NAISTEN KAUSI MUKAVAAN PÄÄTÖKSEEN

Naisten II-divari päättyi runkosarjan osalta Vaasassa OP-Arenalla. ISB:n naikkosten viimeiset vastustajat tulivat Uusikaarlepyystä, kun sarjavoiton käytännössä jo varmistanut Blue Fox oli vastassa ensin ja iltapäivällä vastakkaiseen kulmaan asettui samana seuran II-joukkue.

Ykkösjoukkue ei ollut hävinnyt erääkään sarjassa tällä kaudella ja ajassa 07.29 tilanne olikin Siniketuille 0-3. Tämän jälkeen tapahtui sellainen ryhtiliike valkoisten paitojen sisällä, että vallan vanhaa valkkuakin lämmitti. Puolustuspelistä tuli yhtäkkiä kauden pitävintä ja vieläpä sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Jo ensi erän loppupuolella alkoi myös ISB:lle siunaantua maalipaikkoja ja sama jatkui toisessa erässä. Mikäli Blue Foxilla pallo pomppi, oli paikalla Suomeen eksyneen kultasakaalin tavoin välittömästi valkopaitainen haaskaeläin. ISB:n maali näki päivänvalon juuri tämänkaltaisesta tilanteesta. Hyvä kääntö omista pois paineen alta riiston jälkeen, pallo Emma Tikalle, jonka curlingtermein määrämittainen syöttö Armi Aution juoksulinjalle oli mallia messevä. Armin rystymaalin johdosta Blue Foxille kauden ensimmäinen erätappio. Päätöserässä peli oli edelleen hyvää, mutta vain Blue Fox onnistui kertaalleen. Loppulukemat 1-4 Blue Foxille. Tasonnosto edellisestä kohtaamisesta oli merkittävä ja tappiosta huolimatta joku kiteytti asian hyvin pelin jälkeen: – Hienosti hävitty naiset!

Erityismainintoja peittopelistä koko joukkueelle ja Ellalle maalissa niistä mitä nyt perille asti tuli. Toimitsijat heltyivät palkinnon antamaan Sannalle.

 

Toisen pelin lähtökohtia miettiessä oli selvää, että voitolla olisi sarjan 5.sija mahdollinen, tappiolla sijoitus voisi olla jopa 9. Leena joutui poistumaan työelämän velvoitteisiin ja Laura otti oman nauhan käteensä laukustaan. Oli kuulemma pesty ja silitetty. Aada ajoi (itse?) Lapista paikalle ja Emma meni parien treenien kokemuksella pakiksi.

Peli otettiin mainiosti haltuun heti alusta ja maalipaikkoja tuli tasaisesti. Avauserän ainoan teki kuitenkin Blue Fox II. Toiseen erään lähdettiin samalla asenteella, mutta maalipaikoista oli puhe tehdä maaleja. Alle minuutissa peli oli kuitenkin jo 0-2. Työ ja pallollinen hallinta alkoi tuottaa kuitenkin tulosta ja ajassa 22.41 Armi laittoi takatolpilta varmasti sisään Jennin tarjoilusta. Viisi minuuttia edellisestä ja Sanna päätti avata purjeet ja seilata keskeltä vastarannalle asti. Pallo varmasti (ja tarkoituksellisesti?) längistä sisään. Vain 28 sekuntia tästä ja Blue Fox oli sitä mieltä, ettei vaparissa helpointa syöttöä kammata ottaa kiinni. Anni kiitti Jennin kahden metrin syötöstä pallon takakulmaan. Toisessa erässä oli myös tuomareiden mielestä ”outo” tilanne, kun Katja sai mailasta silmäkulmaan kunnon katu-uskottavuusvekin. Ei jäähyä.

Kolmannessa erässä vastustajallakin oli paikkansa, mutta ei voittajasta tainnut olla epäselvyyttä loppujen lopuksi. Katja palasi kostamaan kohteluaan varsin hovikelpoisella tavalla. Ensin syöttö Sannan tahtomaaliin ja ylivoimalla vielä vanhanaikaisella pallo reppuun. Näin sitä  kostetaan. Kaiken kaikkiaan oli paljon mukavampi voittaa kuin olisi ollut hävitä. Puhtaat paperit koko porukalle. Emma oli pakkina kuin aina olisi sieltä peliä avannut ja nuoriso-osasto näytti muutenkin, että kuuluu ehdottomasti porukkaan.

Kausi loppui mukavissa merkeissä, pelin taso oli nousujohteista ja ainakin valkun mielestä 5.sija oli kutakuinkin oikeutettu sijoitus tasaisessa sarjassa. Valkku kiittää kaikkia kaudesta, ensi kauteen taas!