NAISET ALOITTIVAT TÄYDELLÄ PISTEPOTILLA

Tähtihalli Uusikaarlepyy. Siinä startti pitkästä aikaa kilpailulliselle naisten 2.divarisalibandylle. ISB:n naisten startti oli viime kauden tiukkaa vastustajaa, Kokkolan Nibacosta vastaan. Viime kauden kohtaamiset 1-1, ja maalisuhde 10-10 eli tiukkaa oli tiedossa.

Ensimmäiseen viiteen minuuttiin molemmat olivat osuneet kertaalleen, ISB:stä Henna Pakka pienestä kulmasta. Oona Virtasen esimerkillinen nousu pakin paikalta palkittiin tyylikkäällä maalilla Katja Luhtalan tarjoilusta. Ennen kymppiä Aada Mukkala tarjoili Hennalle ensimmäisen erän toisen osumapaikan, eikä Henna malttanut olla tilaisuutta käyttämättä. Nibacos kavensi vielä seuraavassa vaihdossa ja erätauolle tilanteessa 3-2 ISB:lle.

Toisessa erässä Jenni Neva-Keturi sai Luhtalan Katjalta sellaisen karkin lapaan, että tilanne ei voinut olla kuin 4-2. Erän lopulla Nibacos kavensi, joten maalintekotalkoot rauhoittuivat toisessa erässä.

Kolmatta erää pelattiin kokonaiset 14 sekuntia, kun Pakka nappasi pelin kolmannen tehopisteensä vapauttamalla Neva-Keturin laitaraville kohti maalia. Pää ylös, pallo tolpan juureen ja ottelun voittomaali oli syntynyt. Nibacos kavensi pari minuuttia myöhemmin, mutta maaliteko loppui siihen. Näin kauden avauspisteet heti plakkariin lukemin 5-4 (3-2, 1-1, 1-1). ISB:n maalilla Ella Harju-Kivistölle 14 torjuntaa, Nibacos-päädyssä virkasiskolle 17.

Toisessa pelissä kohdattiin Konnat, joka kyykytti viime kaudella valkopaitoja kahdessa ottelussa yhteismaalein 10-1. Elokuinen harjoitusottelu päättyi 5-5, joten oliko tästä hyvä ponnistaa kohti pitkästä aikaa voitokasta Konnat-ottelua?

Heti aloituksesta aukenivat saluunan ovet (jonnet googlettaa) Annika Rinta-Jaskarille, joka paineli omalta alueelta keskeltä maalia kohti ja pisti pallon jalan päälle. Ihana maali. Pelikellossa 0.12. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1 Konnien tasoitettua erän puolivälin korvilla.

Toinen erä oli sitten enemmän ISB-merkkinen. Pienet viilaukset puolustuspeliin loivat paikkoja myös toiseen päähän ja osumia syntyi eri milleniumien kasvateilta. Ensin osui laatuvedolla Emma Tikka etuyläseen Ellamaria Rajamäen syötöstä (kaksikon yhteisikä vähän yli 10?) ja pian Katja Luhtala aiheutti hallimestarille hitsaustöitä tykittämällä Jenni Neva-Keturin syötön yliriman kautta kahtasataa sisään (kaksikon yhteisikä vähän yli 1000?). Viitsi vitsi…

Kolmannen erän alussa Anniina Mäkelä iski ensimmäisen virallisen maalinsa ISB-paidassa maalin edestä pelaamalla tilanteen esimerkillisesti loppuun. Konnien pikaisen kavennuksen kuittasi vielä pikaisemmin Luhtala voimallisen laitajuoksun päätteeksi. Konnat kavensi vielä kerran, mutta viimeiset reilut 8 minuuttia mentiin ilman tilastomerkintöjä. Näin ollen lopputulos 3-5 ISB:lle (1-1, 0-2, 2-2). Liimataisen Pihlalle 18 torjuntaa, Maria Viitalalle Konnien päädyssä 11.

Tästä täyden mahan kera kohti 18.10. kotiturnausta Ilmajoki-hallilla. Valmennuksen tehtäväksi jää joukkueen palauttaminen maan pinnalle ja mahan tyhjentäminen, josko se pistenälkä olisi kolmen viikon päästä taas kohdillaan. Silloin pelit sarjanousija SBS Lapuaa (klo 10) ja SB Vaasaa vastaan (klo 17.30).