MIEHILLÄ PERUSSUORITUS

ISB taipui Jalakselle

Pelin ensimmäiset kolme minuuttia näytti lupaavalta, kun ISB piti palloa ja loi paikkoja onnistumatta silti viimeistelyssä. Tämän jälkeen ISB laittoi kävelyvaihteen päälle ja päästi Jalaksen peliin mukaan. Ajassa 8.37 Jalaksen Janne Kannonlahti siirsi vierasjoukkueen 0-1 johtoon ja erän viimeisellä minuutilla Niko Kituniemi tuuletti maalin merkiksi, tilanne 0-2.

Toinen erä alkoi ISB:n osalta kävelyvauhtia ylläpitäen, kuitenkin takaiskuilta välttyen. Erän puolenvälin jälkeen ISB sai vähän juonesta kiinni ja loikin muutaman maukkaan paikan, viimeistely kuitenkin ontui ja vedot viuhuivat yli ja ohi. Ajassa 27.24 kesken ISB:n hallinnan Jalas iskee alle minuuttiin kaksi osumaa, tekijöinä Marko Poikkeus ja joukkeen kapteeni Antti Kallioniemi. Ajassa 28.04 Isb vihdoin saa kuparisen rikki, kun Olli Yli-Karjanmaa lähettää hirvittävän pommin viivasta Markku Neva-Keturin toimiessa syöttäjänä, joten mehulle lähdetään Jalaksen johdossa 4-1.

Kolmas erä alkaa varsin lupaavissa merkeissä ,kun ajassa 31.52 Miika Toivio karvaa pallon vastustajalta ja hassuttelee näyttävästi pari pakkia ja maalivahdin saadakseen siirtää pallon tyhjään maaliin. Tästä vain 40 sekuntia ja ISB:n parhaimmistoon läpi ottelun kuulunut Janne Haapamäki taistelee maalin edessä ja saa kovasta työstä palkinnon maalin muodossa, syöttäjänä Yli-Karjanmaa. Tähän loppuivat ottelun maalit Isb:n kovasta yrityksestä huolimatta, joten pisteet matkasivat tällä kertaa Jalasjärvelle lukemin 3-4.

#66

Päivän toinen ottelu oli turnauksen viimein ottelu ja vastaan asettui SC Alajärvi. Lähtökohdat otteluun oli selkeät. Kaksi pistettä oli kaivettava keinolla millä hyvänsä.

  1. Erä

Ottelu alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinen. ISB hallitsi, mutta vastustaja iski. Ajassa 4.48 Olli Yli-Karjanmaa otti rangaistuksen. ISB sai pidettyä Alajärveläiset pois vetopaikoilta. Sitten jostain pallo pomppi maalille ja sitä huidottiin yhdessä Alajärveläisten kanssa jonka jälkeen pallo löysi tiensä maaliin ajassa 6.27.

Peli oli kuitenkin hallinnassa ja ISB sai luotua paikkoja. Ajassa 10.08 iski taas Alajärvi peli 2-0.

Nyt oli ISB:n herättävä. Ajassa 12.00 Janne Haapamäki kaventaa pelin Riku Heikosen syötöstä. Paikkoja tulee lisää ja ISB:n tasoitus on lähellä. Alajärvi saa luotua muutamia tilanteita ja yksi niistä johtaa taas  maaliin pelikellon näyttäen 13.53, 3-1. Maali ei ISB:tä lannistanut vaan Markku Neva-Keturi kaventaa 3-2 Petri Kivimäen syötöstä, 14.41.

  1. Erä

Toiseen erään lähdettiin samalla intensiteetillä, millä ensimmäinen lopetettiin. Kuinka siinä taas kävikään, Alajärvi iskee ajassa 17.37, 4-2. Maalin jälkeen tilannetta ei helpota yhtään Yli-Karjanmaan toinen jäähy, kädellä pelaamisella. Tilanne oli kyllä erittäin tulkinnan varainen. Onneksi ISB:n alivoima on rautaa ja takaiskumaaleilta vältytään.  Sitten nuorten Alajärveläisten peli sekoaa. Jäähy Alajärvelle 23.34. ISB saa ylivoiman heti kuntoon ja palloa liikutellaan nopeasti. Tilanteita luodaan, mutta maalia ei saada aikaiseksi. Alajärveläiset ottavat toisen jäähyn ajassa 25.08. Nyt olisi mahdollisuus tehdä maali 5 vs. 3. Näin myös tapahtuu.  Neva-Keturi tekee maalin ja vielä kahden miehen ylivoimalla joten ylivoima saa jatkoa. Neva-Keturin maalin syötön antaa Yli-Karjanmaa. Ylivoima jatkuu ja joukkueen kapteeni Antti Kuusisto napauttaa pelin tasoihin, Miika Toivion syötöstä. Pelikello näytti tuolloin 25.44. ISB saa maalista sellaisen lennon alleen, jotta ainoastaan Alajärven maalivahti Ville Vuorela pitää pelin tasoissa. Sitten yksi joukkueen isähahmoista Neva-Keturi iskee hattutempun, omalla vahvalla yksilösuorituksellaan ja vie ISB:n ensimmäistä kertaa pelissä johtoon 4-5, 28.54. Tämän jälkeen lisämaaleihin oli paikkoja, mutta Alajärven maalivahti pitää joukkueensa mukana pelissä.

  1. Erä

Kolmanteen erään lähdetään jatkamaan pallollista peliä. Tilanteita luodaan, mutta maaleja ei saada aikaiseksi. Sitten ISB antaa Alajärvelle mahdollisuuden tulla peliin vielä mukaan. M. Toivio ottaa jäähyn ajassa 32.13. Tilanne näyttää hieman turhalta jäähyltä, mutta samassa tilanteessa M. Toivio hieman loukkaa itseään ja se kelpaa selitykseksi joukkuekavereille. ISB: n alivoima kestää ja ensimmäisessä pelissä vähän loukkaantumista potenut Juha Toivio iskee pallon alivoimalla Alajärven verkkoon. Syötön maaliin antaa puolustajan paikalta noussut Kuusisto 4-6, 33.22. Alajärvi ei saa tehtyä ylivoimalla maalia. Kauan ei kuitenkaan kestä kun Alajärvi tekee maalin ajassa 34.25 ja tulee vielä peliin mukaan. Samassa ajassa Alajärvi ottaa aikalisän ja alkaa punoa juonia. Ne juonet oli jo nähty eikä lisämaaleja enää synny. ISB pitää palloa ja lopussa pelaa järkevästi pitäen pallon kulmissa.

Tyylipisteitä ei tässä lajissa jaeta joten maalit ratkaisevat. Kaksi pistettä matkaa Ilmajoelle ja ollaan vieläkin piste per peli tahdissa. Kolmen viikon päästä pelit jatkuvat Peräseinäjoella ja ISB saa vastaan Alajärven ja Amerikaarron. Jos nyt olisi sitten neljän pisteen viikonloppu ja voisi hyvillä mielin lähteä vaikka keilaamaan.

#5

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus