NAISILLE KAUDEN AVAUSVOITTO KOTIKENTÄLLÄ

Raikkaana lokakuisena lauantai-aamuna ISB:n naisten joukkue pääsi kokeilemaan, kuinka peli sujui omalla kotikentällä, Ilmajoki-hallissa. Ensimmäisessä koitoksessa vastaan asettui Uudestakaarlepyystä matkanneet siniset ketut eli Blue Fox. Joukkue on pärjännyt sarjassa mallikkaasti, eikä tämäkään peli valitettavasti poikennut edellisistä peleistä.

Blue Foxin ensimmäinen maali syntyy pelin ensimmäisellä minuutilla osittain myös tuomarin pienestä virheestä johtuen. ISB:n naiset menivät ensimmäisen maalin myötä kuvioissa sekaisin ja pallo päätyy maalilla vartioivan Hanna Rantalan taakse ajoissa 02:12, 05:02 ja 05:33. Tässä vaiheessa Ilmajoen naiset ottivat aikalisän ja ryhdistäytyivätkin loppupelin ajaksi. Tilanteita syntyi jatkuvalla syötöllä, mutta valitettavasti yksikään palloista ei edes vahingossa päätynyt maaliin asti. Blue Fox taas onnistui vielä kolmesti ajoissa 16:32, 27:07 sekä 38:04. Peli päättyi 7-0 Blue Foxin voittoon.

Parhaana pelaajana palkittiin Vilma Kosonen.

Aamun häviö ei onneksi ollut jäänyt liikaa naisia vaivaamaan, ja illalla saatiinkin nauttia maalirikkaasta jännitysnäytelmastä! Vastaan asettui Pietarsaaresta saapunut Jeppis FBC. Joukkue on saanut peleistä tasaisesti voittoja ja häviöitä, joten jännittävä peli oli edessä. Kotijoukkueen naisilla ei onneksi lapa tärissyt liikaa ja turnauspäivä päättyi mukavissa tunnelmissa.

Aikaa oli ehtinyt kulua vain 5 minuuttia, kun kotijoukkue pääsee jo maalinteon makuun. Perkiö saa pallon liikutettua Neva-Keturin Jennille laitaan, joka taas pääsee pujottelemaan vastustajien läpi maalille ja laukaistua pallon ylämummoon. Ajassa 06:08 vastustaja kuitenkin pääsee tasoittamaan, mutta tämä ei onneksi naisia lannista ja ajassa 6:43 verkko heilahtaa taas Jeppiksen päässä, kun Veera Kosonen saa vahvan syötön toimitettua kulmaan Vilma Kososelle jolta pallon matka jatkuu rystysyöttönä suoraan maalin eteen, josta Välimaan Vilman on helppo toimittaa pallo maaliin.

Peli jatkuu pitkään maalittomana, mutta ajassa 25:07 Jeppis saa pelin taas tasoitettua. ISB saa tästä maalista kuitenkin vain lisää vauhtia. Ajassa 32:02 vastustajan verkko taas heiluu, ja tällä kertaa joukkueeseen palanneen Marika Kääriäisen toimesta. Armi Autio oli tässä tilanteessa päässyt vetämään maalia kohti, pallo oli jäänyt pomppimaan maalin eteen, josta Kääriäinen sai pallon haltuun ja talletti pallon verkkoon. Muutaman minuutin sisällä ISB onnistuu jälleen Kososen Veeran kuljetuksen ja nollakulmasta perinteisen laukauksensa tuloksena. Seuraava kotijoukkueen osuma syntyy ajassa 36:44, kun Välimaa pääsee kiertämään maalin takaa suoraan maalille ja vanhanaikaisella pallo päätyy maalin perälle. Ajassa 39:31 Vilma Kosonen saa Leena Perkiöltä syötön, pujottelee vastustajat, eikä epäonnistu laukauksesssaan. ISB:n seitsemäs maali syntyy ajassa 39:40 Armi Aution rystyvedosta maalin edestä. Syötön kulmasta maalille toimitti Marika Kääriäinen. Tilanteessa 7-2 Jeppis muuttaa pelitaktiikkaansa, ja puolustuspäästä pallo liikkuu nopein liikkein suoraan kotijoukkueen maalille. Jeppis saa pallon Ella Harjun taakse vielä ajoissa 41:37 ja 41:47. Kello kuitenkin kuluu loppuun ja peli päättyy tilanteeseen 7-4 ja ISB:n naisten voittoon.
Pisteitä keräilivät:
Vilma Välimaa 2+0, Leena Perkiö 0+2, Vilma Kosonen 1+1, Marika Kääriäinen 1+1, Veera Kosonen 1+0, Armi Autio 1+0, Jenni Neva-Keturi 1+0

Parhaana pelaajana palkittiin Vilma Välimaa.
#7

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus