Miesten 2. divisioona käyntiin sunnuntaina

Miesten 2. divisioona starttaa Pohjanmaan lohkon osalta viikonloppuna. Yhden kauden tauon jälkeen sarjaa pääsee seuraamaan myös Ilmajoella, kun ISB/Team Atria pelaa kotiottelunsa Ilmajoki-hallin parketilla. Kotiyleisölle tarjoillaankin heti paikallistaistelua, kun Seinäjoen Peliveljien kakkosjoukkue saapuu vieraaksi sunnuntaina. Ottelu vihelletään käyntiin vanhastaan tuttuun aikaan kello 15.00

Viime keväänä toista peräkkäistä sarjanousua juhlinut Team Atria, sekä ISB Ilmajoki laittoivat viime keväänä pelikamat samaan pelikassiin ja tuloksena oli ISB/Team Atria nimellä miesten 2. divisioonaa pelaava joukkue. Emoseura ISB Ilmajoen alla toimivan joukkueen runko koostuu viime kaudella 3. divisioonaa pelanneiden Atrian ja ISB:n pelaajista, jota on täydennetty muualta tarvittaville pelipaikoille. Kovin tuntemattomia pelaajia Ilmajoki-hallin yleisölle eivät toki kaikki muualta tulleet nimet ole. Mailattomista takaisin kotiin palannut Eero Rahnasto on esimerkiksi ollut mukana jokaisella kaudella, kun Ilmajoella on 2. divisioonaa pelattu.

ISB/Team Atria lähtee kauteen seuraavalla kokoonpanolla (suluissa pelaajan viime kauden seura):

Maalivahdit
Mika Nieminen (Team Atria)
Timo Paakkinen (ISB)

Kenttäpelaajat
Aaro Hautamäki (välivuosi)
Anssi Kuivinen (Team Atria)
Arto Peltola (Team Atria)
Eero Rahnasto (Mailattomat)
Eero Santaharju (ISB)
Jarno Mäki-Jussila (ISB)
Joonas Haapamäki (ISB)
Joonas Olkkonen (SB Kauhajoki)
Juha Loukola (Team Atria)
Juha-Matti Kiviluoma (SB Kauhajoki)
Jyri Ala-Piirto (Team Atria)
Konsta Heikkilä (ISB)
Kristian Syrjälä (Team Atria)
Miika Toivio (ISB)
Mikko Ala-Huikku (Munakan Urheilijat)
Mikko Laitila (Mailattomat)
Riku Heikonen (ISB)
Sami Kortesmaa (Team Atria)
Seppo Peltola (Team Atria)
Veli-Matti Vasanko (Team Atria)

Joukkueenjohtaja
Pasi Haara

Valmennus
Eero Rahnasto (pelaaja-valmentaja)
Matti Rajala
Mikko Vasanko
Samuli Hautala

Pohjanmaan 2. divisioonassa ei myöskään yhden välivuoden aikana ole suuria muutoksia tapahtunut. Ennakkosuosikki numero yksi sarjaan lähdettäessä on Mailattomat Seinäjoelta. MLT:n takana kärkisijoista taistelee SB Paapat, joka aiemmin esiintyi sarjassa SB Vaasan kakkosjoukkueen nimellä. Paapat ovat tälle vuodelle erkaantuneet toisen seuran alle ja saavat näin pelata myös paikasta lohkon sisäisiin playoffeihin. Aiemmin nämä pelit jäivät kokeneella joukkueella haaveeksi salibandyliiton sääntöjen vuoksi.
Pieniä kysymysmerkkejä on viime kaudella divarinousua tavoitelleen Nibacosin ympärillä. Kauden alla Mailattomat kävivät kylvettämässä viime kauden lohkoykköstä cupin vieraspelissä tylyin 3-11 lukemin. Kovia menetyksiä kesällä kokenut Nibacos voi kuitenkin nojata hienoa työtä tehneeseen valmentajaan Jukka Kinnuseen, joka pitänee joukkueen kärkikahinoissa myös tänä vuonna. Myös kahtena edellisenä vuotena pleijareihin päässyt Toholammin Urheilijat mielii varmasti jatkaa pelejään keväällä pidempään. Toholammilla vaihtuvuutta on joukkueen sisällä myös ollut, mutta esimerkiksi parivaljakko Harri Keskisipilä & Tuomas Määttälä takaa laatua löytyvän edelleen.
Aiempien kausien menestyjien takana löytyy varmasti myös haluja kauden jatkumiselle runkosarjan jälkeen. Niin ikään sarjaan noussut Himangan Pallo on kesän aikana vahvistunut mm. Nibacos ikoneihin laskettavilla Pauli Peltoniemellä ja Hannu Hirvellä, FBC Remix voi luottaa jatkossakin vahvaan ykköskenttäänsä ja Kauhajoella dataa on kerätty jo viime keväänä pleijareista. Sarjan täydentävät SPV:n kakkosjoukkue, sekä SB Vaasa YB. Molempien osa on tänä vuonna sama, vaikka voittaisit lohkon, pelit päättyvät runkosarjaan, koska seuralta löytyy edustusjoukkue jo pääsarjoista. Tämä ei kuitenkaan yksittäisissä peleissä paina ja molemmat saanevat apuja seuran muilta joukkueilta. YB farmisopimuksen kautta seuran edustusjoukkueelta ja SPV omien junioreiden myötä.

 

Tervetuloa seuraamaan Pohjanmaan 2. divisioonaa kaudella 2017/2018!

ISB/Team Atria – SPV II sunnuntaina 1.10. klo 15.00 Ilmajoki-hallilla.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus