MIESTEN EDUSTUSJOUKKUE KAUDELLE 2014/2015

Paikallinen ja voittava. Näillä teemoilla ISB:n miesten edustusjoukkue lähtee myös alkavaan kauteen.

Omien junioreiden kehittämiseksi tehty linjaus jatkuu positiivisissa merkeissä myös alkavalla kaudella. Viime kaudeksi kakkosjoukkueesta nostettiin nuorempaa osastoa edustusjoukkueen mukaan. Jukka Mäenpää, Mikko Ala-Huikku ja Haapamäen veljessarjan edustajana Joonas lunastivatkin välittömästi paikkansa joukkueessa. Luonnollisesti edellä mainittujen tilalle tarvittiin uusia pelaajia ja nämä nostettiin seuran kolmosjoukkueen nuorista. Arttu Rahko, Eero Santaharju ja Haapamäen nuorin edustaja Juuso ottivatkin heti ensimmäisellä kaudellaan isoa ruutua 3. divisioonassa. Nyt tarjolla on jälleen astetta suurempaa haastetta ja harjoitusten perusteella siihen ollaan valmiita vastaamaan. Lisäksi maalivahti Jani Kuusisto liittyy pukuhuoneen nuoriso-osaston puolelle, luonnollisesti kakkosjoukkueesta.

Kaava on sama myös seuran ulkopuolelta tulevien hankintojen suhteen. Viime kaudeksi ainoa tulija oli Veli-Matti Vasanko. Tänä vuonna tulee ehkä nykyhetken lisäksi myös aavistus tulevaisuutta, kun ISB:n Teuvan pelaajatarkkailujaoston verkkoihin jäi Joonas Sjöblom. Joonas edustaa yhdessä Haapamäen Juuson kanssa joukkueen 1997 syntynyttä pallonkeräyssukupolvea.

Valmennus on myös jonkin verran uudistunut, kun seuran monitoimimies, kohtuullinen pelimies itsekin ja edustusjoukkueen viime kauden joukkueenjohtaja Markku Neva-Keturi liittyy vahvistamaan sitä.

Myös toiseen suuntaan ovi on käynyt jonkin verran. Valmentaja Jukka Perälä pitää välivuotta, puolustuksesta Marko Viinikainen keskittyy talon rakennukseen, hyökkääjä Jere Kiviluoman opiskelut vievät Jyväskylään ja monivuotinen luottomies Pekka Laitila hakee uusia haasteita Mailattomien riveistä. ISB kiittää kyseisiä herroja palveluksistaan.

Alkavalla kaudella Salibandyliitto on jonkin verran jälleen uudistanut sääntökirjaansa ja tämän myötä farmisopimuksen osalta on tullut myös muutoksia. Aiemmin ainoastaan pääsarjajoukkueille (liiga ja divari) sallittu sopimus laajenee nyt siten, että riittää kun toinen farmisopimuksen osapuolista pelaa yksittäisiä otteluita. Tämän myötä ISB sopii ensi kaudeksi edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen välille farmin. Pääasiassa sopimusta tullaan hyödyntämään nuorten pelaajien osalta.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että sopimukseen nimetyt pelaajat (max. 12) voivat vapaasti siirtyä joukkueiden välillä helmikuun alkupuolelle asti. Vuonna 1990 syntyneille tai nuoremmille pelaajille liikkuminen tapahtuu yhden päivän karenssiajalla. Eli esimerkiksi lauantaina 2. divisioonassa pelannut saa jo sunnuntaina pelata 3. divisioonassa. Tällä sopimuksella pyritään tarjoamaan nuorille mahdollisimman paljon kehityksen kannalta oleellisia pelejä.

Itse 2. divisioonakin on jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen saatu Pohjanmaalla kymmenen joukkueen lohkoksi. Vanhoista tutuista mukana ovat ISB:n lisäksi Kauhajoen Karhu, Mailattomat, Nibacos, Nurmon Jymy, Toholammin Urheilijat, SB Vaasa II, sekä SC Alajärvi. Nousijajoukkueina tänä vuonna esittäytyvät SB Vaasa III, joka pääasiassa koostuu seuran nuorista lupauksista, sekä tauon jälkeen paluun kakkoseen tehnyt Jeppis FBC.

ISB:n osalta kausi käynnistyy sunnuntaina 5.10. klo 15.00 kotiottelulla Kauhajoen Karhua vastaan.

ISB 2014/2015:

Maalivahdit:

Jani Kuusisto
Jukka Rahko
Timo Paakkinen
Tomi Ruohoniemi

Kenttäpelaajat:

Aki Vainio-Hynnilä
Antti Kuusisto
Arttu Rahko
Eero Rahnasto (C)
Eero Santaharju
Jaakko Lehtolainen (A)
Jarno Haapamäki (A)
Joonas Haapamäki
Joonas Sjöblom
Jouni Lampinen
Jukka Mäenpää
Juuso Haapamäki
Miika Toivio
Mikko Ala-Huikku
Olli Yli-Karjanmaa
Tatu Hietikko
Timo Ala-Lipasti
Tomi Ania
Veli-Matti Vasanko
Ville Loukasmäki

Valmentajat:

Markku Neva-Keturi
Mikko Vasanko

Huolto:

Raine Niemistö
Pasi Haara