NAISET TURNAUSVOITTOON PRE-SEASON CUPISSA!

Naiset osallistuivat ennen virallisen kauden alkua 15.9 Qmax-areenalla järjestettyyn Ladies Pre Season-cuppiin. Turnauksessa oli ISB:n lisäksi mukana II-divariin viime kaudelta nousseet SC Alavus ja PSB Lapua sekä SPV:n B-tytöt ja FBC Remix.

ISB lähti avoimin mielin mukavaan turnaukseen kokeilemaan miltä maila tuntuu kesän jäljiltä käsissä. Naisilla puhaltavat uudet tuulet ja muutoksia on tullut sekä pelaajarintamalla että valmennuspuolella. Vanhat valmentajat vaihtoivat naiset hevosiin, joten meille oli löydettävä pikaisesti uudet valmentajat. Epätoivoinen valmentajanmetsästys tuotti lopuksi toivottua tulosta ja onnistuimme taivuttelemaan miesten edustuksen joukkueenjohdosta muutaman asiallisen kaverin. Tänä kautena ISB:n vaihtopenkin jatkona nähdään purkkaa jäyhäämässä siis Markku Neva-Keturi ja Arto Pekkanen. Uudet tuulet puhaltavat täten niin reeneissä kuin pelitaktisissa asioissa, mutta ei siitä sen enempää 😉

Turnauksessa ensimmäisenä vastaan asettui SPV B. Junnukenttä näytti taitonsa jo heti ensimmäisessä vaihdossaan kun Hellsten kikkaili pallon maaliin. Pallo pyöri alkujännityksestä päästyämme ISB:n lavoissa ja voitimme B-tytöt puhtaasti 3-0. Maalintekijöitä Hellsten, Koskinen ja Välisaari.

Seuraavaksi vastassamme oli PSB Lapua, joka oli meille naisille uusi tuttavuus. Nopeasti pääsimme kuitenkin niskan päälle ja pallo pyöri jälleen sujuvasti ISB:llä. Ottelun epäilemättä komein maali syntyi Kiviharjun Jennin komeasta spurtista, jonka päätteeksi pallon lisäksi maalista löytyi myös Jenni itse. Siinä on sitä taatusti sitä peräänkuulutettua loppuun asti pelaamista. Muista maaleista vastasivat Välimaa ja Neva-Keturi. Vastustaja pääsi myös rokottamaan kerran joten peli päättyi lukemiin 3-1.

Kolmas peli oli III-divarikaudelta vanhaa tuttua Remixiä vastaan. Tämä peli oli varsinkin Koskisen käsialaa, nimittäin ainakin hattutempun taisi naikkonen tässä pelissä tehdä. Valmentajan ohje eli järkevät syötöt näytti menneen kaikkien pelaajien kaaliin koska syöttely oli sujuvaa ja viimeistelyssä onnistuttiin komeasti. Pelin loppulukemat 7-1 kirvoittivat hymyn ISB:n naamalle ja samalla varmistui paikka finaaliin. Koskisen lisäksi maalinteossa onnistuivat Autio, Neva-Keturi ja Latva-Kokko.

Neljäs peli piti olla vielä runkosarjan peli Alavusta vastaan mutta skippasimme sen suorilta koska olisimme pelanneet finaalissakin heitä vastaan. Siirryimme siis suorilta finaalipeliin. Pelin alkuvaiheessa Ketonen onnistui kiertovedossaan ja pallo löysi tiensä maaliin. Jännittävä peli sai pian käänteen kun Alavus tasoitti lukemiin 1-1. Toisessa erässä Autio onneksemme onnistui ohjaamaan pallon vastustajan maaliin Neva-Keturin kulmasyötöstä. Näin saimme pienen, mutta tarvittavan yliotteen vastustajasta. Alavus oli meille turnauksen tasaisin vastustaja ja onnistui pyörittämään palloa myös ISB:n päässä. Tämä teki tilanteesta piinaavan ja pokaalia kerettiin jännittää ihan pelin loppusekunneille asti. Peli päättyi lukemiin 2-1 ja summerin soidessa riemu repesi liitoksistaan. Uuden kapteenin Leena Perkiön hakiessa kultaista pokaalia jokainen nainen oli varmasti ylpeä meidän joukkueesta. Kaikki pelasivat hienosti ja maalivahditkin hoitivat oman tonttinsa loistokkaasti. Joukkueemme kannustava yhteishenki, kukkiva huumori ja mahtava porukka tekevät varmasti tulevasta kaudesta mitä parhaimman. Turnaus oli mahtava ja hyödyllinen kokemus, mutta leijuvat jalat laskeutuvat alas nopeasti, koska reeneissä kultaisella pokaalilla ei tehdä mitään, vaan kova harjoittelu jatkuu. Taistelu sarjapisteistä on vasta alkamassa.

Ensimmäinen turnaus on Ylihärmässä 13.10. ISB:llä vastassa klo 11 turnausta emännöivä PSB Lapua ja klo 13 Nibacos Kokkolasta.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus