MUSTASAARESTA TUOMISINA KAKSI VOITTOA

C-poikien kausi jatkui lauantaina 4.10 Botniahallissa pelatussa turnauksessa. ISB jatkoi hyviä otteitaan, voittaen Kokkolan Nibacoksen 6-2 ja Toholammin urheilijat 8-5. Matkaan lähdettiin hieman vajaalla miehityksellä, kun Markus Viemerö ja Riku Heikonen olivat suunnanneet kohti Espanjan lämpöä syysrusketuksen toivossa. Tämä aiheutti muutamia muutoksia ketju-koostumuksiin. Mustasaaressa poikia odotti mukava yllätys: uudet peliasut oli saatu painosta ja pääsimme edustamaan ISB:tä yhtenäisissä peliasuissa.

Päivän ensimmäinen peli Nibacosta vastaan alkoi heti ISB:n komennossa. Ottelua oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun Lampinen karvasi pallon keskialueella ja päätti tilanteen kanttaamalla pallon hienosti takaylänurkkaan. Jatkoa seurasi erän puolivälissä, kun Jarno Mäki-Jussila löi Mikael Rinta-Röyskön laukauksesta tulleen karan sisään. Kimi Salo-Tuisku lisäsi johdon kolmeen maaliin vain minuuttia myöhemmin, syöttöpiste Mäki-Jussilalle. Erässä ei enää maaleja nähty, vaikka tilanteita luotiin hyvään tahtiin.

Toinen erä alkoi ylivoimalla, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Heti yv:n jälkeen Kristian Syrjälä lisäsi johtoa Lampisen syötöstä. Nibacos sai avausmaalinsa erän viidennellä minuutilla. Vain 18 sekuntia myöhemmin Justus Ristimäki teki uransa avausmaalin ISB:ssä, kova laukaus viivasta yllätti hyvin pelanneen Nibacos-vahti Roope Mutkan, syötön maaliin tarjoili Lampinen. Erään iskettiin vielä yksi maali, viimeistelijänä Mäki-Jussila Lampisen syötöstä. Tauolle siirryttiin tilanteessa 6-1.

Kolmas erä oli vauhdikasta peliä, vaikka maalit olivatkin tiukassa. Maalipaikkoja oli paljon ja omaa maalia puolustettiin hyvin, mutta lisämaaleja ei vain onnistuttu tekemään. Erässä ainoan maalin teki Nibacos, joka sai pienen hurmoksen päälle ottelun viime minuuteilla.

ISB pelasi kauden ehjimmän ottelunsa, varsinkin puolustuspään osalta. Jokainen jätkä teki työnsä tunnollisesti, eikä mansikoita vältelty.

Parin tunnin tauon jälkeen vastaan asettui Toholammin Urheilijat. ISB sai peliin salama-alun, kun Rintä-Röyskö laukoi pallon takanurkkaan vain 15 sekunnin pelin jälkeen, syöttäjänä Salo-Tuisku. Peli kääntyi kuitenkin TU:n hallintaan ja erän puolivälissä peli olikin yhtäkkiä 1-2 lampilaisille. Erän loppuun saatiin kuitenkin tasoitusmaali, vaparikuvio toimi ja Lampisen kiertoveto löysi tiensä maaliin.

Valmennusjohdon palopuheista huolimatta toinen erä alkoi jälleen vastustajan komennossa, vain parin minuutin pelin jälkeen TU oli jälleen johdossa. Ajoittain ISB:n peli alkoi näyttää jo paremmalta ja yritys palkittiin ajassa 17.59, kun Mäki-Jussila tasoitti Lampisen syötöstä. ”Ykkösnyrkki” heräsikin todelliseen taistoon ja iski uudelleen 9 sekuntia myöhemmin. Maalin viimeisteli Lampinen Mäki-Jussilan syötöstä. Erän puolivälissä Mäki-Jussila iski jälleen Salo-Tuiskun syötöstä. Toholampilaiset onnistuivat kaventamaan erän lopussa taukotilanteeksi 5-4.

Päätöserä oli ottelun parasta ISB:tä. Ensimmäisen kerran muikkuverkot pöllähtivät ajassa 38.04, Salo-Tuiskun niitatessa pallon reppuun, Mäki-Jussilan syötöstä. Minuutti tästä ja Joakim Matalamäki rankaisi Jouni Mäen syötöstä. TU kavensi vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta loppukirin katkaisi Ristimäki sammakkolämärillä alakulmaan, syöttöpiste Lampiselle.

Täydet neljä sarjapistettä saavutettiin ja se on tärkeintä. Parannettavaa toki on ja pitääkin olla, koska kausi on vasta alussa. Kokonaisuutena päivä oli hyvä ja erityismaininnat ansaitsevat puolustuspäässä pisteiden valossa näkymätöntä työtä tehneet Olli Rinta-Runsala ja Aleksanteri Särkelä, joka pelasi ensimmäiset pelinsä puolustajana. Myös Jarno Mäki-Jussilan otteet olivat erinomaiset.

tehoille:
Lampinen 3+5, Mäki-Jussila 4+3, Salo-Tuisku 2+2, Ristimäki 2+1, Rinta-Röyskö 1+1, Syrjälä ja Matalamäki 1+0, Mäki 0+1