NAISILLE VAASASTA KOLME PISTETTÄ

Kauden toinen turnaus pelattiin Vaasassa uudella Op- areenalla. Matto tuntui alun lämmittelyjen jälkeen melko hyvältä, ainakin paremmalta, kuin edellisen turnauksen pomputtava matto.  ISB:n naiset saivat lämmittelyssä jo hyvän fiiliksen päälle, joten sillä oli hyvä lähteä kohti ensimmäistä peliä. Vastustaja tiedettiin kovaksi vastukseksi, koska se edellisessä turnauksessa pisti SPV:nkin koville pelaamalla tasapelin heidän kanssaan ja toisen pelin he voittivat.

ISB saikin kokea kauhunhetkiä jo ensisekunneilla, kun Nibacos katkaisi pakki- pakki syötön, ja näin he saivat pistettyä pallon maaliin. ISB:n naiset eivät saaneet oikein omaa peliään haltuun, vaan vastustaja pääsi pyörittämään peliä ja katkoivat naisten syöttöyritykset. Ajassa 7.17 Neva- Keturin emäntä sai jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta, vaikka ensimmäistäkään virhettä ei oltu edes vihelletty. Mutta niin kuin aina ennemminkin, on ISB:n naiset osanneet hoitaa alivoiman kunnialla, niin kuin nytkin.  Erä jatkuu vastustajan hallinnalla ja se tuottikin jälleen tulosta ajassa 11.33, kun Böössin toinen sisko lataa lukemiksi jo 2-0. Tästä eivät kuitenkaan naiset lannistuneet, vaan saivat, kuin saivatkin hieman omaa peliään kohennettua ja kavensivat lukemiksi 2-1. ” Piikkinä lihassa” alias Aution Armi sai alakerrasta pitkän pallon päätyyn, syöttö ja Myllyahon Sanna viimeisteli maalin. Tältä neidiltä ei vauhtia ja taitoa puutu, ja pallokin saa yleensä kovat kyydit. Ensimmäinen erä päättyi lukemin 2- 1.

Toinen erä oli jo tutumpaa ISB: tä. Pallo saatiin paremmin omille, eikä virheitä juurikaan tullut. Tosin virheet korjasi talteen Pihla ” liima” Liimatainen, joka teki kyllä aikamoisia pelastuksia. Peli eteni ISB:n sanellessa tahdin, mutta maalit tuntuivat olevan tiukassa. Lopulta ajassa 27.28 hyvin tukeva pakki Leena onnistui maalinteossa, Sannan syöttäessä vapaana hääräilleelle Leenalle. Tuo tontti sopikin Leenalle hyvin, ja vielä kun vedot menivät kohti maalia kovana. Erä päättyi jännittäviin  lukemin 2-2 .

Kolmatta erää ei oltu pelattu kuin vasta parisen minuuttia, kun Sanni joutui jäähypenkille taklaamisesta. Alivoima oli taas täyttä kultaa, eikä vastustaja päässyt lisäämään maalieroa. Täyskentällisillä  ISB:llä oli paremmat maalintekopaikat, mutta maalia ei vain tuntunut syntyvän. Ajassa 39.02 vastustaja sai rankkarin, mutta, Pihla maalilla selvitti tilanteen. Rankkari muutenkin oli aika kesy, ottaen huomioon, että Nibacokselta löytyy läjä pallonikkareita. Erän loppu olikin jännitysnäytelmää, kun Nibacos onnistui maalinteossa ajassa 41.16. Aikaa takaa- ajoon ei olisi siis hirveästi. Maalin jälkeen, valmennuksen mallikkaasti hoitanut Ella otti aikalisän, joka tulikin hyvään aikaan. Aikalisän jälkeen ehti kulua vain noin puoli minuuttia, kun Armi tuttuun tapaansa ehti ensimmäisenä pallolle, syötti jälleen kerran hyvin nousseelle pakille, ja Leena sai viimeistellä loppulukemiksi 3-3. Enempää maaleja ei pelissä nähty, vaikka Leenan hattutemppu ei kaukana ollutkaan. Näin pisteet menivät jakoon. Peli oli suurimmaksi osaksi ISB:n hallintaa, joten pelin tulos  hieman harmittikin, mutta on se piste  se yksikin piste. Pääasia, että tappioasemasta noustiin ja saatiin oma peli kuntoon.

Pelin pistenaisina häärivät:

Leena 2+0

Sanna 1+1

Armi 0+2

Parhaan pelaajan palkinnon pokkasi jälleen kerran Sanna, joka on todellakin osoittautunut vahvistukseksi ISB:n ihanaisten joukkoon.

#9#

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui sarjanousija Pasu, joka vakuutti ensimmäisessä turnauksessa karhatessaan itselleen täyden pistepotin. Pasulla oli ennen meitä vastassa SPV ja tapahtumarikas ottelu päättyi selvästi SPV:lle luvuin 7-1.

ISB:n alku oli jokseenkin jännittävä. Syötöt olivat kuin kuiskaus vain ja lipuivat pääosin vastustajan lapaan aiheuttaen sydämentykytyksiä vaihtopenkillä. Valmentaja Ellakin korotti laumalleen jo kipakasti ääntä, kun performanssi vain jatkui oman maalin edustalla. Vastustaja pääsi tästä myös rokottamaan ajassa 3.40, kun Heli Niemistö marssi pitkin kunniakujaa ja tylytti pallon ISB:n maaliin. Tämä sai onneksi naiset heräämään tähän peliin ja pian nähtiin joukkueen kapteenilta Lauralta loiiiiistava suoritus, jossa Sanna oli alullepanijana syöttäen keskeltä Lauralle pienen laitaan. Laura seilasi läpi seitsemän meren löytäen tiensä täydelliseen vetopaikkaan ja sujautti sellaisen vedon takayläkulmaan, että yllättyi itsekin silmin nähden taidokkuudestaan.

Toka erä ei kauaa ehtinyt vanheta kun Anni täräytti vanhan kunnon kanttivaparin nätisti maaliin Sannin syöttämänä. Kymppi siinä pelattiin sitten 1-2 tilanteessa, kunnes pitkän väsytystaistelun jälkeen Linda sai toimitettua pallon vastustajan maaliin. Siitä se ilottelu sitten alkoi ja alettiin tosissaan nautiskella peliminuuteista viimesen päälle. Tokan erän vipalla minuutilla Jenni tiputti alhaalla jälleen kerran hyvin tukevalle pakille (ja tänään muutenkin ihan liekeissä olleelle) Leenalle ja hän ei erehtynyt tälläkään kertaa vaan pallo kimposi vastustajan pienellä avustuksella maaliin perukoille. Erätauolle lähdettiin lukemissa 1-4.

Kolmannen erän alussa Jennin poikkarisyöttö tavoitti sulavakätisen Sannan, joka namusteli aina-niin-vakuuttavalla vedollaan lukemat 1-5 tauluun. Pasu teki pelin viimeisen maalinsa ajassa 40.20, kun pallo viihtyi luvattoman kauan meidän maalin edustalla ja päätyi lopulta maaliin asti. Eipä mennyt kauaakaan kun Pasu hankki itselleen jäähyn koukkimalla nurin meidän pippurisumuttimemme Annin, joka hieman tähtiä nähtyään kampesi itsensä ylös ylivoimaan. Montaa sekuntia ei kuitenkaan ylivoimaa tällä kertaa tarvinnu jauhaa, kun Lennu laittoi Jennille keskelle syötön ja siitä kivan korkuinen veto livahti mukavasti Pasun maalivahdin jalan yli verkon perille.

Vielä kerran saatiin ilotella ennen pelin loppua kun Lennu pääsi jalalla ohi Pasun hyökkääjistä ja veti maalille, jossa Armi jo nälkäisenä odotteli tuttuun tapaansa maskissa. Nyt sai Armi kunnon palkinnon uskollisesta maskihääräyksestään, koska parin riparin jälkeen lukemat oli  2-7. Kyllä poijjaat hymyilytti tämän pelin jälkeen makeasti, vuosia piinannut vähämaalisuus on muisto vain ja onnistumisia tuli taas niin laajalla rintamalla ettei liivit riitä! 😉

Pelin parhaan palkinto meni oikeutetusti Leenalle.

#12