NAISILLA LAUANTAINA KOTITURNAUS, EDELLISESTÄ 3 PISTETTÄ

ISB:n naisjoukkue on startannut jo kautensa Kokkolassa, nyt lauantaina 22.10. on vuorossa kotiturnaus kotoisessa Ilmajoki-hallissa. Klo 10 turnaus käynnistyy paikallisvastustaja Nurmon Jymyn kohtaamisella ja turnaus päättyy klo 18 alkavassa pelissä SC Kokkolaa vastaan. Välissä koko päivä nähdään naissalibandyn juhlaa Pohjanmaan 2.divarin  otteluiden muodossa. Alla turinointia aiemmasta turnauksesta.

NAISILLE KOLME PISTETTÄ KAUDEN ENSIMMÄISESTÄ TURNAUKSESTA

Naisten salibandykausi avattiin Kokkolan Hollihaan liikuntakeskuksessa 24.9. Sieltä mukaan Ilmajoelle tuli kolme pistettä ja koko joukkueelle hyvä tunne tulevasta kaudesta. Yhdeksi prioriteetiksi alkavalle kaudelle laitettiinkin kovemman asenteen ja voitonhalun saanti. Heti ensimmäisen pelin alkuvihellyksestä viimeisen pelin loppuvihellykseen kentällä nähtiin väkevä ISB:n joukkue, jolla asenne ja voitonhalu ovat kohdallaan.

ISB-KauWi

Ensimmäinen peli pelattiin aivan uutta vastustajaa vastaan, 2. divisioonaan noussutta Kauhavaa vastaan. Heti pelin alussa saatiin huomata, että voitto ei tule helpolla, sillä vierasjoukkueen ensimmäinen maali tuli, kun peliä oli pelattu 4:21. Kauaa ei kuitenkaan Kauhava saanut hengähdellä johtoasemassa, kun Vilma Kosonen laittoi reikäpallon vastustajan maalivahdin selän taakse. ”Leena levitti mulle ja sielä hetken pyörin ja sit etukulma auki ja sinne veto”, kertoo ISB:n peliin mukaan tuonut Kosonen.

Toista maalia saatiinkin odotella hetken aikaa, kunnes päästiin taas tuulettamaan, tällä kertaa Leenan ansiosta, kun aikaa oli mennyt 25:40. Leena kommentoi maaliaan seuraavasti: ”maali tuli hienosta  Armin maskipelaamisesta, laitoin pullon korkuisen keskelle maalia”. ISB:n kolmannesta maalista vastasi kaksi uutta pelaajaamme, Oona Virtanen ja Henna Pakka, kun peli oli vanhentunut tasan 31 minuuttia. ”Ei se ollu ku semmonen löysä veto laidasta Hennan syötöstä joka sattu meneen maaliin” vähättelee Oona, mutta maalithan tässä pelissä ratkaisevat, joten tärkeä maali sekin. 31:31 saatiin taas tuulettaa, kun jo kerran aiemmin pelissä verkon mutkalle laittanut Vilma toimitti pallon tolpalta maaliin, Armin maalin takaa tulleesta syötöstä.

Ottelun viimeinen maali nähtiin se myös ISB:n toimesta, kun kapteenimme Jenni Neva-Keturi laittoi irtopallon maaliin. ”Lipui kohti, nappasin joukkoon ja kun kukaan ei ottanu mua niin sain rauhas ottaa muutaman askeleen kohti maalia ja vasemmalla yläkulmas oli tyhjä tila”, Jenni kertoo. Peli siis onnistuneesti meille 5-1. Mainitsemisen arvoista myös maalivahtimme Hannan työskentely maalissa ja B-tytöistä joukkoomme nostettu Alisa Hirvelä, mahtavaa peliä! Myös aiemmin mainittu kaksikko, Oona ja Henna tarvitsevat kunnianosoitukset hienoista näytöistä kentällä.

#4

ISB – SC Saragoza

Kokkolassa 24.9. naisia vastaan asettui toisessa ottelussa vastaan Kristiinankaupunkilainen SC Saragoza, joka oli päässyt nousemaan 2. divariin kuluvalle kaudelle. Joukkue on viimeksi pelannut samassa sarjassa kaudella 2010-2011, joten joukkueen pelityyli oli vielä arvoitus. Pelin kuitenkin käynnistyessä huomattiin, että vaikka kuinka oli nousijasta kyse, ei ISBn naiset saisi alkaa löysäilemään, ajassa 04:45 SC Saragoza nimittäin avaa pelin maalilla, jonka tekijöiksi merkittiin Jessica Hietikko maalintekijänä ja syöttäjänä Satu Dahlgren.

Erä kului maalittomana loppuun, vaikka taistelu oli kovaa.

Toisessa erässä ajassa 10:33 SC Saragozalle tuomitaan 2 minuutin jäähy maasta pelaamisesta, ja ISB pääsee testaamaan ylivoimaansa. Minuutit kuluvat, mutta tilanteeseen ei saada ratkaisua, kentät täyttyvät ja peli jatkuu edelleen tilanteessa 1-0 ISBn harmiksi.

Maalipaikkoja syntyy, mutta vastustajan maalivahti on kovassa vireessä ja napsii palloja kuin marjoja, kunnes Vilma Kosonen kyllästyy odotteluun ja kiskaisee maalia kohti kovan vedon, joka Armi Aution tunnetusta hyvästä sijainnista maalin edessä johtuen pääsee kimpoamaan Armin mailan kautta vihdoinkin verkkoon. Tilanne 1-1 eikä ISB malttaisi maalintekoa lopettaa.

Loistavia tilanteita syntyy jatkuvalla syötöllä pelin loppuun asti, mutta pallo ei maaliin asti millään päätynyt.

Peli päättyy tilanteessa 1-1 ja ISB Naiset pääsevät kotiin kolme pistettä kainalossa.

Pistenaiset pelissä: Armi Autio 1+0 (ISB), Jessica Hietikko 1+0 (SCS), Vilma Kosonen 0+1 (ISB), Satu Dahlgren 0+1 (SCS)

Kotiturnaukseen 22.10., naiset lähtevät maalinnälkäisinä, joten ei kannata jäädä kotiin pelien käynnistyessä! Ottelut klo 10 ja 18. Tervetuloa!

#7