liian pehmeitä. Tämän vastustaja käytti taitavasti hyväkseen, päästen maalinteon makuun ajassa 9:37. Tasatilanteessa ei ehditty vääntämään kauaa, kun vastustaja siirtyi johtoasemaan jo seuraavalla peliminuutilla. Erän loppupuolella Jenni Neva-Keturi terästäytyi huolella maalinteossa. Aada Mukkala laittoi hänelle tyypilliseen tyyliinsä namupassin vasemmasta laidasta suoraan maalin eteen, pallo tupiin ja peli tasan ajassa 11:34. Parin minuutin kuluttua ISB:n vastahyökkäys puolestaan toi tuloksia, kun laidoilla Aada sekä Armi Autio kirmasivat lähes samaan tahtiin hakien syöttöä keskeltä nousseelle Jennille. Armin lavasta lähti timanttinen passi vasemmasta laidastaja Jenni yksin läpi. Pallo maalin takanurkassa ja tunnelma katossa!

Toinen erä ehti vanheta vajaat 8 minuuttia, kun Leena Perkiön lavasta lähteneen pallon maalivahti sylki takaisin peliin. Armi Autio oli hanakasti riparilla ja vasempaan alakulmaan pallo tyhjiin. Muutama minuutti jatkettiin tilanteessa 4-2, kunnes ajassa 26:14 Nibacoksen Thelma Björk rokotti. Minuutin kuluttua Thelma sai hatun täyteen. Erätauolle lukemissa 4-4.

Kolmannessa erässä maalinteossa onnistuu ensimmäisenä Nibacos ajassa 31:50. Kotijoukkueen Maiju Alapiha ei tappioasemaan tyydy, vaan päättäväisesti ajaa kohti maalia ja täräyttää pallon tyylikkäästi ylähyllylle ajassa 34:45. Pökköä lisätään pian pesään, kun Sanna Myllyahon ja Anni Isoniemen syöttöiloittelun päätteeksi Anni tallettaa pallonvasemmalta maalilinjan tuntumasta maalivahdin selän taakse, ja ISB siirtyy johtoon ajassa 37:30. Tuolloin vastustaja ottaa aikalisän. Puolen minuutin tuumaustauon aikana ilmajokiset kirkastavat ajatuksiinsa, miten on treenattu johtoasemassa pelaamista. Tämä ei kuitenkaan realisoidu peliin, vaan Nibacos pääsee tasoihin. Aina viimeiselle peliminuutille jatketaan tiukkaa vääntöä, joitain kentällismuutoksia vielä tehden. Ratkaisijan viitan harteilleen ottaa Maiju, joka Annika Rinta-Jaskarin syötöstä toimittaa maalille matalaa palloa, joka uppoaa Nibacoksen verkkooonajassa 44:28 Annin tehdessä hyvin maskia. ISB päättää hienon pelipäivän 7-6 voittoon.

Pisteille pääsivät: Maiju Alapiha 2+0, Jenni Neva-Keturi 2+0, Armi Autio 1+1, Sanna Myllyaho 1+1, Anni Isoniemi 1+0, Leena Perkiö 0+1, Aada Mukkala 0+1, Sanni Hirvelä 0+1 ja Annika Rinta-Jaskari 0+1.