MIEHET JATKOON PUHTAALLA PELILLÄ

Miesten edustusjoukkue jatkoi sunnuntaina otteluitaan Suomen Cupin merkeissä. Lauantaina Kokkolasta otettujen voittojen määrä tuplaantui, kun ensin aamupelissä Mailattomat kaatui 1-3 ja muutaman tunnin kuluttua Nibacos puhtaasti 3-0. Näin ISB jatkaa Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle lohkovoittajana.

Aamupelissä ottelua ehdittiin tahkoamaan noin neljä ja puoli minuuttia kunnes Arttu Rahko väläyttää jälleen laukaustaan. Pallo ohi Mailattomien maalissa hyvän ottelun pelanneen Jani Syysmäen ja ISB 0-1 johtoon. Loppuerä mennäänkin maaleitta, vaikka muutamia paikkoja nähdäänkin. Ainoastaan Olli Yli-Karjanmaa kirjauttaa pakollisen kakkosen.
Toinen erä alkaa Yli-Karjanmaan edelleen istuessa aitiossa. Alivoima hoidetaan kuitenkin melko vaivattomasti ja pian tästä päästäänkin kokeilemaan viikonlopun ensimmäistä ylivoimaa. Vajaan minuutin ylivoiman jälkeen nähdään myös maali. Koko päivän lapa kuumana operoinut Jaakko Lehtolainen iskee ilmasta pallon verkkoon. Lätyn tarjoilusta vastaa Joonas Sjöblom. Loppuerä mennään jälleen puolustuksen ehdoilla ja näyttääkin, ettei erässä maaleja enää tule. Yhdeksän sekuntia ennen erätaukoa ISB kuitenkin iskee. Lehtolainen kokeilee vetoaan puolesta kentästä heikolla menestyksellä, pallo päätyy takaisin lapaan ja tutka aistii Aki Vainio-Hynnilän löytyvän Mailattomien maalilta. Pallo tarkasti lapaan ja Vainio-Hynnilällä on helppo työ siirtää ISB 3-0 johtoon ja tauon viettoon.
Kolmannen erän alkuun Mailattomien uusi hankinta esittää puolitoista volttia taaksepäin kerien. Tuomarit ovat ilahduttavan yksimielisiä ja palkitsevat Yli-Karjanmaan ansaitusti kaksiminuuttisella vaarallisesta pelistä. Onneksi tilanteessa ei käy Mailattomien pelurille pahemmin ja hän pääseekin ylivoimalla iskemään 1-3 kavennuksen. Enempää maaleja ei kuitenkaan enää nähdä ja näin ISB varmistaa jatkopaikkansa ennen viimeistä ottelua.

Pöytäkirjasta löytyy: Jaakko Lehtolainen 1+2, Aki Vainio-Hynnilä 1+0, Arttu Rahko 1+0, Joonas Sjöblom 0+1, Olli Yli-Karjanmaa 4min

Toisessa ottelussa panoksena on lohkovoitto ja kotietu cupin seuraavalle kierrokselle. Vastaan asettuu viime kauden divarikarsinnoissa esiintynyt Nibacos Kokkolasta. Ensimmäinen erä osoittaa jo, ettei maaleilla tulla mässäilemään. Molemmat joukkueet puolustavat kurinalaisesti ja maalivahdit hoitavat loput. Näin ensimmäiselle erätauolle siirrytään 0-0 lukemista.
Toiseen erään ISB saa kuparisensa rikki vajaan minuutin kohdalla. Pallo viivaan ja levitys Olli Yli-Karjanmaalle, jonka veto painuu vastustamattomasti verkkoihin. Kauaa ei tätä osumaa ehditä juhlia, kun on jo aihetta uusiin ylävitosiin. Jaakko Lehtolainen laittaa vajaasta puolesta kentästä pallon ylähyllylle ja ISB johtaa 2-0. Syöttöpisteen saa nimiinsä Jouni Lampinen. Loppuerä mennään jälleen tarkasti puolustuksen kautta ja näin erätauolle samaisista numeroista.
Kolmannessa erässä kahdella kentällä koko pelin pelannut Nibacos on niskan päällä, mutta ei onnistu ohittamaan Timo Paakkista ISB-maalilla. Kuulemma nollapeli ei ollut Paakkiselle ensimmäinen, joten enempää asiaa on turha tuuletella. Maaleitta erää ei kuitenkaan tarvitse pelata, vaan Jarno Mäki-Jussila sijoittaa pallon Lehtolaisen viitoittamaan ylänurkkaan ja loppulukemiksi 3-0. Syötölle tähän maaliin ottelussa hienosti uurastanut Aki Vainio-Hynnilä.

Kirjurille töitä aiheuttivat: Jaakko Lehtolainen 1+0, Jarno Mäki-Jussila 1+0, Olli Yli-Karjanmaa 1+0, Aki Vainio-Hynnilä 0+1, Jouni Lampinen 0+1, Mikko Ala-Huikku 0+1, Juuso Haapamäki 2min

Näin ISB puhtaalla pelillä jatkoon ja kotiedun turvin seuraavalle kierrokselle. Huhujen mukaan vastustaja olisi melkolailla tuttu, mutta vailla parempaa tietoa ei asiaa lähdetä julkistamaan. Ottelu pelataan kuitenkin Ilmajoki-hallilla yksittäisenä pelinä, josta voittaja jatkaa matkaansa ja häviäjä lopettaa pelinsä.

-MV-

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus