MIESTEN EDUSTUSJOUKKUE PIENIN MUUTOKSIN ALKAVAAN KAUTEEN

Miesten edustusjoukkue starttaa kautensa viikonloppuna Suomen Cupin merkeissä. Lauantaina pelataan Kokkolassa, missä vastaan asettuvat Ykspihlajan Reima (4div) ja Kannuksen Ura (3div). Sunnuntaina jatkopaikat jaetaan lopullisesti Seinäjoella, missä Mailattomat (klo 11.00) ja Nibacos (klo 13.00) asettuvat ilmajokisia vastaan.

Suomen Cupin lauantaisista vastustajista Yksipihlajan Reima, eli tuttavallisemmin ReDy on viime vuodet pelannu kolmos- ja nelosdivarissa. Aiemmin myös 2. divisioonassa pelanneesta ReDystä ei suuremmin tietoa löydy, mutta työväen seurana kuulostaisi yritystä ainakin oleva.
Kannuksen Ura on viime kaudelta tuttu ISB:n kakkosjoukkueen jäsenille. Joukkue voitti molemmat ilmajokisia vastaan pelatut ottelut (5-4 ja 9-4). Farmisopimuksen kautta noissa peleissä mukana olleilla lieneekin hieman näytönhaluja.

Sunnuntaina vastukset ovatkin varsin tuttuja, kun ensin Mailattomat mittaa ISB:n vierystilan aamupäivästä ja kaksi tuntia myöhemmin Nibacos astelee urheilutalon matolle ilmajokisia vastaan. Näissä peleissä varmasti jo haetaan hieman asetelmia tulevalle kaudelle, joten kannattaa löytää itsensä katsomoon!

Itse Pohjanmaan 2. divisioona käynnistyy viikon päästä. Tuolloin ISB:n vastukset eivät ainakaan helpotu, kun useamman miehen jälleen divarista saanut SB Vaasa II saapuu Ilmajoki-hallille. Ottelu käynnistyy sunnuntaina 27.9. tuttuun tapaan klo 15.00.
Sarja pelataan tänäkin vuonna kymmenen joukkueen kesken kaksinkertaisena. Uusia joukkueita mukana ovat FBC Remix, joka voitti kolmosen, sekä karsinnoissa SB Kauhajoen tiputtanut SB Jymy Kokkolasta. Pietarsaaren Jeppis teki ranskalaisen visiitin kakkoseen ja jatkaa pelejään jälleen yhden kauden jälkeen kolmosen puolella. Uutena ja varsin hienona uudistuksena kevääksi on luvassa neljän parhaan kesken pudotuspelit. Nämä pelataan paras kolmesta järjestelmällä, jonka jälkeen jäljelle jääneet kaksi joukkuetta aloittavat Pohjois-Suomea vastaan mittelemisen divarikarsinnoissa.

Joukkue ei otsikon mukaisesti ole suuria muutoksia kokenut. Lähtöpuolella on pitkään ISB:tä edustanut Tomi Ania, joka siirtyi paikallisvastustaja Mailattomien riveihin. Veli-Matti Vasanko taas keskittyy töiden ohella talonrakennukseen ja pitää välivuotta pelihommista.
Tulopuolella on Juha-Matti Kiviluoma, joka kevään keskittyi eduskuntavaaleihin ja pelasi kotikonnuillaan Teuvalla. Aiemmin mies on edustanut SB Kauhajokea ollen joukkueen kantavia voimia. Niin ikään Kauhajoelta saapuu nuori -97 syntynyt Joonas Olkkonen. Uudeksi pelaajaksi voidaan myös laskea välivuodelta palannut Tatu Hietikko, jolla pelivuosia ISB:n paidasta on jo useampia. Joukkueen ringissä ovat myös kakkosjoukkueesta nostettu Jarno Mäki-Jussila, sekä Teuvalta tullut Miika Haapaniemi.

”Viime kaudella ei hommaa saatu oikein missään kohti rullaamaan, vaan jatkuvat poissaolot sotkivat toimintaa pahasti. Viidettä sijaa ei voi missään olosuhteissa pitää hyvänä suorituksena, joten tänä vuonna lähdetään selkeästi pelaamaan oman tason mukaisesti. Nyt mukaan on saatu nimenomaan edellisen kauden ongelmallisille pelipaikoille miehiä ja sen pohjalta odotukset onkin korkealla. Mitään suuria muutoksia ei ollut tarvetta tehdä, koska ei kenenkään pelitaidot mihinkään ole kadonnut. Pelaajarinki on viime kautta laajempi, joten poissaolojen taaksekaan ei voi tänä vuonna mennä. Joukkue on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta ja vastuunkantajia tuntuu löytyvän molemmista ryhmistä.” tiivistää joukkueen tilanteen valmentaja Mikko Vasanko.

ISB kaudella 2015/2016

# 4 Timo Ala-Lipasti
# 7 Jarno Mäki-Jussila
# 9 Antti Kuusisto
#10 Eero Rahnasto (C)
#13 Joonas Sjöblom
#14 Aki Vainio-Hynnilä
#15 Jukka Mäenpää
#18 Tatu Hietikko
#21 Juha-Matti Kiviluoma
#26 Jarno Haapamäki (A)
#28 Jaakko Lehtolainen (A)
#29 Joonas Haapamäki
#30 Joonas Olkkonen
#32 Arttu Rahko
#35 Jukka Rahko (MV)
#44 Olli Yli-Karjanmaa
#52 Juuso Haapamäki
#61 Jouni Lampinen
#65 Mikko Ala-Huikku
#66 Ville Loukasmäki
#71 Timo Paakkinen (MV)
#77 Eero Santaharju
#86 Miika Haapaniemi
#97 Miika Toivio

Markku Neva-Keturi (Joukkueenjohtaja)
Jukka Perälä (valmentaja)
Mikko Vasanko (valmentaja)
Pasi Haara (huoltaja)
Raine Niemistö (huoltaja)

Joukkueen kokemusta edustaa mm. Timo Paakkinen, jolla alkaa kolmastoista kausi ISB:n maalilla.

Joukkueen kokemusta edustaa mm. Timo Paakkinen, jolla alkaa kolmastoista kausi ISB:n maalilla.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus