PÄIVÄN AIHEENA NOUSUJUHLA!

ISB-Kauhajoki

Pikkubussi suunnisti kohti Kokkolaa ja siellä vastaan asettui ensimmäisenä kauden loppua kohden peliään kovasti petrannut Kauhajoki. ISB:llä oli kovat paineet haalia pisteet itselleen, että nousu kakkoseen varmistuisi ja samalla kauden tavoite toteutuisi.

Heti erän alkuun Hannalle tiputeltiin palloa alas ja varman pakin kätösistä lähti monta lupaavaa vetoa mutta maalia saatiin kuitenkin odottaa. Jo ajassa 2.35 Kauhajoki teki laskuvirheen ja kentällä oli liikaa pelaajia. Näin ISB pääsi kokeilemaan ylivoimaansa erilaisella kokoonpanolla. Tällä kertaa ylivoima jäi kuitenkin tehottomaksi, syötöt menivät vastustajalle eikä vetopaikoille päästy.

Ylivoiman jälkeen Kauhajoki pääsi vaarallisesti yksin läpi mutta onneksemme Ella nappasi näppäränä flikkana vedon ja pelasti tilanteen. Tilanteen jälkeen Hannalle avautui taas tilaisuus muuttaa pelin lukemat mutta pallo ei vaan millään löytänyt maalin perille. Myös normaalisti pakin tonttia edustavat Johanna ja Marjaana taistelivat hyökkäyspäässä hienosti ja toivat säpinää kentälle.

Toisen erän alussa Minnalla oli herkullinen vetopaikka mutta silti Kauhajoki onnistuu tekemään ottelun ensimmäisen maalin ajassa 19.43. Peli oli jännittävää katseltavaa yleisölle ja säpinää oli kentällä molemmin puolin. Pitkästä aikaa pelattiin sellainen peli, joka tuntui todella tasaväkiseltä ja sehän lisäsi jännitystä entisestään. Pientä petrausta olisi kaivattu ISB:n syöttelypeliin, jonka avulla tilanne olisi voinut kääntyä meille suopeammaksi.

Evellekin avautui mahdollisuus ja hän veti hienosti suoraan syötöstä kohti verkkoja mutta vieläkään ei ollut ISB:n ensimmäisen maalin aika. Sen sijaan Kauhajoen Harju-Ontto pääsi uhkaavasti yksin läpi mutta Minnan sinnikäs takaa-ajo onnistui onneksi lyttäämään Annen maalihaaveet ja veto jäi vetämättä.

Erän loppuun nähtiin vielä Sannan ohjaama ilmaveto kohti maalin suuta, johon Armi vastasi laukomalla suoraan ilmasta pallon mennessä harmittavasti vain hitusen maalin ohi. Ellallakin oli vielä hommaa maalin suulla ja hänen toimestaan nähtiinkin komea triplapelastus.

Kolmanteen erään lähdettiin altavastaajan asemasta. Minna ja Marjaana pääsivät heti maalinteon makuun mutta vedot menivät harmittavasti maalin ohi. Marjaanalla oli laidassa lisää tähtihetkiä kun hän varmalla touchillaan rauhoitti peliä ja tavoitti sen jälkeen maalin suulle juosseen Sannan syötöllään mutta vieläkään ei maalilla päästy maiskuttelemaan.

Vihdoin ajassa 35.38 ISB onnistui tasoittamaan pelin lukemiin 1-1 Marjaanan vetäessä Armin syötöstä pallon Kauhajoen maalin perukoille. Tästä innostuneena ISB onnistui pian uudelleen ja ajassa 38.31 Armi syötti Minnalle kulmavaparissa ja Minna muutti pelin lukemat Ilmajoen hyväksi. Toki kauaa ei ISB johtotilanteesta saanut nauttia. Vain vajaa kaksi minuuttia tuuletuksesta Ilmajoen maalin suulla oli sellaisetkin sempalot, pallo pomppi ja mailat heilui. Harju-Ontto otti tilanteen haltuun ja pääsi tasoittamaan pelin lukemiin 2-2.

Onneksi yksikin piste tästä pelistä riitti varmistamaan nousupaikan kakkosdivariin ja naiset siirtyivät vetistelemään pukkarin puolelle.

Pisteet pelissä menivät: Autio Armi 0+2, Rasku Marjaana 1+0, Ala-Lipasti Minna 1+0

ISB-KauWi

Nousupaikka kakkoseen varmistui aamuisen pelin jälkeen ja vielä oli yritettävä keskittyä päivän toiseen peliin, jossa vastaan asettui Kauhavan Wisa.

Pelin alussa Outi pääsi heti kiertovedolle ja pallo jäi pomppimaan uhkaavasti Kauwin maalivahdin jalkoihin. Heidilläkin oli vetopaikka, josta Outikin yritti vielä ribaria sisään mutta maalia ei syntynyt.

Erän ainoan maalin teki Kauhava ajassa 7.16 maalin edestä vaparissa. Kauhava sai otteen Ilmajoesta ja vei välillä kuin pässiä narussa. ISB:n puolustuksessa oli löysäilyä ja aivan turhaan peruuteltiin antaen KauWille tilaa ja paikkoja vedellä.

Toinen erä käynnistyi taas lupaavasti kun pallo pomppi KauWin maalilla ja M;arjaanalla ja Johannalla oli jälleen maalintekopaikkoja. Karo näytti naisille mallia vastaan tulemisesta ja häiritsi näin KauWin hyökkäysyrityksiä. Myös Ella loisti torjunnoillaan. Syöttelypelissä olisi ollut parantamisen varaa ja puhti tuntui olevan poissa ISB:n naisilla. Erän loppuun KauWi napsutteli vielä kaksi maalia.

Kolmanteen erään lähdettiin altavastaajana lukemissa 0-3. Puolustuspeli oli täysin hukassa ja KauWi sai leipoa rauhassa. Hetken jo näytti, että tekemisen ilo oli kateissa ja KauWi pääsi helposti ylivoimahyökkäyksiin ja rankaisi näistä yleensä nappaamalla pisteen.

Tilanne oli jo 0-6 kun aluksi Minnalla ja Johannalla oli mainiot maalintekomahdollisuudet, jonka jälkiseurauksena ISB sai apinan pois selästään ja ajassa 37.58 Armi laukoi kaukaa maata pitkin pallon maalin takanurkkaan.

Tämän jälkeen Kauhava onnistuu vielä kertaalleen maalinteossa. Lopuksi ISB ottaa vielä jäähyn estämisestä ja alivoiman aikana Armi pääsi sulavasti yksin läpi Minnan hyvällä syötöllä. Peli päättyy kuitenkin lukemiin 1-7 ja ISB joutuu nielemään kauden ensimmäisen tappionsa.

Pistetiliään ainoana kartutti Autio Armi 1+0.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus