NAISET JATKAVAT TAPPIOITTA

Päivän ensimmäinen vastus Blue Fox Uudesta Kaarlepyystä oli vain pisteen päässä ISB:stä, joten odotettavissa oli kovaa vääntöä ja tahtojen taistelua. Heti ensimmäisten minuuttien jälkeen oli selvää, että päivän sana on ”vetoja”. Niitä meinaa sateli ISB:n maalivahdille kiitettävästi, kuin plussapalloja konsanaan. ISB:n maalia piti tyhjänä Ella Harju, joka pokkasikin pelistä parhaan pelaajan palkinnon aivan ansaitusti. Loppulukemat olisivat voineet olla karua katsottavaa ilman hänen loistavia torjuntojaan ja venymisiään. Mutta eipä unohdeta myöskään koko muun joukkueen panosta vetojen peitossa ja kaksinkamppailuissa.

Ensimmäinen erä meni vetojen määrässä Blue Foxille, ja muutenkin se hallitsi ensimmäistä erää. Silti ajassa 8.13 Aution Armi pelaa palloa maalille ja saa vedonkin aikaan, se kuitenkin kimpoaa maalivahdilta aina maalilla kytänneelle Outi Latva-Kokolle, joka saa mailansa väliin sillä seurauksella, että Armi saa vedon vietyä loppuun. Tilanne 1-0 ISB:lle. Enempää maaleja ei erässä nähdä, vaikka tilanteita on vaikka muille jakaa.

Toisen erän alkuun Bluukkarit tasoittaa ajassa 16.01. ISB:n maalilla on hirveä hässäkkä ja loppujen lopuksi pallo pienellä ohjauksella maaliin. Tämäkin erä mennään samalla kaavalla loppuun asti näkemättä silti enempää maaleja. Ratkaisu jää siis viimeiseen erään.
Ajassa 35.27 ISB siirtyy johtoon Kososen Veeran maalilla Perkiön Leenan syötöstä. Leena näkee vapaana olevan Veeran ja suora syöttö ykkösellä tavoittaa varman vetäjän, ja pallo makaa maalissa. Ikävä kyllä iloa ei kestä kauan, kun Bluukkarit tasoittaa vain 13 sekunnin päästä. Tilanne siis 2-2. Loppulukemiksi jääkin 2-2, kun enempää maaleja ei hyvistä yrityksistä ja kelpo paikoista nähdä. Piste silti kotiin ja tappioton putki jatkuu.

Pari tuntia on välissä ennen seuraavaa peliä, joka on Lapuan nuoria ja nopeita pelaajia vastaan. Tai niin ainakin supistiin.

Peli Lapuaa vastaan oli huomattavasti rauhallisempaa ja aikaa ja paikkoja kentältä löytyi. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähdä.

Toisessa erässä ajassa 27.18 Marika Kääriäinen iskee ensimmäisen maalinsa tässä turnauksessa Kososen Veeran syötöstä. Tästä menee vain kolmisen minuuttia, kun A. Autio taistelee pallon nurkassa itselleen, lähtee kiertämään maalia ja tiputtaa maalilla vapaana ” marjailleelle” Kääriäisen likalle. No mitäpä muutakaan siitä voi tulla kuin MAALI! Tilanne 2-0 ISB:lle, mutta vielä ei sovi aukaista voittoshampanjaa. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun takaa tullaankin tasoihin. Mutta ” sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee” 🙂

Kolmas erä ehtii vanheta muutaman minuutin, kun Hellstenin Emilia saa loistovedon aikaiseksi pallon sukeltaessa verkkoon. Syöttäjää ei maalille merkitty. Tästä menee reipas minuutti, kun Aution Armi ottaa mittaa nuorista ja nopeista jaloista, huomaten, että vanhan konkarin jalat vispaa vieläkin nopeammin. Pallo lähtee siis omasta päästä vastustajan antaessa huonon syötön, jonka seurauksena Autio ja vastustaja juoksevat kilpaa Aution saavuttaessa kuitenkin pallon ensin, ja saaden vielä hyvän vedonkin aikaiseksi. Ja maalissahan se pallo loppujen lopuksi lepää. Kuuleman mukaan vastustajan maalivahti nojaili rennosti omaan maaliinsa ja vasta viime hetkillä laskeutui maalille. No myöhäistähän se sitten enää oli. Kenttä oli lyhyt, joten siinä oltiin äkkiä toisessa päässä.

Kolmanteen erää mahtuu vielä yksi merkintä, mutta se on Lapualaisille. Näin peli päättyy 4-1 ISB:lle ja kärkipaikka pysyy sarjataulukossa. Siltalan Maria, toinen loistoveskamme palkittiin toisessa pelissä.